Diskuse

CENZUROVÁNO

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Clara Shot

17. 11. 2009 20:51
Tak už mě to taky postihlo, administrátor cenzor..

Banga je nemilosrdný..;-D

Vážený pane Bango, v kodexu blogera se praví, že vulgarit může být použito ojediněle pokud jsou nevyhnutelné pro celistvost textu. Chctěl jsem pouze poukázat na to, že Václav Havel se zachoval v předvečer oslav svým vyjádřením více než sprostě a termíny "vysrat" a "hovno" se dnes již běžně objevují v dílech, kde je třeba tvrdé nadsázky. Doposud jsem vždy ctil kodex blogera a hodlám v tom i nadále pokračovat. Vás bych ovšem rád upozornil, že pověsti o Vaší osobě zcela zjevně nelhaly a Vy se chováte jako despotický vládce blogu iDNES, aniž byste k tomu měl (kromě Vaší funkce administrátora) psychické předpoklady. S pozdravem Radek ŠambergerRv

0 0
možnosti
AK

Alka.24

17. 11. 2009 21:10
Re: Tak už mě to taky postihlo, administrátor cenzor..

Však Vy jste se mladíku taky moc nevycajchnoval:-PRv

0 0
možnosti
C

coj@nato

17. 11. 2009 17:49
Principál Havel, jeho ochotníci a záchrana RVHP

To je něco z Vašich závěrů v diskusi. Naštěstí jste V.Havla povýšil na principála a ne jen na loutku, i když to celé divadlem bylo.  Každá politika obsahuje jisté divadelní prvky. Je to jako nějaké loutkové divadlo, protože vždy je více těch, co tahají za nitky.

Radku, Vy jste byl v 89 roce ještě docela malý kluk a tak znáte hodně z vyprávění a různých médií.  Dnes jste dospělejší a tuším, že patříte mezi ty razantnější a radikálnější typy mladých lidí. Plně Vás chápu, ale chybí Vám možná více nadhledu, soudnosti a podrobnější informace,  jaké okolnosti hrály ve všem roli.

To, že se mělo s bolševickými lumpy a s jejich pohůnky postupně zatočit, volat je tvrdě k odpovědnosti a mnohé po právu zavřít, to je pravda. Ale to byla i úloha veřejnosti a aktivního přístupu jednotlivců a občanů (často příslušníků bečícího stádečka) a tlaku na poslance FS a ČNR, následně PS ČR. Ti všichni nesou obrovský díl odpovědnosti za posledních 20 let a za to, co vykonáno býti mělo, ale vykonáno nebylo.

0 0
možnosti

Clara Shot

17. 11. 2009 19:00
http://www.analyza.wz.cz/

Tolik k nastudovaným historickým pramenům. Jinak musím konstatovat, že mě Vaše reakce veskrze potěšila. Vím, že se většinou kvůli mému radikálnímu pohledu na svět nemáme šanci shodnout, ale i tak Vaše názory respektuji, zejména pak jejich formu. Patříte k mým nejoblíbenějším diskutérům. Zdravím.

0 0
možnosti
ZH

Zani

17. 11. 2009 11:37
Těch 9 let stačilo :)

No vidíte, těch 9 let stačilo, A Vaše rétorika je naprosto stejná , jako byla ta bolševická. Takže i Vy jse si evidentě zadal. Jinak i omezenec pochopí, že se to co řekl nemůže týkat 20tiletých. Jinak teorie a praxe je i v (úspěšných) revolucích zřejmě dost rozdílná. V roce 1989 , a o tom jsem přesvědčen, chtěla většina lidí na letenské pláni, aby jejich životní úroveň byla třeba jako úrověň Německého dělníka. Víte jaké to bylo po válce v Německu?

Kdy si 90%  obyvatel tak, či onak zadalo? Jak to udělali aby dosáhli "hospodářského zázraku?" . Víte co se stalo s nenáviděnými C&K úředníky po vzniku republiky. Víte kulové mladíku. Místo , aby jste se pohoršoval, měl by jste se nad  tím co pan Havel říká zamyslet. Nemusíte se vším souhlasit, ale než vezmete tastatůru do ruky, tak přemejšlet. Kdyby to dělali všichni, nebyli by jsme v tom svrabu v jakém jsme.EU

0 0
možnosti

Clara Shot

17. 11. 2009 12:40
Promiňte, ale pokud někdo stráví celý svůj život bojem proti

diktaruře proletariátu a na sklonku svého života prohlásí, že bylo v pořádku se k té diktatuře přihlásit a těžit ze svého nemorálního postoje osobní prospěch, což svou obhajobou pana Fülleho udělal, tak tu něco hodně nepěkně zavání. Zavání to tu podfukem, pokrytectvím, politikařením a samotnou kolaborací se zločinným systémem.

C&K úředníky do toho netahejte. Byli to legitimní pracovníci legitimního systému odvozeného od tradiční středověké formy vládnutí. To, že většinou setrvali na svých pozicích bylo jen logickým vyústěním bezproblémového přechodu z monarchie na parlamentní demokracii.

Oproti tomu komunističtí aparátčíci se dostali k moci protiprávně a moc si udrželi pouze s podporou bývalého SSSR. S nástupem k moci zavedli beztrestné krádeže majetku, perzekuce a terror. To, že systém padl, jen poukazuje na jeho nepřirozenost, a není nyní důvod omlouvat prospěchářství jedinců.

