Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

R^Helena Chvojková, manželka Jiřího Trnky, napsala útlou knížku s titulem, který je odpovědí i výzvou: Život je přīležitost k lásce.

Krásný blog včetně přílohy, paní Evo!V

1 0
možnosti
ES
Foto

R^Vite, Evi, kdyby ono to bylo tak jednoduche a my znali ukoly, ktere jsme si dali, nez jsme se sem narodili. Nicmene verim, ze i ty klapky na ocich maji svuj vyznam:-)

1 0
možnosti
ES

Snad abychom je Milý Jane, neměly neustále...:-)

1 0
možnosti
Foto

Paní Evo, tleskám. Pro mne byl kdysi čas nikdy nekončící veličinou. Jakmile mne moji blízcí začali opouštět na druhý břeh došlo mi, že není čas ztrácet čas. Udivuje mne, jak mnoho mých známých mrhá svým časem i životem. Progres mne vrátil zpět do doby, kdy vše bylo jiné, ale už jako polosirotek jsem obsah textu vnímala úplně jinak než mí kamarádi. Děkuji. Pohladilo mne to po duši.

1 0
možnosti
ES

Já děkuji. "Stále mi to nedochází, jak moc mi sestra tady schází". Chápu velice dobře, paní Jano. VVV

0 0
možnosti
PK

Čas, no v mládí jsem ho někdy úplně hloupě zabíjel a teď už skutečně vyléčit, či vzkřísit nelze. Zastavit lze jen na chvíli a to hezkou fotečkou. A je to skutečně relativní veličina, záleží totiž na tom s kým ho prožíváte a s mým pejsanem to letí a letí....a letí:-)R^

1 0
možnosti
ES

Zastavit, pane Korecký, alespoň na chvíli!

0 0
možnosti
JM

J21a84n 98M30a70r51e91k

26. 3. 2022 5:41

Ten čas, který člověku zbýá....vždyt' mi stále bylo parnáct, a nikdy přece neumřu...smrt, to je jen pro ty staré...ale běda táhne mi 84...a co jsem ještě na této zemi neudělal...nahodila jste vážné myšlenky....paní Evo

1 0
možnosti
ES

Být stále mlád, každý si přeje, jen, co je v duši, na srdci hřeje.V

1 0
možnosti
MB

Za život jsem poznal masu lidí. Psaním směn, i pronikl blíže. Řešili jsme prasklou vodu, porod dětí, stavby plotů, dluhy - prostě jejich reálný život. Ty lidi pak člením, zhruba na 2 skupiny. Živočichové - Byli zplozeni a tak prostě žijí. Řeší základ, pracují, aby měli na nájem, stravu. Mnohde mají program - Nemít žádný program. Musí trpět, opora heslu - "Dobře už bylo". Sdružují se, navzájem podporují, sdílené bludy = Moudrost. Klasika, hledání Mesiáše dobra. Čím více se jim nedaří? Tím lépe. Mají důkaz o své pravdě. Mařka to potvrdila taky ...

Druhá skupina. Zná odpověď na otázku - "A proč jsi člověče vlastně žil"? Rozumný člověk pochopí - dobrovolně si přiděluje funkce. Muž je následně manžel, rodič, vychovatel, hospodář, nastupující dědek ap. Své role se snaží držet v lajně. Je k ničemu např. být úspěšný podnikatel - Za předpokladu, že v loži je cizí chlap, dítě si něco píchá. Obrácená mince - nemám čas, makám přece pro rodinu. Já měl docela štěstí na rodiče. Krásné besedy u rybízového vína. Dialogy, syn - otec. Výše popsané se dá i nakreslit. Základem je přímka s body - funkce. Čím více je rozhozena, tím blběji. Smyslem je, tu přímku v harmonické rovině bodů - Potáhnout dále. Do vyšší kvality. Rozdíl počátku a toho následného, je člověčí úspěch. Ba, i podstata života normálního člověka .

Jde to, nicméně práce jako blázen - program na celý život. Píši proto, že přijdou nabízeči. Budelípové - "Mí Jehovisté, neznalí zda lze kouřit". Já jim říkal, co furt vlastně nabízejí? Pokud člověk koná - Tak na to přijde. To nebe fakt existuje. Je zde, na zemi,. Člověk si jej může vytvořit sám. Stáří je na prd, klasika. Má ovšem jednu možnost - pohled zpět. Já pak říkám hrdě to své - Mám v životě hotovo! Role naplněny s přebytky. V podstatě i nesmrtelnost. Osa klasiky - RD, dům a ty stromy. Proto se podobným nabízečům směji ... :-)

1 0
možnosti
ES

Překrásná výpověď. Moc děkuji.V

Člověčí úspěch, dům, děti, stromy. Je něco víc, tu na zemi? V

1 0
možnosti
Foto

R^ Muži jsou stejně citoví jako ženy, někteří i více. To jsem si uvědomila, když jsem je v této diskuzi uviděla. A jak postupuje věk člověka, slova se stávají upřímnější, duše vděčnější a srdce upřímnější, v tom zbývajícím čase všechno stihneme!

3 0
možnosti
ES

Ano. Čím je člověk starší, tím větší hloubka prožitku. Je to vlastně logické, pokud se tomu všemu otevře. Děkuji. VR^

0 0
možnosti
MP

Moc hezké verše R^V. Také někdy myslím na čas (třeba i ten, který zbývá). I když vlastně objektivně neexistuje a nikdo jiný - kromě nás lidí - se jím nezabývá :-).

4 0
možnosti
ES

Ano, neexistuje. Já se tak pořád tvářím, jenže ... Utíká...:-)

2 0
možnosti
Foto

J82a71n 93Š56i49k

25. 3. 2022 19:49

Jste skvělá, paní Evo. Jak to, že jsem Vás objevil teprve nedávno. Kde jsem to žil? Někde v jeskyni? Ta slova mě dostala před tím, co mě zítra čeká. A k tomu moje srdcovka Progres 2. Děkuji. Hezký večer páteční

1 0
možnosti
ES

Jste na vlně, jak se říká. Příjemný večer a hodně štěstí zítra...:-)R^

1 0
možnosti