Proč se raduji z placení daní

Stovky miliard za tunely podle návodu na úspěch od geniálního a nedoceněného profesora, za aktivity nepochopeného intelektuála, bývalého ředitele komerční televize, za machinace s bankami, za megalomanské a předražené dálnice, za podnikatelské prozření dřívějších výpravčích a prodavaček, za padáky textilní i zlaté, za stamilionové odměny pro vedení a správní rady státních a polostátních podniků, za prohranou kauzu o jedné otevřené větě, ve které nás zastupovali desítkami milionů ohodnocení profesionálové.

internet

Proč by si to s minimálním rizikem postihu nemohli politici dovolit, když naši společenskou "elitu" "rádi" lidé zaplatí ze svých daní ? (za mírného mručení davu v mezích zákona)

V cizině "uznávaný" profesor/imperátor by mi jistě doporučil něco ve smyslu, že "taková kritika je ale opravdu prázdné, prázdné a laciné gesto a že jestli nejsem spokojen se stavem společnosti, můžu využít některý ze standardních nástrojů demokracie, té demokracie, kterou jsme se všichni rozhodli budovat".

Jak  do toho zapadá to, že mám dobrý pocit z placení daní a těším se na něj ?

Vím, že se po "revoluci" říkalo, že doženeme Německo tak za 15 až 30 let. Zdálo se mi to tenkrát strašně dlouho, ale skutečnost je daleko realističtější. Dosažení základní úrovně civilizovaného stavu nám potrvá do té doby, než se vymění společensky aktivní generace a nezůstane v ní nikdo pokřivený dobou minulou (včetně mě). Takže přibližně ještě dalších 40 let ...

Jaký je rozdíl mezi námi a západní Evropou ? Státy západní Evropy jsou 60 let od konce války, my 20 ...

I přesto se však těším na měsíční srážky ze svých příjmů a peníze placené státní správě mne uspokojují, mám radost z toho, že mohu podpořit společenské uspořádání, kterého si vážím a v kterém rád žiji.

Pomstil jsem se totiž českému státu tak, jak jsem mohl v současné situaci asi nejvíce.

Platím daně jinde, tam, kde sice není můj domov, kde mi ale nekydají denně na hlavu kýbl hnoje ...
A při zběžném zjištění částky, o kterou české politiky ročně připravuji, je to zatraceně dobrý pocit ...

Co se změnilo od té doby, co zpíval Karel Kryl písničku Demokracie ? 

Karel Kryl - Demokracie

Hloupý koupí, chytrák loupí

Rozkradená identita i stádní lhostejnost Čechů - jiný blog na iDNES 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Saiko | pondělí 18.8.2008 9:15 | karma článku: 11,10 | přečteno: 1034x