Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pavel

21. 11. 2007 17:12
nejlepší vtip je v tom,

že to vlastně celé vůbec není podstatné. Stačí, když si uvědomíme, že celý náš 3D vesmír je v podstatě bublina v nějaké více dimenzionální obálce. Vědci už dávno připouští možnost existence paralelních vesmírů. Pokud existuje náš vesmír (o tom celkem víme) a pokud mohou existovat paralelní vesmíry, mohou existovat i jiné "nevesmírné" struktury, jejichž rozmanitost si nedovedeme představit. Žádná sebekomplexnější teorie vysvětlující vznik tohoto konkrétního vesmíru a všeho, co obsahuje, nemůže nikdy existenci nevesmírných (nebo mimovesmírných) struktur popřít. Proč by jedna z těch nevesmírných struktur nemohl být náš Bůh?

A obráceně, odpůrci kreacionalizmu často poukazují na to, že stvoření problém neřeší, pouze přesouvá dál. Neboť pak vyvstává otázka, kde se vzal Bůh. Ale plně evolucionistické (včetně evoluce vesmíru) vysvětlení rovněž nic neřeší, protože nikdy nedokáže vysvětlit, jak a včem vznikla ta bublina.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

21. 11. 2007 0:04
statistika

Prosim pekne, pouzivat ty nejjednodussi statisticke modely pro popis slozitych systemu byva temer vzdy chybou. Sice se tim snadno a elegantne dokaze cokoliv ale s realitou to nema moc spolecneho. Mluvim obecne, nikoliv o tematu clanku.

0 0
možnosti

BX

20. 11. 2007 22:21
Každý má holt to své....

Můj Vesmír řídí vyšší inteligence, čili Stvořitel. Ale o tom jistě časopis Vesmír nesmí psát. Škoda, třeba už jim to taky došlo.

0 0
možnosti

AX

20. 11. 2007 14:34
Nejak se mi zaliba jina teorie

http://www.vesmir.cz/clanek.php3?CID=212

0 0
možnosti