Rozum nemyslí, jen generuje?

Skvělá myšlenka, určitě stojí za víc, než povšimnutí. Nadchla mne a uklidnila. Začala jsem spřádat plány...
Mozek

 

Vynálezce Nikola Tesla řekl, že náš mozek je jen přijímačem informací a že vlastně nic nevymyslel, ale jen se usilovně snažil zprostředkovat zprávy, které obdržel, tím, že je zabalil do přírodních zákonů, které byly pro lidstvo srozumitelné. 

 

 

Mozek má nejraději nudu, říká neurolog MUDr. Martin Stránský. V uvolněném stavu dokáže fungovat naplno. Jak jinak lze vysvětli všechny nápady a vynálezy? 

Češi jsou podle mne velmi vynalézaví. Dokážou si sami vyrobit cokoli. Od úspěchu nás může dělit jen naše lenost, která se objevuje tak často, jak jí to dovolíme. 

Zaujalo mne, že plasticita mozku prý není omezená věkem. Stále lze tréninkem vytvářet nové a nové synapse. Lidé, kteří používají svou mysl konstruktivně, se dožívají vysokého věku. A slouží jim velmi dobře i paměť. Mozek, svaly i schopnosti potřebují neustálý trénink. Učení se nového. Jakmile jednou začneme, budeme překvapeni, jak se dokážeme učit i v pokročilém věku. Znovu nás to nastartuje. 

 

Mysl

Mozek se programuje naším vědomím. V klidu, s otevřeným srdcem funguje přímo geniálně. Pokud jsme unavení, nepracuje naplno. Těžkou fyzickou prací vypne. Potřebuje energii, potřebuje se rozsvítit. Pak je mysl velmi jasná, nápad za nápadem startuje jako raketa.

Tím, jak přemýšlíme, si do života přitahujeme události, které nás dost často nutí naše myšlení změnit, či se alespoň více zamyslet. Lidem neschopným sebereflexe se život bude měnit mnohem pomaleji. A budou se jim opakovat lekce pořád dokola. Mozek i srdce někdy potřebují hodně ohně, aby shořely myšlenkové vzorce, které nám už dávno neslouží a podvědomě brání osobnímu růstu. 

Jako bychom bolestí teprve změnili kurs. Přijde pochopení, zažijeme úlevu a začínáme znovu. Mnohem lehčeji a radostněji.

Dokážeme vědomě ovládat své myšlenky ku prospěchu nás i ostatních. 

Mysl všech lidí je propojená a funguje prý jako padák. Jen když je otevřená. 

 

 

 

Autor: Eva Sádecká | čtvrtek 7.7.2022 22:45 | karma článku: 9,40 | přečteno: 178x
  • Další články autora

Eva Sádecká

Zahrada snů

3.5.2024 v 10:25 | Karma: 3,11

Eva Sádecká

Den Slunce

3.5.2024 v 9:15 | Karma: 0

Eva Sádecká

Větrník života

1.5.2024 v 19:28 | Karma: 2,80

Eva Sádecká

Jak se milují dlaně?

1.5.2024 v 11:11 | Karma: 2,78

Eva Sádecká

Cesta za duhou

27.4.2024 v 13:30 | Karma: 2,72