Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Jarmilko. Tak to mám.

Vlčí - značí divoký.

A ještě - V roce 2017 se stal vlčí mák německou Rostlinou roku. Vlčí mák není považován za chráněnou rostlinu. Je však symbolem. 11. listopadu, kdy se slaví Den válečných veteránů, je květ vlčího máku používán jako symbol na počest vojáků, kteří padli za 1. světové války.

Červené květy v té době pokrývaly hroby padlých na západní frontě. Připnutím symbolického květu si lidé připomínají hrdinství vojáků a vzdávají jim úctu.

Vlčí mák je i symbolem plodnosti, hojnosti, nadbytku, sebeobětování, vzpomínek, krve, spánku a nového života. Má svoji symboliku i v květomluvě, znamená „Neprozraďme naši lásku“.

PS: Mám pocit, že nic není náhoda

1 0
možnosti
JT
ES
Foto

R^ Předevčírem jsem jela kolem louky plné chrp a vlčích máků. Několik chrp jsem si utrhla, té fantastické modři se nedá odolat. Evičko, zjistěte, proč se těm mákům říká vlčí... Chodili se na ně pást vlci, když jich ještě bývalo v lesích plno?

2 0
možnosti
ES

Tak to je záhada. Věříte, že jsem se nad tím nikdy nezamyslela? Tak zapátráme...:-) Chrpy, vlčí máky, krása....V

1 0
možnosti
PK

Vlci, to jsou nádherná stvoření, btw. v ZOO Olomouc na Svatém Kopečku lze vídět vlky Hudsonovy, běloučké ..mám jednoho potomka vlků doma a moc toho nenamluví, tedy nic, ale přesto rozumí lidský řeči no i mnozí lidé by jí rozuměli, ale museli by se naučit naslouchat.....moc hezký čteníR^

2 0
možnosti
ES

Děkuji za milá slova, pane Korecký. V:-)

0 0
možnosti