Sputnik pro každého, V jako Hybrid

Jedním z cílů hybridní války je ztráta důvěry veřejnosti ve vlastní vládu a instituce. To se nám tady v Czechii daří svědomitě i bez přispění Ruské federace :-)

Nicméně vliv ruského místodržícího ve funkci prezidenta s podporou k prasknutí přecpané nepřátelské ambasády je naprosto nepřehlédnutelný. Budou podzimní volby svobodné? Budou dodrženy volební výsledky?  

Je důvodem odvolání ministra Petříčka podpora bezpečnostních složek v otázce Dukovan? Je odvolání ministra Blatného kvůli příliš mnoha Covid úmrtím jen záminkou pro dovoz skleněných lahviček plných tekutiny s názvem Sputnik V? Pochybuje o tom někdo?

Kolik ministrů se vystřídalo v Babišově vládě? Nemluvme jen o těch v zdravotnictví. To už snad stačí počítat jen političtí komentátoři a analytici. Je vůbec možné udělat z české politiky ubožejší tragikomedii a trapnost? Myslím, že míra frustrace a znechucení politikou už dochází k maximu, už nadskakuje poklička.

Stačí opět dostat k podzimním volbám ty, kteří k volbám normálně nechodí. Tak jako se to povedlo temným silám v případě volby prezidenta. Co v té době bude největší rozbuška? Co bude nové lithium, kdo nahradí migranty? Zastavte Drahoše, zastavte migranty a u toho retušovaná fotografie nemocného starce. Takhle absurdně vypadala kampaň prezidentova týmu. „Schwarzenberg je nacista“ hlásaly celostránkové inzeráty v Blesku. V obou případech se překvapivě podařilo pošpinit jinak čistého protikandidáta a dosadit figuru tak nečistou, že se tomu pořád nějak zdráhám věřit. Budou podzimní volby ve stejném stylu?

Zúčastněným jde o všechno, tak jako o to šlo těm na Slovensku. Jsou srostlí se státem už úplně stejně. Stejná mafie, jen mrtví novinář chybí. Tak máme aspoň hyeny. Faltýnkův deníček je plný kšeftů, o politice ani slove. Fakt ani slove.

Během pandemie, kdy si z celého státu udělala vláda rukojmí, ten samý stát vysávala a dělala nonstop v ČT24 kampaň. Kupovali se předražené zdravotní pomůcky z Číny, čeští výrobci byli ignorováni. My všichni s dětmi školou povinnými jsme vyčerpáni nadoraz psychicky i finančně a děti z množství úkolů pláčou obden. Fabriky nebyly zavřeny ani na jeden jediný týden, děti jsou v domácím vězení už celý rok! A my s nimi.

Za tuto situaci nese odpovědnost pouze Babiš a ten co ho drží u moci, prezident. Všichni to vědí. Oni vědí, že my to víme. A proto se opevňují v pozicích. Nepokrytě útočí na samotnou podstatu státu, hodlají nás dalších osmdesát let udržet v ruském vlivu pomocí závislosti na energetice. Myslím, že pokud na podzim Andrej Babiš nevyhraje volby, tak stejně u moci zůstane, styl současné politiky už zřejmě vylučuje předání moci opozici. Prezident to zařídí, už to oznámil. Co už jiného se dá chápat jako únos státu? To si ho vážně nechceme vzít zpět? Čekáme útrpně na volby, že se po volbách něco změní. Vážně? Čekají také oni?

V žádném případě. Boj probíhá o Českou televizi, ze které bude současný ředitel Dvořák bez naší pomoci do pár týdnů, maximálně měsíců vyhozen. Není super, jak v tom prostřednictvím radní Lipovské zase hraje roli Bobošíková a Klausův institut? Televizi v tu chvíli definitivně ovládne skupina radních, kterou si komunisticko-fašistická partička Filipa s Okamurou a s Babišovým ANO do televize navolila. Bude v pořadu 168 vystupovat Xaver Veselý, nebo Berkovec? 

To pak bude objektivní zpravodajství o tom, jak se Babiš přes všechny problémy, které mu do cesty kladla opozice statečně viru postavil, porazil ho a je zase nejlepší. Těch svých 30 procent mít bude i když to asi ani nebude nutné. Prezident ho opět prohlásí premiérem (už to řekl), protože už ho bude mít v hrsti úplně. Takže Czexit a na shledanou Evropo? Pozitivní na tom je, že do toho ještě stále můžeme kecat… Ale toho času zbývá už fakt jen málo.

Abych si to s dovolením shrnul: Ministr vnitra a zahraničí v jedné osobě Hamáček míří do Moskvy políbit prsten a Sputnik V brzy odstartuje směr Czechia.  Z Ruska přiletí X-desítek tisíc lahviček, každá vypadá jinak, v každý je něco jiného a ve všech je zase ještě něco úplně jiného než v evropské lékové laboratoři. Slovensko. V samotném Rusku není dostatek vakcíny pro vlastní obyvatelstvo, ale to nebrání vývozu. Hele, nebyli jsme tam už jednou? To s nimi zase chceme perestrojkovat?! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vít Šafránek | pátek 16.4.2021 13:51 | karma článku: 15,33 | přečteno: 360x
  • Další články autora

Vít Šafránek

Divný roky

21.9.2020 v 11:15 | Karma: 18,47

Vít Šafránek

Zeman a Šlouf na věčné časy

11.1.2013 v 14:24 | Karma: 13,53

Vít Šafránek

Čert pro Klause

14.12.2012 v 16:11 | Karma: 15,53

Vít Šafránek

Klaus: Tuto cenu také vrátím!

6.3.2012 v 21:06 | Karma: 25,13