Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

papaya

12. 2. 2010 12:17
..

přečetla jsem toto, dle vašeho doporučení ...ale kouknu se i jinam.

Co na to říct ? Drogy jsou svinstvo ? To všichni víme ... lidi jsou otrlí, denně je takových zpráv mraky, není čas na soucit, na lítost, není čas na nic .. Tlak doby je takový, že kdo není úspěšný, může si za to vlastně sám. Kdo myslí, musí připustit variantu - může a taky nemůže. Návyk na heroin vzniká v podstatě okamžitě, ten kluk v tom prostě lítal a dalo se předvídat, že pokud se nestane zázrak, dřív či později takhle skončí. Těžko soudit, zda za to může děcák (já tam nebyla), každopádně lidský mládě, jako každý jiný, potřebuje lásku, ne občasný zájem tety, která má takových mláďat na starosti tucet (tím neříkám, že to je vina tet..). To je jedna z příčin... Doporučuju knížku: Drtilová,Koukolík: Vzpoura deprivantů.... Tuším předloňské doplněné vydání. Fundovaně popsána "výroba" takových a podobných dětí se všemi důsledky pro ně samé i pro společnost. Nic radostného, ovšem existujícího. :-(  Hezký den.

0 0
možnosti
RF

Shaza

3. 5. 2009 10:16
díky

Moc dobře napsaný. Díky. Nemyslím si, že někdo, kdo se narodí zdravej v alespoň trochu sociálně smýšlející společnosti je předem odsouzenej k záhubě. Jistě, měl to těžký a těžší než většina z nás, ale nevěřím, že jeho cesta do pekla neměla odbočku.

0 0
možnosti
EAR

rabadi

2. 5. 2009 18:16
re

musím reagovat stejně, drsný, ale pravdivý

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 5. 2009 15:36
V přírodě

žádné dětské domovy neexistují. Pokud někdo lituje jejich chovance, co mu brání jim tu šanci dát? všude jsou spousty "humanistů"  co na jedné straně pláčí nad každým "ztraceným lidským životem" kdesi v sahelu a na straně druhé si stěžují na pokračující devastaci planety , jakoby hlavním jejím problémem nebylo katastrofální přemnožení člověka.

0 0
možnosti
H

heli72

30. 4. 2009 10:55
Silný příběh

Mezi vším tím nadáváním na fotbal a na Paroubka (což jsem při klikání na titulek tak trochu čekala :-) ) je tohle jeden ze vzácných příspěvků, co má hloubku a smysl.

Jirka byl zjevně člověk, který si zasloužil, aby o něm bylo "zvěčněno" pár slov.

Děkuju, že jsem si je mohla přečíst.

0 0
možnosti
K

kOBLICH

29. 4. 2009 15:05
Příběh je to hezký...

... ale zaráží mě, že mu trvalo dva týdny sehnat 100 euro na vykoupení psa, ale nejspíš mu nedělalo potíže sehnat 50 až 100 euro denně na heroin. Navíc, řekl bych, když už je uměl sehnat, tak za 1500 euro měsíčně by se dalo přežít (neříkám, že slušně) kdekoli v Evropě. A v Česku by si za ně žil - na své poměry - královsky.

0 0
možnosti

Clara Shot

1. 5. 2009 11:49
Re: Příběh je to hezký...

tou dobou se v Barceloně dala koupit dávka heroinu za 5 €uro na osobu na den. bylo to dost kvalitní zboží, gram toho by odrovnal i slona. navíc, ještě v době, kdy jsem odjížděl, Jirka nefetoval každý den, spíš tak jednou za tři dny. dále bych měl uvéct, že neznám přesnou příčinu smrti, mohla to být kombinace intoxikace a srdeční vady, co já vím. ještě je třeba zmínit, že si Jirka nedělal hlavu ani s drobnými krádežemi v supermarketech, např. holicí strojek se dal prodat překupníkům za 5 € za kus, tak to jen pro úplnost..

0 0
možnosti
JS

maminka a tatínek

28. 4. 2009 8:26
Tati, proč - jak zní otázka na konci...?

No, máti, není to až tak složitý. Jirka vzniknul proniknutím spermie do vajíčka. Ploditel měl dutý mozek a ten mu poroučel, strč to jak často můžeš, co čeho můžeš a stříkej, stříkej a stříkej.....A dutý mozek  poslechl a dělal, jak mu libido poroučelo.....Jenže libido chtělo jen zasouvat a stříkat ale už odmítalo myslet na následky, natož se starat, vychovávat, mít rád vlasní děcko......Tak tak otče, a tak máme Jirky. Kteří sou vodsunuti do děcáku.......A umíraj na heroin......A taky 10 děcek svobodných matek v Somálsku nebo Ugandě, které umíraj na podvýživu nebo Aids.....

