Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AGDV

Au gré du vent

22. 1. 2010 1:20
Prinosem byla, nebot nekdo z Cechu neco udelal proti zlu

 Nevim, v jakem mentalnim rozpolozeni byl tehdy Palach, ale neni svaty. Je to nekdo,kdo chtel poukazat na tehdejsi zlo komunistu. Asi si nevybral nejlepsi zpusob,ale protoze to byl Cech, i toto gesto je dulezite. Je dulezite, deti by se o nem mely ucit, ale nemel by z neho byt svaty. Ucebnice by mely rikat vic o jeho zivote.V anglickem jazyce je rceni,ze i zastavene hodiny jsou presne dvakrat denne. Tj.I blazen ma svoje chvilky, kdy muze pusobit zcela normalne a davat smysl. Rozhodne bychom nemeli Palacha odsuzovat, ale ani ho nedavat jako priklad jedineho hrdiny, ale melo by se o nem mluvit a melo by se mluvit o komunismu. Kdyz si nepripomeneme dejiny, budeme je opakovat. Dnesni mladi, vcetne autora se nepravem na Palacha divaji jako na naprosteho "magora"   , ale tehdy jeho cin neco znamenal.

0 0
možnosti
P

polibek

22. 1. 2010 8:37
Re: Prinosem byla, nebot nekdo z Cechu neco udelal proti zlu

Děkuji za správný výklad tohoto tématu, alespoň někdo kdo to dokáže náležitě vysvětlit i nám, bez hysterického idealizmuR^

0 0
možnosti
TK

osvetitel

21. 1. 2010 21:29
Hergot co sem priletli ti motejlove, tak se to tu

na misto o J.Palachovi zvrhlo v Cibulkovi seznamy ! Uplnej nervak made in CR !:-)))

0 0
možnosti
V

Vikina

21. 1. 2010 22:15
Re: Hergot co sem priletli ti motejlove, tak se to tu

aspoň vidíš, jaké argimenty umějí někeří géniusové vytáhnout, když jim dojde dech. Chjo :-/.

0 0
možnosti
V

Vikina

21. 1. 2010 18:44
Vzkaz pro hlupáky alfu

a polibka: alfo, příště važ svá slova, než ze svý huby vypustíš nehoráznost o něčí spolupráci. Kde jsi došel závěru, že jsem spolupracovník StB? Na základě canců toho chudáka zapšklého a zamindrákovaného Istvána? Ten ani nezná mé jméno, a kdyby je znal, nikdy by si nedovolil něco takového tvrdit, protože by je prostě a jednoduše v žádném seznamu nenašel. To, že si tam našel nějakého Jirku (tak se nejmenuji) a ve své hloupé kebuli si to spojil s mým nickem, je věc, s níž nic nenadělám, protože tady si může každý magor psát co chce. Je jen s podivem, že se najdou hlupáci, kteří mu to spapkají, i když vídí, že jde o duševního mrzáka a přesto, že si mohli přečíst mou reakci, kde jsem se jeho obvinění vysmál.

Totéž platí pro polibka, který zde žvaní něco o nějakém gůglu. V žádném vyhledávači se neobjeví můj nick s mým jménem a už vůbec ne mé jméno v nějakém estébáckém seznamu.

A takoví (sto dukátů), které fakta zjevně míjí, zde vážně debatují o významu Palacha, no potěš koště.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

21. 1. 2010 20:31
Re: Vzkaz pro hlupáky alfu

A že ti to trhá žíly... Já jsem podle jednoho blba,kterýmu jsem asi píchal starou taky estébáckej fízl a věším se z toho snad?Čím vích budeš nadávat a čílit se,tím víc se na tebe sesypou.To bys měl jako starej pes už vědět.Tohle je holt internet - tady jsme všichni  ve vatě a za vodou :-)

0 0
možnosti
TK

osvetitel

20. 1. 2010 19:37
Sranda jak pred 20 lety se nechavali rodice

tech cose zde vydavaji za mladsi generaci zavirat, kdyz nosili kvetiny na hrob J.Palacha jako protest proti rezimu, a dnes se nekteri znich nebo jejich deti snazi plivat po vyroci J.Palacha a znevazovat jeho obet pochybnostma o jeho zdravem rozumu nebo spekulaci zda to melo prone nejaky prinos a uzitek . To plati hlavne pro takove radoby Cechy jako jsou "polibek" a spol. pokud se nejedna o nejake skalni bolseviky . Sami se narodili do neceho co zane zaridili druzi ale rozumu na svou nedavnou ceskoslovenskou historii a jeji hrdiny maji tolik, ze by ho mohli rozdavat !:-))) Narod svejku se nezapre, prezto ze v tom 1968 ukazal na chvili "lidskou tvar"! Prej "zradna emigrace" ktera utekla a ted jim chce kazat moralku, sebevrah ktery nikomu nepomohl atd. Myslim ze tak rudy , hloupy a materialisticti ti co zili v tom 1968 ceskoslovensku zdaleka nebyli, tak jako jsou nekteri svejci v CR "DNES"! :-))

0 0
možnosti
P

polibek

20. 1. 2010 20:03
Re: Sranda jak pred 20 lety se nechavali rodice

Momentálně uvažuji o vašem zdravém rozumu, naši rodiče, že se nechávali zavírat, všichni dle vás byli v STB? Zavření lidé byli ti, kteří nesouhlasili s režimem nahlas a paktovali se pak v kamrlících. Byla to jejich věc a jejich záležitost, ohrozili tím sebe i své blízké a nedosáhli naprosto ničeho bojovali s větrnými mlýny.Lidé kteří dobrovolně i nedobrovolně vstoupili do strany či donašeči- taková byla prostě doba, bylo to i za Hitlera, lidi jsou přizpůsobiví.Holt tlouct to teď někomu o hlavu je již nesmysl.A pak byla další sorta lidí,naoko se tvářili,že je vše v pořádku,aby nebyly potíže,a doma se mluvilo jinak, děti kolikrát nemusely ani vstoupit do pinďonýra viz 80 léta, a po té sametka,kapišto? S nějakým bolševikem jste opravdu hodně směšný ve škole jsme hráli divadlo na učitelky, aby jsme se dostali na školy a jinak nám rusko bylo u (!) , doma vládla demokracie, jen se s tím nesmělo ven aby rodiče i my neměli postihy nebo si snad myslíte, že jsme malovali doma rakety? 

