Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

osvetitel

28. 4. 2009 12:54
Kdyby se stal politickym vudcem a zustal mu

jeho charakter,tak by v te politice bud sam dlouho nevydrzel, a nebo by se ho nekdo rychle zbavil !

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

27. 4. 2009 21:45
Palach je novodobý světec...

... kdyby se takto nezištně obětoval pro  lidské hodnoty v jiné době nebo v jiných souvislostech, minimálně blahořečení by jej neminulo... :)) To neříkám ironicky, ale s úctou a obdivem a autorovy rozporuplné pocity v tomto směru nesdílím (byť jsem se překlikl a omylem sáhl na karmu... :))

... a ještě tento nadčasový čin srovnávat s něčím tak malým a časným, jako je jeden až hystericky omílaný zákon...pane Šambergere... nadhled...nadhled...:))

0 0
možnosti

Clara Shot

28. 4. 2009 11:58
Re: Palach je novodobý světec...

pokud pokládáte postupné omezování svobody slova za něco malého, tak prosím.. a co se týče mého názoru na Palachovu smrt, svět má přeci rád oběti, svět si jich žádá a mě se občas zdá, že jim přikládá větší význam, než je zdrávo. Udělal by líp, kdyby si užil svůj život. jeho jméno by asi dneska nikomu neřeklo, ale svojí mučednickou smrtí nedosáhl ničeho jiného, než že si na tom smutném příběhu pár bezcharakterních politiků honí tričko..

0 0
možnosti
W

wiki5.5

26. 4. 2009 20:26
se zaverecnym

odstavcem souhlasim, ale pouzit k dobrani se k nemu Palacha a jeste tak nejak divne me nepripada fer. Z celeho clanku totiz pak vyplyva analogie, ze atentat na Heydricha byl take zbytecnym. Rekl bych, ze vam chybi nadhled.

0 0
možnosti

Clara Shot

26. 4. 2009 22:30
Re: se zaverecnym

Asi jsem si to měl nechat v kompu, zase až na to výročí, původně jsem to psal 14.2. a ta souvislost mě prostě takhle napadla, v tom bych s Vámi souhlasil. Atentát na Heydricha bych s tím nesrovnával, cílem operace Antropoid byla Heydrichovo likvidace. Že to byl v součtu obětí dost drahý počin, o tom by se dalo dlouze diskutovat, ale Benešovi to jistě pomohlo v prosazování jeho záměrů (ať už s nimi souhlasím, nebo ne). Palach obětoval život, a nic z toho nebylo, jen ta (pro mě) nesmyslná oběť. O mém nadhledu si můžet myslet co chcete, máte na to právo.. R.

0 0
možnosti
A

agent

26. 4. 2009 19:23
O Palachovi toho bylo napsáno

už tolik a tak rozporuplného, že jeden neví, co si vybrat! Pozor na to.  Aby to všechno ve svých 22 letetch mohl vůbec stihnout!

0 0
možnosti

Clara Shot

26. 4. 2009 22:34
Re: O Palachovi toho bylo napsáno

to víte, četl jsem jen něco, člověk ho osobně neznal a ani nemohl, šlo mi spíš o fakt, že se k jeho smrti vyjadřujou pokrytci, kteří si vznešený ideály demokracie přišpendlí na svojí standartu nelítostného boje o moc jakýmikoliv prostředky.. já osobně tuto formu demokracie moc neuznávám, zvláštěpak v českých podmínkách mi přijde kontraproduktivní.. R.

0 0
možnosti
P

pilsener

26. 4. 2009 18:51
Zase slovenský nadpis, ach jo, ty 5. pády

Česky je to "Co na to říkáte, pane Palachu" :-/

0 0
možnosti