Blbý je, že sme na tom horší než zvířata. Tam se samec a samice starají anebo neplodí, když to podmínky nedovolujou......Tak tak otče, u blbech inteligentních zvířat, zvanejch lidi často ne. U nich zdegenerovalo libido dutej mozek. Takže plodí Jirky......

0 0
možnosti
AL

Nozdrolomo

28. 4. 2009 10:02
Re: Tati, proč - jak zní otázka na konci...?

drsný, ale pravdivý

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

28. 4. 2009 7:02
Děcák=dobrá výmluva,že neskončím dobře

Ale jen výmluva a lenost !  Není umění si stále stěžovat a budit soucit. Ale mnohem víc práce dá makat, zabrat, vybudovat si rodinu, domov, nebýt líný. A TOHLE chybí bývalým chovancům dětského domova, vůle a odhodlání. Když přitom nechybí lenost, je o "budoucnost" postaráno, přesně v této podobě. Nesmyslné živoření a čekání na zázrak, to jediné umí. Děsivé.:-©

0 0
možnosti
MK

Kousavka

28. 4. 2009 8:21
Re: Děcák=dobrá výmluva,že neskončím dobře

Bohužel to není výmluva ani lenost. Dítě z děcáku odchází dle zákona v 18 letech a je na ulici. Sebou dostane tuším 10.000,- Kč. Může se maximáln vyučit, to do 18 let stihne, ale už nemůže studovat střední školu, protože DD MUSÍ v 18 letech opustit (ale většina DD, které mají středoškoláky, tam ty děti má načerno, právě aby jim umožnili dostudovat. Nemůžou studovat a přitom pracovat, to je pitomost.). Proto děti z DD nemůžou jít ani na VŠ, i kdyby na to měly schopnosti, ta zátěž je moc velká. Rodina dává zázemí i studentům, což u DD není ze zákona možné.

Dále: dřív existovaly různé podnikové ubytovny. Ty po r. 1989 zmizely. Kam mají tyhle děti jít jinam než na ulici? Za socíku se vyučily pro podnik a než si našly valstní bydlení, bydlely na podnikových ubytovnách. my je dneska pošleme rovnou na ulici, jen s 10.000 Kč v ruce.  

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

27. 4. 2009 21:33
Jenomže

VŠECHNA PRAVIDLA MAJÍ VYJÍMKY, PROTO TOTO SLOVO VZNIKLO

0 0
možnosti

Clara Shot

28. 4. 2009 8:44
Re: Jenomže

správně, vyjímka potvrzuje pravidlo, ale jen aby ukázala, co tím pravidlem vlastně je..

0 0
možnosti
K

kuba78

27. 4. 2009 19:31
a co tim chtel autor rict?

tim "kdyby dostal sanci"? zivot neni fer, kazdy z nas ma jinou startovaci pozici, nekdo horsi nekdo lepsi. tak to proste chodi a zadny narikani ani socialisticke smerovani spolecnosti tohle proste nezmeni. Nekdo ma stesti nekdo smulu. Ale je spousta tech, kteri se ze spatne startovaci pozice dostala na vrchol a spousta tech kteri se narodili kralovsky a spadli do pekel.

jediny co muzes zmenit je svuj pristup k zivotu - pile, snaha, vytrvalost.. to se vyplaci.

o tom to proste je. zivot neni fer a jaky si ho udelas takovy ho mas.

BTW nepride mi ze by Jirka zil a umrel nejak spatne - proste si zvolil takovy styl zivota a nakonec to neukociroval a dojel na to. to je evoluce. prezivaji nejsilnejsi. sorry.

0 0
možnosti
J

Jack777

27. 4. 2009 21:02
Re: a co tim chtel autor rict?

Tak on byl pravděpodobně mnohem silnější a nadanější jedinec, než ty, ale měl smůlu, že pobyt v děcáku mu zničil psychiku. Ty bys možná nepřežil ani ten děcák. Já myslím, že nemáš nárok ho kritizovat, jsi rozmazlený a nemůžeš pochopit jaký to je mít tak špatnou startovní pozici...

0 0
možnosti