Ďábelské hry

Policejní inspektorka s vlastní bolestnou minulostí. Manipulátor, který využívá slabin svých obětí. Čím ďábelštější zlo, tím vražednější hra… Hra, v níž ožívají vlastní vnitřní strašáci…  

Mezi současné oblíbené autory thrillerů patří britská spisovatelka Angela Marsonsová, jejíž série se svéráznou inspektorkou Kim Stoneovou si získala široký okruh čtenářů. V českém překladu vydalo nakladatelství Euromedia Group dosud jedenáct dílů této série. Pod hlavičkou Témbr pak tyto příběhy začaly vycházet i ve formě audioknihy.

Po úvodním díle nazvaném Němý křik, vydalo vydavatelství Témbr nedávno i druhý případ nazvaný Ďábelské hry. V něm na sympatickou inspektorku, milující motorky a samotu, čekají rovnou dva případy. V tom prvním se svým týmem vypátrala pedofila, který zneužíval své malé dcerky, přesto ještě zbývá zodpovědět několik důležitých otázek. Druhý případ začíná nálezem ubodaného mužského těla. Jak se záhy ukazuje, jde o odsouzeného a propuštěného pachatele znásilnění. Vzal někdo spravedlnost do vlastních rukou?

Kim si velmi brzy uvědomuje, že se sama stává terčem nebezpečné osoby, která cílí na její bolestné slabiny z minulosti. Proti ní stojí inteligentní, odhodlaný a nelítostný protivník, který manipuluje s lidskou myslí. Dokáže ho odhodlaná inspektorka zastavit?

Knihu Ďábelské hry načetla, stejně jako díl první, česká herečka a dabérka Jitka Ježková. Ta svým melodickým a příjemným hlasem ovládá dokonalou intonaci a posluchače noří naplno do mrazivého příběhu, jenž doslova zalézá pod kůži. Mluvený projev dává knize nový rozměr a výborně koresponduje s textem.

Přestože zná posluchač identitu pachatele téměř od začátku, nijak to neubírá na napětí. Právě naopak. O to silněji se před ním vyjímá probíhající nebezpečná hra na kočku a myš, díky čemuž sálá atmosféra úzkosti a zlověstnosti. Angela Marsonsová je mistrná vypravěčka, která umí čtenáře zaujmout od první věty. Servíruje napětí, velmi rozmanité a svérázné postavy i drobná překvapení.

Ďábelské hry jsou výtečným thrillerem, který potěší srdce každého milovníka napětí. Dokonalý projev Jitky Ježkové pak příběh pozvedává ještě o další výrazný stupínek výše.

Moje hodnocení: 95%

Autor: Angela Marsonsová
Název: Ďábelské hry / Evil Games (2015)
Vydavatelství: Euromedia Group - Témbr
Vydáno: 04/2021
Délka: 10h 23min

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Šamánková | neděle 18.7.2021 13:52 | karma článku: 6,86 | přečteno: 170x
  • Další články autora

Eva Šamánková

Pátý svědek

2.12.2023 v 16:31 | Karma: 6,11

Eva Šamánková

Noc temných lží

19.9.2023 v 9:39 | Karma: 9,39

Eva Šamánková

Spisovatelka na zabití

23.8.2023 v 17:00 | Karma: 8,62

Eva Šamánková

Pouštní hvězda

3.8.2023 v 16:39 | Karma: 4,21

Eva Šamánková

Dáma kontra střelec

29.7.2023 v 13:02 | Karma: 5,53