Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

simsII

1. 11. 2009 9:46
Alexandr Špáta se

nevzdává, máme nového laueráta, jde o bojovníka s větrnými mlýny, ale zůstává svůj za všech okolností. Je to pevný charakter.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

1. 11. 2009 10:00
Re: Alexandr Špáta se

Děkuji Vám za to přátelské prokádrování. Už se pýřím.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

31. 10. 2009 21:32
takze jeste jednou, jde o vyznamenani

tisickrat je zde v diskuzich zopakovano, ze jako za kazde totality si takovy system vybere popularni osoby a pritlaci je k nejakemu 'jednani'. A zcela spravne je analyzovano, ze velka vetsina ohne hrbet.

Ale vyznamenani se davaji preci prave tem lidem, kteri se nezachovaji 'jako vetsina, normalne'. Proboha uz to pochopte, tady nejde o to, jak Gott zpiva. Jde o to, koho vyznamenavam. A zde se vyznamenava nekdo, kdo se cely zivot choval uplne normalne. Staral se o sebe, do nikoho zvlast nekopal, nikomu neublizoval a koukal, jak se mit dobre.

Problem je v tom, ze je zde nejaky sycak, ktery mu to vyznameni dal.Nekdo , kdo svym chovanim poslapava nase lidske principy a smeje se nam tim do ksichtu. To, ze Gott to vyznamenani prijal je jen konsekventni, opet se chova uplne normalne, jako kazdy.

0 0
možnosti

Clara Shot

31. 10. 2009 21:53
Upřímně řečeno mi udělování státních vyznamenání nepřijde

jako velmi podstatná záležitost. Velmi podstatná ale může být pro jejich laureáty, zvláště pak pokud opravdu ve svém životě vykonali cosi významného.

A zde se můžeme rozcházet v názoru na to, co je a co není významné. Bojovník proti fašismu či komunismu si takové jistě zaslouží, zvláštěpak pokud pro své přesvědčení a činy musel trpět.

Oproti tomu vyznívá Gottovo vyznamenání jako výsměch všem perzekuovaným. Jenže věc má právě i tu druhou stranu mince. Zeptejte se dnešních šedesátnic, co pro ně zamlada znamenal, a předpokládám, že se velmi často setkát se vzpomínkami ne nepodobným vzpomínkám anglofonních fanynek na Beatles. Prostě dal spoustě lidem zapomenout na denní realitu, ať už byla jakákoliv, a konec konců Beatles byli svou královnou také vyznamenáni.

0 0
možnosti

Clara Shot

31. 10. 2009 21:20
V této diskuzi pokládá každý svůj názor za ten nejsprávnější

;-D

0 0
možnosti
JV

jafava

31. 10. 2009 14:18
Svatá prostoto,

pokud píšete skutečně tak, jak vidíte svět kolem sebe, pak Vám blahopřeji k věčnému naivnímu mládí. Karla Gotta sice zrovna nemusím, ale jeho zpěv dával za bolševika mnoha lidem zapomenout na realitu života ve státě ohraničením ostnatým drátem. Kdo to nezažil alespoň jako čerstvě plnoletý, nemůže vědět o čem je řeč. Děti a pubescenti vnímají realitu prostřednictvím her a svých prvních lásek; bývalo mezi nimi zvykem společenské zařazení poměřovat místem, kde trávili s rodiči letní dovolenou, nebo možností nákupu riflí v Tuzexu. Žádné dítě není schopno vyhodnocovat společenské dění v souvislostech, ani dítě geniální, protože samotná teorie bez životní zkušenosti nestačí. Vaše vzdělání, autore, Vám možná dodává sebevědomí a tím i odvahu hodnotit lidi, jejich chování, kritizovat jejich schopnosti a dosažené úspěchy, ale co jste dokázal Vy?

0 0
možnosti
S

simsII

31. 10. 2009 14:27
Re: Svatá prostoto,

Možná Vás KG uváděl do jiné reality, ale faktem je, že zde byla komunistická realita a Kája se v ní moc dobře cítil a orientoval. Za komunistů nebyl chudákem a není ani nyní. To svědčí o velmi dobré přizpůsobivosti, to mu nikdo neupírá. Ale tento pop zpěvák si myslím nezaslouží žádné státní vyznamenání nynější doby, dost jich dostal za minulé éry. Ale když lidé myslí - "zasloužil se za vlast", tak asi zasloužil, přemýšlím ovšem čím. Vlastně o jednom bych věděla, tím zdviženým ukazovákem ukázal jaká je jeho úroveň, je to už jen ješitný stařík.

