Zloděj penisů dopaden!

... Tedy, přesně takhle ten nadpis v černé kronice nezněl, ale klidně by mohl. -  

V zemědělském kraji senegalského regionu Kolda byl totiž zadržen jistý A. Ba, který následně čelil obvinění z toho, že dvěma chlapcům odcizil penisy.


"Kradení" a "zmenšování penisů" je magická praktika, čas od času hojně přetřásaná veřejostí, zvlášť když se objeví nové případy "okradených". (Neptejte se mě, co zloděj s ukradenými pohlavními údy dělá - pověsti tvrdí, že odcizené pindíky bývají uschovány v dutině stromu až... možná až do doby, než okradený zaplatí výkupné. Aspoň u sexuálních poruch to tak bývá. Tradiční léčitelé naopak říkají, že penisy majitelům nikam nemizí, jen mění svou formu.)

 

V některých oblastech, kde jsou "krádeže genitálií" rozšířené, si lidé raději při pozdravu ani nepodávají ruku – ke zmíněnému zločinu je totiž údajně potřeba fyzický kontakt "zloděje" s obětí. Na tuhle poučku zapomněli dva mladíci z rodin Ticko a Balde, když nabídli panu Ba svezení na koňském povozu. Pan Ba oběma chlapcům při rozloučení podal ruku... a oni vzápětí pocítili nucení na malou stranu. Když chtěli své potřebě ulevit, zjistili prý, že nemají čím čurat.

 

Vyděšení mladíci běželi domů, kde rodičům řekli o svém neštěstí.

Otcové dětí nelenili a vydali se do sousední vesnice za panem Ba, který se, po výprasku uštědřeném rozhořčenými sousedy, přiznal. Rodiče poškozených pak odvedli provinilce na policejní stanici, kde proběhl výslech.

 

Podle reakcí pod článkem z černé kroniky soudím, že nejen já si lámu hlavu nad tím, jak bude případný soud dokazovat vinu pana Ba. Také se zdá, že snad nikdo nebyl osobně "okraden" – všichni o tom slyšeli, všichni znají někoho, jehož bratru, bratranci nebo synovci se taková věc stala, ale že by se někdo přiznal, že jemu samému štípli přirození, to ne!

 

Přesto nehážu zkazky o "zmenšovatelích penisů" automaticky do zásuvky s popiskem "fámy".

 

Vím totiž, věřte nevěřte, o vyděračích, kteří dokážou přivodit impotenci nebo předčasnou ejakulaci. A třeba už hned ráno po prvním selhání na postiženého čekají před domem a s vědoucím úsměvem se ptají, jestli je všechno v pořádku... jestli jsou manželky spokojené... a že kdyby nebyly, za malý poplateček by se dalo všechno zlepšit.

 

Ukládám tedy zprávy o zlodějích přirození do krabičky s nápisem "nezařaditelné" a doufám přitom, že patří do šuplíčku fám. Nebo, že mají pravdu evropští psychiatři, tvrdící, že celý povyk kolem "ukradených penisů" je způsoben halucinací zvanou koro, vyskytující se z nějakého důvodu dnes už převážně jen v Číně, Malajsii, Singapuru a západní Africe...

 

 

Část článku publikována v roce 2008 na stránkách http://manzelka.bloguje.cz

 

 

Fotografie v perexu: http://www.flickr.com/photos/the_richards/

Autor: Karíma Sadio | středa 17.11.2010 17:45 | karma článku: 12,87 | přečteno: 1928x
  • Další články autora

Karíma Sadio

Hanebnost Sira Nicholase Wintona

26.12.2014 v 8:46 | Karma: 23,40

Karíma Sadio

Srdce temnoty

11.11.2014 v 8:01 | Karma: 13,12

Karíma Sadio

Dva roky v zemi hrochů

29.4.2013 v 9:32 | Karma: 7,90

Karíma Sadio

Chuděry singles!

5.4.2013 v 20:32 | Karma: 19,83

Karíma Sadio

Manželství a strach

4.8.2012 v 17:51 | Karma: 14,66