Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

shrink

20. 11. 2009 10:22
Pro i proti a ale

Karmuji, díky za článek, Radku   ..jen si na druhou stranu říkám - asi jste se na to video podíval, že? Já ani nevím, že někde bylo... A dokud se lidé budou na taková videa dívat, budou nám je servírovat - zákon trhu... Na druhou stranu nechat vše na zákonu poptávky a nabídky...zrovna toto bych já osobně regulovala a - jak říkávala má konzervativní nesmlouvavá babička v úplně jiných souvislostech: "Já bych to zakázala!"

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 11. 2009 10:44
Zvažoval jsem, jestli mám svoje znechucení ventilovat tímto

způsobem, když jsem se sám také díval. Normálně bych se nedíval, jenže jsem včera velmi blízko místa nehody náhodou procházel, tak jsem to odkliknul ze zvědavosti ohledně lokality. O tom, že bych mohl vidět tohle, jsem nepřemýšlel.

0 0
možnosti

Jabella

20. 11. 2009 9:11
Pro i proti

Taky jsem proti detailům a tvářím zobrazovaných u nehody,ale z vlastních zkušeností vím,že to působí na lidi i preventivně.

Než jsem začal létat u LZS před 20ti lety,myslel jsem si,že ta plechová krabice mě vždy ochrání.

Hned na to jsem musel strhnout řízení se Š 120,aby jsem nezabil opilého řidiče s manželkou,který mi nedal přednost a po docela kaskadérskem skoku,jsem skoro uhořel,protože jsem se nemohl dostat z pásů..auto zůstalo stát kolmo na čumáku opřené o strom.První let v záchrance k nehodě bylo mrtvé dvouleté dítě..a mě doma spalo taky dvouleté dítě.Došlo mi to až další den.Od té doby jezdím úplně jinak.

Prot si myslím,že dopravní nehody i s následky by měli být v TV často a pořád.Je to obrovská prevence,i když je mi jasné,že ten,na kterého to má působit,co jezdí jako dobytek ,na TV nekouká.

Záběry z nehod by měl upravovat odborník aby to zapůsobilo,určitě je to lepší dát do TN než kdejakého hlupáka z USA ,který třeba jezdí na pohovce po městě...

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 11. 2009 10:37
Nedávno byly za peníze daňových poplatníků natočeny Renčovy

videoklipy "Nemyslíš, zaplatíš!" Ty pak v obavě před postihy Rady pro televizní a rozhlasové vysílání většina televizí odmítla vysílat, takže snaha o prevenci drsnou fikcí je ve zdejších mediích zapovězená. Dokonce ani Rada pro televizní a rozhlasové vysílání se k problému z vlastní iniciativy nevyjádřila, takže investice do prevence přišla vniveč.

Je mi jasné, jak se navěc díváte, ale z té zprávy nevzešla prakticky žádná informativní hodnota, kromě toho, že se vyšetřuje, proč k nehodě došlo. Pouze velmi depresivně působící záběry bez výchovného momentu.

Domnívám se, že vzhledem k počtu takových událostí a jejich relativní společenské bezvýznamnosti by je žurnalisté měli s ohledem na neštěstí zúčastněných komentovat jen sporadicky, stručně a fakticky. Video, ze kterého se stejně nic důležitého nedozvíme, považuji za pouho pouhý hyenismus.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

19. 11. 2009 23:19
Správně. Každou nehodu je potřeba ututlat,

jako za komančů. Ono by se totiž mohlo stát, že by pak do toho nějakej novinář začal šťourat a třeba by se zjistilo že je přechod na nevhodném místě, nebo špatně označen, případně že je tam jiný problém. Když byla u Plzně zprovozněna část nového úseku dálnice na Rozvadov, nějakou dobu několik km bylo pouze dvouproudých. Je to bylo mrtvých. Jen kompetentní osoby s tím problém neměli. Na začátku je cedule, tak wo co go. Všechno je v naprostym pořádku. Když na Barrandově přejela tramvaj malou holčičku, tak taky bylo všechno v naprostym pořádku. Zvykněme si na to, že každá oběť dopravní nehody může zachránit někoho jiného. Je to strašně drsný, ale je to tak. Neni to o krvi. Je to o prevenci. Nemyslíš - zaplatíš. Věřím tomu že ode dneška bude onen přechod na Žižkově v hledáčku celé řady rodičů z jeho okolí.

0 0
možnosti
J

jenomselskyrozum

20. 11. 2009 1:20
Re: Správně. Každou nehodu je potřeba ututlat,

zajimalo by me, zda byste mel stejny nazor, kdyby to byly zabery vaseho ditete :-P

0 0
možnosti

Marki123

19. 11. 2009 20:02
správně

R^

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

19. 11. 2009 19:32
Paráda

R^

0 0
možnosti
JP

johnpeters

19. 11. 2009 19:20
Diky,autore!

Jaka slast,narazit obcas na blogu na moudreho cloveka!

0 0
možnosti
VH

ayera

19. 11. 2009 18:55
Výborně!

Karma s hvězdičkou! R^

0 0
možnosti