Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

24. 5. 2009 1:19
Voličů levice přibývá,

protože už málokdo věří pravičácké propagandě.

Penzisté celý život nejen pracovali ale hlavně odváděli daně. Proto májí nárok na přiměřený státní důchod. Kdo si ještě navíc spořil, udělal velkou chybu, protože o většinu pravděpodobně přišel v 90. letech v důsledku inflace, popř. krachů bank, fondů... To se může a bude opakovat.

Sociální stát je ufinancovatelný, stačilo by necpat státní peníze soukromým firmám, pozavírat zloděje, nefinancovat dobyvačné války... 

0 0
možnosti

Clara Shot

24. 5. 2009 7:26
Re: Voličů levice přibývá,

pořád nechápu, proč tolik lidí argumentuje takovými banalitami, jako že penzisté celý život odváděli daně. tento jev provází společnost od počátků uspořádání do státních celků. nicméně, nikdy v minulosti si pro sebe staří lidé (potažmo lidé obecně) nenárokovali tolik výhod, jako je tomu v současnosti.

0 0
možnosti

Clara Shot

23. 5. 2009 20:53
Bez urážky..

VŠEM, KTEŘÍ SE MNE TU POKOUŠEJÍ URÁŽET, BYCH RÁD VZKÁZAL, ŽE MÁM PRÁVO MÍT SVŮJ NÁZOR, MÁM PRÁVO ZDE NA TOMTO BLOGU HO PUBLIKOVAT, NEBOŤ TÍM ANI ZDALEKA NENAPLŇUJI SKUTKOVOU PODSTATU TRESTNÉHO ČINU. TO ŽE VÁS MÉ MYŠLENKY URÁŽÍ, NENÍ MŮJ PROBLÉM A MÁM PRÁVO NEBRAT NA VAŠE NÁZORY, EMOCE A SOUDY ZŘETEL, COŽ TAKÉ ČINÍM. Radek Šamberger :-)

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

23. 5. 2009 22:34
Re: Bez urážky..

Bez urážky, propagovat myšlenky, směřující k potlačení práv a svobod ... je přinejmenším nestandardní.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

23. 5. 2009 19:30
Inkvizitore

taky by mě zajímalo,kolik si vydělal peněz vlastní prací.A tím nemyslím to,že si někoho podvedl,okradl nebo co ti tali rodiče za vynešení odpadků.Kolik si zaplatil daní ?Víš vůbec co to slovo práce znamená?

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

23. 5. 2009 19:30
Re: Inkvizitore

oprava - dali

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

23. 5. 2009 19:17
Ještě jsem to tady nikomu nenapsal

SEŠ BLBEC.A mimochodem ,dopouštíš se několika trestných činů.Ty zřejmě máš papíry na hlavu,tak na to hřešíš.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

23. 5. 2009 19:00
Jiný návrh :p

Podle odvodů a vzdělání. Na tři hlasy bude mít nárok člověk se základním vzděláním, odvádějící alespoň trojnásobek průměru, pro středoškoláky alespoň pětinásobek průměru, pro vysokoškoláky alespoň desetinásobek průměru. Protože ten, kdu si neumí VYDĚLAT s odpovídajícím vzděláním nemá ani PRÁVO na více hlasů.  Důchodci naopak podle míry čerpání. Maximum čerpaného důchodu je jediným kritériem, kdo překročí 0,8 průměru už nemá tři hlasy. Je to jen jinými slovy popsaný váš šílený a veškerou demokracii popírající návrh. (Y)

0 0
možnosti
P

peena

23. 5. 2009 18:40
no ale

No ale bez defenestrace to asi nepůjde ;-D

0 0
možnosti
TB

tombry

23. 5. 2009 18:26
nesmysl

Vážený pane, Váš nápad je první krok vedoucí k totalitě. Jen teď místo rudé modrá......

0 0
možnosti
B

blastula

23. 5. 2009 18:19
Opravdu tak?

Jste snad opravdu přesvědčen, že pánové typu Roman a spol, kteří si svoji židli nevydřeli ani nezasloužili jinak, než že tam  byli  politicky nainstalováni, by měli mít adekvátně vyšší hlasovací právo?Výše odvedených daní není často zdaleka úměrná užitečnosti ve společnosti:V každém případě by se měly strany zabývat tím, jak lidi nechat legálně vydělat, jak  omezit programové flákače, jak z ekonomického rozhazovačného bordelu vytvořit fungující efektivní řád. Bohužel zatím je pro mnohé  i těch  několikrát 30 CZK + nějaký tedn doplatek za léky  velmi podstatný zásek do domácího rozpočtu.Vám bych volební právo zatím ještě nedala.Mohl byste si za pár let vyčítat, že jste volil hloupě z mladické nerozvážnosti.

0 0
možnosti

Clara Shot

25. 5. 2009 8:24
Re: Opravdu tak?

těhle pánů je procentuelně ve společnosti tak málo, že by to na výsledek voleb němělo prakticky žádný vliv, ten by rozhodovala střední třída. nemohu posoudit Vaší finanční situaci, ani to jak se Vás dotýkal regulační poplatek, každopádně výsledky za rok jejich fungování ukázaly, že poplatky s hlediska úspor ve zdravotnictví měli vliv značný.

0 0
možnosti
MP

Ryuu

23. 5. 2009 17:44
Nerealizovatelne

Clanek je to hezky a rozhodne se s nim nemuzu nesouhlasit. Bohuzel je to jen utopie, protoze neco takoveho nelze realizovat. I kdyby na to byla politicka vule, tak kdo a podle ceho by pak urcoval, kdo ma mit volebni pravo a kdo ne?

0 0
možnosti
P

peena

23. 5. 2009 16:05
máte pravdu

Tohle by se mělo řešit, protože velmi brzy (pokud se to už neděje) bude vítězit pouze populismus na úkor rozumu. Volební právo by nemělo být samozřejmostí ...

0 0
možnosti