Čili, mocnářství padlo svojí přežilostí a ztrátou přirozené síly, totalita byla nepřirozená hned od počátku.

0 0
možnosti
PJ

denver

17. 11. 2009 8:54
Pište, máte na to právo!

osobu Václava Havla není nutné přeceňovat. Je to ale jeden z těch, kteří mohou za to, že Vy a spousta nás ostatních můžeme říkat své názory, cestovat a rozhodnout o svém životě. Svobodně. Období nesvobody jste nezažil a nikdy jí nebudete rozumět. To Vás trošku omlouvá. Ale jen trošku. Hodně čtěte a zkuste se v oboru socio-psychologie a občanské společnosti vzdělat a zorientovat. Až to bude, rád zdementujete tento článek a ještě asi hodně dalších. Užívejte si svobody a života, nikde není napsáno, že to tak bude napořád.

0 0
možnosti

Clara Shot

17. 11. 2009 9:04
Ten systém by se položil i bez Havla, odmítám vděčit loutce

za to, že splnila svou roli legalizace zločinu ve velkém, protože jenom to, že po zločinu nepřichází trest vede zločince k dalším zločinům.

Pokud si ani na okamžik nepřipustíte, že systém RVHP byl svou fiskální politikou tak zdecimovaný, že prostě potřeboval prinipála Havla v čele s jeho ochotníky k tomu, aby bez problémů převlékl svrchník, tak Vás pokládám za velmi naivního člověka.

0 0
možnosti
MF

falm

17. 11. 2009 4:11
Víte, jaký je rozdíl mezi Vámi a Havlem?

Oba dva každý den vypudíte z těla ten exkrement. Ovšem Vy po sekaný a on po bifteku. A jemu to za to určitě stojí! A vo tom to je, mladej! :-P!!

0 0
možnosti

Clara Shot

17. 11. 2009 9:05
Taky si potrpím na kvalitní stravování..

;-D

0 0
možnosti
IC

yakeš

17. 11. 2009 2:13
Nejde o vulgarismy,

ale o naprostou duchaprázdnost článku. Vaše myšlenkové pochody jsem nepochopil. Vy nejste asi Homo Sapiens, jak se sám popisujete, ale nenejvýš tak Homo Erectus;-D

0 0
možnosti
E

Ezechiel

17. 11. 2009 7:24
Re: Nejde o vulgarismy,

co jsi  nepochopil,klidne se zeptej

0 0
možnosti
AR

Don don

17. 11. 2009 0:55
hele

tak ono sr.ní a ho.na vám neprošly?8-o

0 0
možnosti
AR

Don don

17. 11. 2009 0:55
Re: hele

mně až napotřetí;-D

0 0
možnosti
WS

wandering star

17. 11. 2009 0:39
Nemělo by tohle být v osobní rubrice?

0 0
možnosti
N

norayellow

17. 11. 2009 4:32
Re: Nemělo by tohle být v osobní rubrice?

Na rubrice snad ani nezalezi. Ja si rozhovor s p. Havlem precetla na Dnesu. Mleko a jogurty mi ani nezajimaly, ale to ze rekl ze v 50. letech koketoval s myslenkou jit studovat na Vysokou skolu do Moskvy mi udivilo. Ne to, ze s tim koketoval (v tomhle smeru mam uz oddivino) ale ze vybral tak nevhodny cas tuhle vetu rici ac se ho na to nikdo neptal. Myslim ze ani p. redaktorku Tacheci by ani ve snu nenapadlo mu takovouhle otazku k jeho osobe polozit. Rozhodne ne prave dnes.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

17. 11. 2009 0:26
Osobně bych si přál aby naši zem reprezentovali pouze

lidé kteří nejsou spjati s komunistickou minulostí. Jenže problém je, že oni zkrátka nejsou. Většina z těch inteligentnějších se někde upíchla, ˇať už sám Václav Havel, nebo Saša Vondra a další a ti co ještě nemají žádnou funkci, tak se jaksi do diplomatických služeb nehoděj. Neznají jazyky, propadli alkoholu, nebo se chovají jako hovada. Představa, že by se stal Eurokomisařem třeba Pavel Landovský mi nahání hrůzu. Má úplně stejnej slovník jako ty. A to i ve chvíli když je náhodou střízlivej.

0 0
možnosti
PK

dolch

17. 11. 2009 0:40
Re: Osobně bych si přál aby naši zem reprezentovali pouze

Ale možná ovládá nějaký jazyk :-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

17. 11. 2009 0:23
Asi jsem úplně blbý...

...ale zaboha jsem nepochopil, co tím chtěl vlastně autor říci?

Máte ještě někdo podobný pocit? Já mám pocit, že to ho*no, co tady smrdí, je to autorovo.

Samozřejmě, o nic nejde, takových nicneříkajících textů (zdráhám se použít slova článků) se tady nachází neurekom (cca 90%). 

V každém případě pane autore ale neuškodí si přečíst kodex blogera.

Aspoň takovou slušnost byste v sobě nohl najít, abyste se pokusil propříště dodržovat alespoň minimální pravidla blogu. Rv

0 0
možnosti
I

ivos.NA

17. 11. 2009 0:26
Re: Asi jsem úplně blbý...

Bloger reagoval na slova VH ve Faktech BT na Primě. Mě to docela taky zvedlo.

0 0
možnosti