Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Svarog

4. 9. 2008 19:55
Rusko je zpět

Díky naftě, Rusko má peníze. Díky naftě Rusko může bojovat. Pro rusy KONEČNĚ! Rusové jsou válečníci, vždycky byli a my jim to spotřebou jejich ropy platíme...

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

3. 9. 2008 18:42
Trochu historie

Nic moc nového - pokud máme v paměti Brežněvovu doktrínu která se manifestačně prezentovala i u nás. Nezapomínejme,  dějiny učí.  Ale můžeme být i optimisty, píše se už rok 2008.   8-o

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

3. 9. 2008 18:03
První hmatatelné výsledky

Iméria, které vrací úder: Přeřazení Ruska z kategorie „přítel“ do kategorie „rizikový a nevypočitatelý“. Vyloučení Ruska z G8.  Zrušení rady NATO-Rusko. Ukončení strategického partnerství EU a Ruska. Nepřijetí Ruska do Světové obchodní organizace. Trvalá přítomnost floty NATO v Černém moři. Trvalá přítomnost Američanů v Gruzii (na přání Gruzie). Členství Gruzie a Ukrajiny v NATO. Urychlení výstavby a dalšího vývoje protiraketového systému v Evropě i jinde. Posílení spolupráce mezi EU a USA. Ovlivnění výsledku US voleb. Předpokládám i ovlivnění voleb v ČR.

Precendent pro všechny etnické skupiny Ruska - Rusko bude podporovat jejich samostatnost!

Urychlení programu energetické soběstačnosti Evropy.

Odhalení rezidenta na pražském hradě.

0 0
možnosti
D

duhacenzor

3. 9. 2008 15:14
MIlý autore:)))

Rusko uznává nadřazenost mezinárodního práva pouze v případě, kdy se mu to hodí, ujišťování Rusů o jejich zájmu na přátelských vztazích s s kýmkoliv je stejně důvěryhodné, jako věřit, že když vás zavřu do klece se vzteklým psem, že vás psisko neporafe, poslední dva body jsou zcela nepokrytým vyhlášením války celému světu neb neexistuje stát, kde by nebyli ruští občané, nebo ruské obchodní a "zvláštní" zájmy, neutrální na Blízkém Východě Rusové nejsou, peníze, zbraně a informace již dávno pumpují do Sýrie, Iránu, hizbulláhům i irácké alkajdě atd. a čekat, že Německo se začne zbavovat bývalých kagebáků je stejně naivní, jako čekat, že naše estébáky vykopeme z jejich fleků zase my:)))

USA bude muset vymyslet něco na způsob Reaganových hvězdných válek a Rusko uzbrojit podruhé. Docela dobrý začátek cesty je šíření protiraketové obrany ve světě nesmí  zapomenout ani na čínskou a indickou kartu, Sibiř je Achillova pata moskevských soudruhů a obě vzmáhající se velmoci dychtí po surovinách:)))

0 0
možnosti
P

P.Samarek

3. 9. 2008 15:54
Re: MIlý autore:)))

Rusko není jediný stát, jehož doktrína se dá takto interpretovat...

A je velký rozdíl mezi skrytou a otevřenou podporou. V reálu asi jako mezi dodávkou samopalu a nejnovější protiletadlové baterie. To první se možná děje, to druhé skoro jistě zatím ne.

Akce proti Gazpromu když nic jiného poškodí image ruských investorů.

To není málo - bez ohledu jestli Němci zvolí aktivní nebo pasivní přístup.

0 0
možnosti
M

mard

3. 9. 2008 13:12
Rusko je jen myš, která řve

Ale člověk se tomu nediví. Chudák myš, když chce porodit horu. Nakonec to dopadne tak, že východní část Ruska bude obsazena Čínou a Rusové budou prosit u EU o azyl.

0 0
možnosti
MN

lunak

3. 9. 2008 13:50
Re: Rusko je jen myš, která řve

Dějiny nás učí, že každé impérium jednou skončí....

0 0
možnosti
MN

lunak

3. 9. 2008 12:02
K bodům 4. a 5.

Podle bodu 4. se celé 19. a část 20. století řídila např. Velká Británie. Posledním příkladem byla válka s Argentinou o Falklandy (Malvíny) za premiérky Thatcherové. Dodnes se podobně chovají Spojené státy a to i v bodě 5. vašeho příspěvku. Myslím, že by někdy bylo zdrávo, aby k podobné politice přistoupila i Evropská unie. Samotné Česko se kvůli své nicotnosti na mapě ničím takovým prezentovat nemůže.

0 0
možnosti