Jen pitomci se vracejí

Ahoj Pavle, právě ukončuji proces neustálých pochybností a rozhodování o tom, co by mělo být - a co bude dál. To rozhodování mne už unavuje a nebaví ;-). Asi bychom tu měli zůstat natrvalo. Je tu klidné, stabilní a vyspělé prostředí (rozdíl je opravdu obrovský), krásná krajina tisíce a jedné tváře, obrovská přírodně-kulturní historie. Přál bych svým potencionálním dětem, aby zde mohly vyrůstat.

internet

Za pár let bychom snad dotáhli angličtinu do bezchybné podoby, Mirka by si mohla dodělat certifikace na učení. Ale není lehké rozhodnout se, že přerušíme všechny vazby s domovem. Já bych navíc přišel o možnost školy, Mirka o práci, která ji baví.

Zůstat zde tedy ještě alespoň rok ? Pořád bychom přišli o školu i o práci, není to trvalé řešení, na kterém by se dalo něco víc plánovat a stavět.

Vrátit se ? Návrat do rozvojové země, ve špatnou dobu, do světa s nejistou budoucností, naložit na sebe zátěže stresu ze společnosti i z rodiny, smířit se s předraženými a nekvalitními výrobky třetí kategorie pro chudou společnost za světové ceny. Naučit se ignorovat profil úspěšného českého top podnikatele a politika, smířit se s tím, že slušní a skromní lidé jsou v pozadí a společnost je ovládána bývalými veksláky a stbáky.

Je tu krásně, je tu dobře, těžko se to dá všechno popsat. Možná tu akorát tak trochu proplouvá život mezi prsty, týden za týdnem, měsíc za měsícem.

Ano, vrátíme se, vezmu si nějaký neúplný úvazek a těším se do školy, na svůj rozvoj, na učení, na zajímavé věci.

Budu litovat ?
Ne, nebudu, je to moje svobodné rozhodnutí, obvykle nelituji sám sebe.
Akorát by mne mrzelo, kdyby toho někdy litovala Mirka.

Ale té malé zkorumpované a komunizmem prohnilé zemi to nedaruji ...

Tak tedy nejdéle v září  na viděnou !

----------------------------------------------------------------------------------------------

Inu, je fakt, že jakmile jsem to poslal, tak jsem se docela lekl.

Ale co, člověk má vždycky hledat pozitiva a ta si užívat. 

Já se už domů těším třeba na ....,  jen kdybych si teď vzpomněl ;-) (hořká hyperbola).

Inu, na shledanou ...


Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dušan Saiko | pondělí 27.4.2009 9:05 | karma článku: 10,80 | přečteno: 1115x