Vražední mloci

Po přečtení blogu Ivo Strejčka o ceně života člověka a mloka jsem chtěl autorovi nechat pouze komentář k jeho názorům v diskuzi. Především mě pobavilo, že to nejde. Politici ODS nediskutují rádi. Známá věc. Další věc mě pobavila méně. To že karma článku je tak vysoká a tudíž vyjadřuje souhlas velké části čtenářů.

Článek přitom přeskakuje z nesjízdné silnice, přes ropné katastrofy k environmentální regulaci poškozující ekonomické zájmy. Kultivace přírody chemickými továrnami, nebo dálnicemi nám rok co rok ukazují své výhody. Chemička v Litvínově už patří k legendám lidského souznění s přírodou. Nádherný kus asfaltu! S věžemi! A ta rozloha s romantickými ukazateli. Tu k sirovodíku, tu k asfaltu, kyselina sírová poblíž. Do toho věčně hořící fangle, spalující látky hrozící výbuchem.

Mlok by čuměl jak brání pokroku a rozvoji a vlastně je záminkou pro cílenou zaostalost Žďárského regionu. Samým neštěstím by se sám nejraději rozplácl na silnici pod koly robustní čtyřkolky europoslance Strejčka. V létě samozřejmě. Namoklá silnice potřísněná mločími střevy by mohla být smrtícím koktejlem pro nejednoho řítícího se demokrata, který by ve snaze přijet do cíle o pět minut dříve přišel o svůj nesmírně cenný život. Život který srovnání např. s takovou dvousetletou lípou opravdu nesnese.

No a teď vážně. Když jsem si před lety rozbil čumák ve svém starém Opelu Kadet v podobné situaci, tak za to nemohl žádný mlok. Kupodivu za to nemohlo ani auto s pohonem pouhých dvou kol a to ještě předních. Chyba byla jako obvykle mezi sedačkou a volantem. Havaroval jsem tam, kde jsem měl jet krokem namísto třiceti Km/h. Stejně tak jako pan Strejček, který není ani pokorný a ani zodpovědný. Všem by to pořádně osolil, kdyby mohl.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Šafránek | pátek 7.1.2011 18:09 | karma článku: 15,46 | přečteno: 1000x
  • Další články autora

Vít Šafránek

Divný roky

21.9.2020 v 11:15 | Karma: 18,47

Vít Šafránek

Zeman a Šlouf na věčné časy

11.1.2013 v 14:24 | Karma: 13,53

Vít Šafránek

Čert pro Klause

14.12.2012 v 16:11 | Karma: 15,53