Devatenáct dopisů

Dopisy jako poslední možnost zvrátit nepřízeň osudu. Devatenáct dopisů naplněných vzpomínkami. Pomohou vrátit letitým partnerům to, co měli, a co nikdy nechtěli přijít?

Osudové číslo zní „devatenáct“. Toto číslo provází hrdiny románu Devanáct dopisů, od australské spisovatelky Jodi Perryové, vlastně celý život. Seznámení, jejich poprvé, svatba… A devatenáct dní od svatby o to všechno můžou přijít.

Jemma a Braxton se seznámili ve svých šesti letech a od té doby se stali nerozlučnou dvojicí. Přátelství přerostlo v lásku a později v pevné partnerské pouto. Devatenáct dní po svatbě však Jemma prodělává vážnou dopravní nehodu, a kromě zlámaných kostí přichází i o paměť. Nepamatuje si na nic a nikoho. Všechno a všichni jsou pro ni rázem naprosto cizí.

Braxton se s ránou osudu nedokáže smířit. A tak se upíná k poslední naději a rozhodne se začít psát své manželce dopisy. Dopisy o tom, co za společná léta prožili, čím vším si prošli, jak silné pouto je vždy pojilo. Dopisy naplněné vzpomínkami na časy šťastné i smutné. Pomůže to Jemmě vzpomenout si? A pokud se jí paměť nevrátí, bude to definitivní konec jejich vztahu?

To, co jsme měli, je příliš krásné, abychom na to zapomněli.

Jodi Perryová je více než příjemnou vypravěčkou. Její kniha je pro romantické duše krásným pohlazením. Dýchá vlídností a dobrým srdcem, a přestože má někdy tendence lehce sklouzávat do „červené knihovny“, utopení v žádném případě nehrozí.

Současnost je v ději prokládána dopisy, které chronologicky přibližují minulost obou hrdinů. Od jejich prvního seznámení, přes společně prožité roky dětství a dospívání, až po tragickou nehodu. Stejně jako se na každý z nich s velkou nedočkavostí těší hlavní hrdinka, tak je s odbytným zájmem hltá i čtenář. Autorka postupuje svižným tempem a u žádné z pasáží nesetrvává déle, než by bylo nutné.

Devatenáct dopisů je velmi milým a čtivým příběhem o lásce, spřízněných duších a vzpomínkách.

Moje hodnocení: 85%

Autor: Jodi Perryová
Název: Devatenáct dopisů
Počet stran: 400
Nakladatelství: Euromedia Group - Ikar
Vydáno: 01/2020

Autor: Eva Šamánková | čtvrtek 27.2.2020 10:00 | karma článku: 7,64 | přečteno: 365x
  • Další články autora

Eva Šamánková

Pátý svědek

2.12.2023 v 16:31 | Karma: 6,11

Eva Šamánková

Noc temných lží

19.9.2023 v 9:39 | Karma: 9,39

Eva Šamánková

Spisovatelka na zabití

23.8.2023 v 17:00 | Karma: 8,62

Eva Šamánková

Pouštní hvězda

3.8.2023 v 16:39 | Karma: 4,21

Eva Šamánková

Dáma kontra střelec

29.7.2023 v 13:02 | Karma: 5,53