0 0
možnosti
P

polibek

20. 1. 2010 12:38
Hrůza

Osvětitel tu byl sprostý a vzteklý, kolikpak mu za včerejšek zbylo dukátů...Miluju řečičky, já se tu nenarodil, ale maminka říkala, měla to z první ruky, chlape, to vás doma neučili, že kázat morálku národu, pokud sám před dotyčnou dobou uteču za kopečky je pěkná hloupost? Stejně tak každého nazývat komunistou? Zvláštní, takovéto reakce znám od známých emigrantů, ze stré generace, ale že zrovna mládež?8-oKterá sem může kdykoliv bydlet a žít a podívat se, jak se doba změnila, žasnu8-opohádkami vás krmili dost dlouho viďte?:-/

0 0
možnosti
P

polibek

20. 1. 2010 12:39
Re: Hrůza

Pár takových taky znám a pak jsou udivení, že ono to tak úplně nebylo... Co má dnešní generace co společného s rokem 68? Asi tolik co vy se sametovou revolucí...Stejně tak nemáme společného nic s IaII. světovou. Pokud máme na sebevraždu Palacha jiný názor, je to snad jasné ne? Partizány taky neuctíváme karafiáty na hrobech, jaksi nám ti lidé co sice bojovali za svou zem jsou jedno. Prdět do hlíny budeme všichni stejně.A příště zmírnit hlas, tady na diskuzích se NEŘVE!:-/

0 0
možnosti
OR

oskie98

20. 1. 2010 11:55
26?

26 naslednych sebevrazd upalenim? To mate odkud? A propos - proc pouzivate slovo "celopal" (je to ponekud urazlive).

http://cs.wikipedia.org/wiki/Celopal

0 0
možnosti
P

polibek

20. 1. 2010 12:40
Re: 26?

co je to celopal?8-o:-/

0 0
možnosti
TK

osvetitel

20. 1. 2010 11:32
JJ koukam ze v CR uz si nikdo moc na moralku nepotrpi

tak jako v dobach J.Palacha. Zato se z CR stava porno mecca Evropy a raj motejlu , soude podle tech "mladejch" jako je "qui n tana" a spol. kterym je pry J.Palach a celej rok 1968 u "P".

0 0
možnosti
J

jack095

20. 1. 2010 12:35
Re: JJ koukam ze v CR uz si nikdo moc na moralku nepotrpi

Ani se těm mladej nedivim, že na 68 kašlou. V zásadě maj pravdu. Střídali se komunistický kliky. No a co ?

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

20. 1. 2010 11:21
celkem souhlas

pokud ovšem chápu článek správně jako "obžalobu" normalizační generace, která Palachův odkaz nenaplnila. Mládí sluší radikalizmus, ale trochu mi chybí větší ochota jít s kůží na trh a třeba si nabít hubu. Co takhle místo blogu zkusit začít trochu osobněji - co kdyby ses doma postavil, bouchnul do stolu a zařval: Tati, dědo, posra.i jste to! Jste zbabělci, co se nechali zotročit Rusákama, aniž by proti tomu cokoliv udělali.

Těšim se blog, ve kterým popíšeš, jak táta s dědou reagovali...R^

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 1. 2010 11:39
Ten text není obžaloba, ale pouhé konstatování skutečnosti..

Tedy, mnou subjektivně vnímané skutečnosti..

0 0
možnosti
OR

oskie98

20. 1. 2010 10:42
Zabit cloveka?

K nazoru nekterych diskutujicich, ze prave hrdinstvi (v roce 1969) by bylo vzit flintu a zastrelit par ruskych vojaku, nikoliv spachat sebevrazdu upalenim: je docela smutne predpokladat, ze ZABIT cloveka je tak snadne (a lehce ospravedlnitelne). Ze by generace vychovana akcnimi filmy, TV serialy a bojovymi pocitacovymi hrami?

Mozna  jen nedostatek soudnosti a obycejna hloupost ...  

0 0
možnosti
J

jack095

20. 1. 2010 10:58
Re: Zabit cloveka?

Ano je tady jistý rozdíl v pojmech. Někdo považuje v případě že má na dvorku cizí tanky za vrchol morálky spáhat protestní sebevraždu a někdo považuje za správné vzít zbraň a ty tanky vyhnat.

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 1. 2010 9:41
Jsem rád, že jsem přispěl názorovému konsensu dvou demagogů

Osvětitele a Vikiny.. ;-D

P.S. Vikino, jak můžete jedním dechem tak tvrdošíjně lpět na Palachovo "smysluplné" oběti a druhým dechem chválit komunistický režim za životní podmínky v normalizaci včetně tolerování melouchářů, je mi záhadou. Inu, do ženy a do melounů nevidíš, že..?:-/

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 1. 2010 9:45
Sakra, teď mi došlo.. Že ona Vikina je chlap..?

8-o

0 0
možnosti