Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VNP

veš na pleši

3. 5. 2010 16:06
Jo,

a potom, když chtějí majitelé domů mít aspoň zaplacené toto riziko, hned se křičí o porušení sociálního smíru atd... ale na druhé straně, regulovaný důchodec sice na udržení nemovitosti mnoho nepřispěje, ale aspoň riziko podobného chování je nízké. Ještě jste měla štěstí, že dotyčná rodinka odešla sama. Nechat si je přihlásit k trvalému pobytu, nemusela jste se jich zbavit tak snadno. Pak už zbývá jen soud a ještě to pro Vás nemusí skončit dobře, protože po vzoru Romů nájemci ukáží právníkovi zdevastovaný byt a "v tomhle nás nutěj žít, ani slušný podmínky nám majitel nevytvoří!"

Jako majitel nemovitosti aby měl člověk hroší kůži, protože nikdy neví, co se z milých, příjemných lidí vyklube. Při pronajímání dáváme přednost referencím, a ne že se přihlásí člověk jen tak na inzerát. Každopádně se divím, na jak sprosté chování dokážou někteří lidé přijít. A ještě se asi plácají po zádech, jak na toho kapitalistu vyzráli.

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

1. 5. 2010 13:35
chybama se clovek uci...

hadam, ze tohle Vas poucilo a na spek uz jste nikomu neskocila!

0 0
možnosti
L

lama209

1. 5. 2010 11:30
love

hi karima just i want to say that i love you:-)V

0 0
možnosti
DS

Direct Shooter

30. 4. 2010 22:32
Madam, nikdo není dokonalý.

1) Jaký "autor" vymyslel ustanovení ve smlouvě o tom, že se nedoplatek se nesmí uhradit z přeplatku ? To už samo o sobě předpokádá vznik nedoplatků a legalizuje je.

2) Zasílat smlouvu poštou - to je promiňte mi ten výraz - naivní idiotismus. Druhá smluvní strana vás má v hrsti. Oni mají smlouvu s vaším podpisem ,vy máte PRD. Já si nechávám osobně kromě podpisu smlouvy také parafovat každou stránku smlouvy.  Příště je třeba zvednou hýždě a akt podpisu zorganizovat za osobní přítomnosti.

3) Napříště doporučuji uzavírat nikoliv nájemní, ale PODNÁJEMNÍ smlouvu. Jak správně říká soudruh Křeček , podnájem uzavírá nájemce se souhlasem pronajímatele. Takže, paní majitelka pronajme byt kamarádce (nájemní smlouva) a kamarádka na základě plné moci podnajme byt podnájemcům (podnájemní smlova). A když nebudou platit nebo budou dělat binec,  jsou na ulici raz dva a nikde se nedovolají. To také říká  Křeček a své sociály před uzavíráním podnájemních smluv varuje. Nedostanou  náhradní bydlení !

0 0
možnosti
W

Wendolene.

30. 4. 2010 18:43
Uf, to ja jsem cekala, ze tam ani ten olezly nabytek nebude

a bude tam horsi spoust...Ja jsem zvazovala, pri stehovani do ciziny, pronajmout byt, nakonec byl lepsi prodej, zadne starosti...

0 0
možnosti
MV

Martin V

1. 5. 2010 7:56
Re: Uf, to ja jsem cekala, ze tam ani ten olezly nabytek nebude

Přesně tak, řešil sem zda pronajmout nebo prodat a podobné historky vedli jednoznačně k závěru - prodat.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

30. 4. 2010 14:38
No, ono není nad to svěřit to odborníkům,

auto si také neopravujete sami... Realitka zná fígle a myslím bývala jejich odměna ve výší měsíčního nájemného. P.P:

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

30. 4. 2010 14:43
Re: No, ono není nad to svěřit to odborníkům,

Ona není realitka, jako realitka. ;-)

0 0
možnosti
AH

nyny.

30. 4. 2010 14:29
jejda

já čekala, že byt bude opravdu vyklizený, tedy i s tím vaším zařízením.Vy jste ale hodná kamarádka s hodným manželem, že ze svého a svými silami napravujete zkázu v cizím bytě. Doufám, že vás kamarádka ocení taky jinak než jen dalšími úkoly a plnými mocemi. Je-li ve vatě, jak jste říkala, tak by jí nemělo dělat problém to svěřit profesionálům a taky zaplatit. Nějak mi to zavání zneužíváním.Vím, co to je starat se o nájemníka.

No a k těm složenkám...el. plyn...zásadně je elektroměr a plynoměr psán na nájemníky, to je u mne základní podmínka nájemní smlouvy.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

30. 4. 2010 14:45
Re: jejda

Zkázu v bytě, který hlídám, to napravuju, a ještě jsem ráda, že kamarádka odmítla nabídku uhrazení škody po prchlých nájemnících... A já neříkala, že kamarádka "je ve vatě", to říkali diskutující pod předchozím článkem.

Elektroměr a plynoměr... ano, již jsme poučeny, talé jsme to pochopily. :-) (Lépe pozdě, než nikdy...) Článek je dva roky starý.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

30. 4. 2010 13:41
vhodní nájemci:

pár ve středních letech, bez dětí, s dobrým zaměstnáním. Jiné nebrat.

Toliko moje poučení z několika dosti dobrodružných případů pronajmutí mého bytu.

0 0
možnosti
1

102030abc

30. 4. 2010 14:04
Re: vhodní nájemci:

No to je fakt.Taková rodina s dětma..to jsou zločinci..akorát ty dětě tě budou živit, až budeš starej a chromej a v důchodu..tyhle keci fakt žeru. Ale tak samozřejmě byt můžeš pronajmout komu chceš..Ale opravdu mám rád tyhle hodnocení, kdo je a kdo není vhodný nájemník. Nejlepší pro majitele je nájemník co tam nic nedělá, moc tam není a platí nájem..jojo..to já chápu..ale relaita bude asi jiná

0 0
možnosti
N

Niky79

30. 4. 2010 13:40
Hm

"A

předpokládám, že trvalé bydliště si nechali přehlásit do Lenčina bytu"

Toto nelze udelat bez souhlasu vlastnika bytu.

0 0
možnosti
A

aljavC

30. 4. 2010 13:29
já vím že po bitvě je každý generál,

ale já když jsem pronajímal byt, tak jsem do smlouvy zahrnul možnostz kontroly, po domluvě min.3 dny předem. A jednou za 3/4 roku jsem si nechal poslat doklad o zaplacení složenek.

Také není špatné mít podepsaný předávací protokol, kde je seznam a popis vybavení, nejlépe s fotkama.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)