0 0
možnosti
M

milenkamikes

31. 10. 2009 13:55
co

mě tedy překvapilo, že nebyla vyznamenaná třeba M.Kubišová, ale E.Pilarová.

Pilarová je sice zpěvačka dobrá, ale že udělala pro tento stát něco výjimečného?

ale Klaus asi neměl koho obdarovat, tak musel někoho vybrat. Kdyby tam byli jen samí váleční hrdinové, neměli bysme ted o čem diskutovat.VVV

0 0
možnosti
G

grinderman

31. 10. 2009 17:49
Re: co

kdyz prejdu nesmyslnost toho celeho vyznamenavaciho aktu, proc by mela byt vyznamenana Kubisova? Za co?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

31. 10. 2009 13:10
Mladíku,

Vy budete pěkný trouba. Jednak jste jen opsal cosi už mnohokrát vyřčené. Jednak je vidno, že stejně jako oni máte v mozkovně jen a jen ty piliny. KG si jistě mohl ono gesto odpustit, na druhou stranu, právě lidé jako Vy, to gesto plně ospravedlňují. Když nevít, o čem mluvíte, bylo by lépe mlčet. Takhle jste jen vystavil na odiv svou touhu - rejpnout si (nekrektně) do někoho, kdo něco mimořádné dokázal s tím, že dáváte zároveň všem na vědomí, že víte, že ve svém životě nedokážete absolutně nic a víte to naprosto bezpečně už teď. Ach ta závist ke schopnějším.

0 0
možnosti

Clara Shot

31. 10. 2009 13:23
Pokud jste, pane Špáto, měl namysli rýpnutí do pana Havla,..

tak s Vámi zcela souhlasím. Václav Havel totiž skutečně dokázal něco mně zcela nepochopitelného. Dokázal totiž navzdory své nenávistné a záludné povaze přesvědčit spoustu lidí o sobě jako vzoru morálky.

Jinak se domnívám, téma chápu velmi dobře a písemně doložená lidská historie mě v mém názoru jen utvrzuje.

0 0
možnosti
VDSN

Vůdce: Dluhy se neplatí!

31. 10. 2009 13:01
Nemělo by se zapomínat, že KSČ byla strana komunistů

sloučených v roce 1948 se sociálními demokraty. Zavedla v celé zemi koncentrační tábor (hranice obehnané ostnatým drátem a dráty s elektrickým napětím, kdo chtěl bez souhlasu KSČ odejít, byl na hranicích střílen do zad), o osudech rozhodovali tehdejší "Filipové", "Paroubkové", "Zaorálkové", "Rathové" a spol.

V takových podmínkách nebylo nic normálního.

To že zesměšňujete chování lidí, kteří se nedali zlomit, jako by nebyli normální jako většina, je ubohé, pro Vás (z reakcí na kritiku soudě) zřejmě symptomatické...

0 0
možnosti

Clara Shot

31. 10. 2009 13:18
Pokud je konstatování skutečnosti zlehčování čehokoliv,..

tak možná. Nicméně až do dvacátého století bylo v Evropě jakékoliv vystupování proti panovníku nemyslitelné a podle toho i postihované. Situace, kdy je v demokraciích západního typu běžné mluvit do všeho a proti všemu, je pro lidstvo z evolučního hlediska nepřirozená a zcela nová. Je proto pochopitelné, že se společnost v případě návratu k jakékoliv formě despotické, či chcete-li totalitární formy vlády, bude chovat podle klíče hluboce zakořeněném v kolektivním podvědomí.

Je přirozené, že z většiny budou vždy vybočovat osobnosti, které budou chtít přesvědčit, že jejich cesta je správnější, ale morálka je stará jako nemorální lidstvo samo, a jakýkoliv společenský převrat si žádá oběti, takže se k nim většina uchyluje až v situaci, kdy je systém nahlodán díky vnějšímu nepříteli a několika málo osobnostem ze vnitř a tudíž je už nefunkční a nestabilní.

0 0
možnosti
JK

gotzur

31. 10. 2009 12:03
Je vidět, že

se dá všechno vysvětlit, i cesta do práce,  věděcky.;-D

0 0
možnosti
H

horník

31. 10. 2009 12:05
Marx-leninsky?

komunisticky? Po bolševicku?

0 0
možnosti
P

Pietrolini

31. 10. 2009 11:52
Kolik bylo?

Kolik bylo mladému pánovi v roce 1989??

0 0
možnosti

Clara Shot

31. 10. 2009 11:58
9 let..

dost na to, abych byl schopen vnímat realitu tehdejších dní a nyní ji retrospektivně hodnotit..

0 0
možnosti