Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Je jasné, že situace Ukrajinců je na bojišti skvělá.

Ukrajinští vojáci jasně převyšují Rusáky na všech úsecích bojové linie.

Navíc Ukrajinská armáda má včetně dobrovolníků a zahraničních žoldnéřů, několikanásobnou převahu nad nepřítelem, jehož počty na celé 2000 km hranici střetu, jsou jen kolem 100.000 tisíc mužů.

To znamená, že Rusáci mají na jeden km jen 50 mužů, kdežto Ukrajina může bez problémů nasadit 300 !

To nasazení je na první pohled zřejmé a podle Zelenského je jen otázkou času, kdy veškerá území budou získána zpět.

Teď jen nevíme jak to myslel, zda Ruskem, nebo Ukrajinou.

;-)

0 0
možnosti
Foto

Jen drobný dotaz: opravdu pan Zelenský SÁM ZA SEBE myslí? A pokud opravdu ANO, není to jen otázkou času? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Na karmu to sice ještě není, ale wawky zaslouženě přiznávám.

Jako ostatně každému, kdo umí pěkně pobavit i v ošklivých časech...

0 0
možnosti
ZZ

Mě to ani k pobavení moc nepříjde.

Spíš by se měl autor dovzdělat.

;-(

0 0
možnosti
MK

Vedle píšou, že Ukrajina požaduje 1000 houfnic, 300 raketometů a 500 tanků. Aby vyrovnala síly.

To zrovna na nějakou nadějnou současnou situaci nevypadá a je zbytečné tady věci lakovat na růžovo, prostě to tak není.

Přesto .. [UA] R^

2 0
možnosti
JL

500 tanků....ano to není problém, mohli by zkusit třeba Dubaj nebo Saudy. Ale těm jsou asi u ..kradený.

0 0
možnosti
Foto

,,Vítězství bude do Dne Ruska: A nic!" Nikoli do dne, ale do dna. Je však otázkou, zda toliko Ruska. On dnes ,,šlape vodu" nejen rus, ale celý svět:-/

0 0
možnosti
MP

Kéž bych se já mýlil a Vy nemýlil. Ze Severodonecku se stane druhý Mariupol, včetně vojáků a civilistů obklíčených v továrně. A při postupu ( byť pomalém ) Rusů od Limanu na severu může dojít k většímu obklíčení než v debalcevském kotli.

Převahu mají Rusové v dělostřectvu ( 15 : 1 ) a letectvu.

Jedinou nadějí je dohoda stylu Minsk III, kdy horký konflikt přejde k zamrzlému a změny v Ruské federaci během několika let. A nebo dohoda v OSN s vyhlášením bezletové zóny a nasazením modrých přileb na ochranu civilistů.

0 0
možnosti
JL

Rusové budou chtít Ukrajince hlavně odříznout od moře. A pokud sázejí na dělostřelectvo, nic od Stalina nevymysleli.

0 0
možnosti
JK

Rusové většinu toho co mají soustředili na několik desítek kilometrů fronty. Po masivním ostřelovaní naběhnou vojáci do rozbombardované části města a dál to nejde. Situace se opakuje z druhé strany podobně. Pokrok o několik ulic znamená ústup o 2 km vedle. Nevíme vůbec nic konkrétně, jak to tam vypadá, jen to, že putinovi vrazi mají pořád hodně dělostřeleckých granátů a vlastně se čeká až je vystřílejí. Podle toho jak se stále zužuje ostrá bojová linie, tak to nebude dlouho trvat.

Chytré rakety dlouhého dosahu už došly, možná si nějakou schovali na opravdu tučný cíl, zbývá už jen hloupá munice házená jen několik kilometrů za zákopy.

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž, to narážím na náhražku za fast food McDonald's. Víme jen, že s pověstnou ruskou precizností umí vyrobit jen "Potěmkinovu vesnici", asi tak. Shodné je to i s ostatními prestižními značkami, ostatně proto jsou prestižní, dokáží víc než ostatní, i když to z venku vypadá jako hračka.

Bohužel válka bude nebo nebude, podle toho jestli Putin bude nebo nebude. Jako jediný neomezený vůdce nemůže ukázat slabost, jeho ego mu to nedovolí a taky by přišel o moc, důvěru všech, že je neomylný a vše dělá správně. Touhle válkou sám sebe chytil do pasti a jak se v takovém případě chovají diktátoři nám dějiny už několikrát ukázali. Většinou dopadnou neslavně.

4 0
možnosti
JL

Jak se v takovem pripade chovaji diktatori? Putin by se mohl inspirovat tim co udelal ten jehoz metody nasleduje, 30.5.1945.

0 0
možnosti
MK

Autor se řídí tím, že přání bývá otcem myšlenky.

3 0
možnosti
JH

Jako vždy - zábavné čtení, přímo lahůdka. A to jsem si přitom, už jsem si tolikrát říkal, že tenhle mimořádně angažovaný bloger narazil na dno... :-)

2 7
možnosti
Foto

Asi se chtěl podívat, kde jste. ;-D

1 1
možnosti
JR

J17a30n 74R30á32ž

13. 6. 2022 9:21

Obdivuji jistotu autora, že má pravdu jak jsou na tom Rusové špatně.

Podle věrohodných zpráv ( BBC, CNN ) Rusové bojují brutálně, ale pomalu a jistě postupují. Tento způsob boje přináší obráncům velké ztráty. Ukrajinci mají denně 100-150 mrtvých a násobně víc zraněných. To musí mít vliv na morálku i těch nejvíce odolných vojáků.

Mně se tento způsob destrukční války vůbec nelíbí, ale to neznamená mít iluzorní představy o té hrůze, co se na Donbase děje a jaké následky na stav Ukrajinské armády to má . Bohužel dnes už je jen otázkou času, kdy Rusové prolomí dlouho budovanou obranu Ukrajinců, která je brzdí..

3 1
možnosti
JZ

Rusové mají denní ztráty 300 padlých, což je daleko víc.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma

2 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik