Diskuse

Ve stínu doby

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IG

Pane Sabó, omlouvám se ale Váš článek jsem nějak nepochopil. A to jsem si ho přečetl dokonce 2x, zda mi něco neuniklo. To, že naše minulost, současnost a budoucnost bude vždy oscilovat mezi mocnostmi východ - západ, snad chápe i dítě, které vyšlo ze základní školy. To, že si asi nemůžeme moc vyskakovat jako malá zemička je také celkem jasné. To, že naše média budou vždy propagovat toho kdo je platí, o tom snad ani nemůže být řeč. A to, že naši zákonodárci by snad mohli mít nějaký vlastní názor, který by byl v rozporu s oficiální doktrinou Bruselu, je už snad daleko za hranicí sci-fi. Nechci Vás nijak urazit, ale kolik Vám bylo let dejme tomu v roce 1989? Ptám se proto, že o tom píšete tak zaníceně a sebejistě ...

0 0
možnosti
OP

Až si přestanete myslet a věřit bludu, že "Jsme odsouzeni býti vždy ve středu konfliktu mezi Bílým domem a Kremlem", bude to jinak

0 1
možnosti
DV

D53a98v41i81d 10V89l36k

28. 3. 2015 20:39

Rusko dnes už není supervelmocí jako jsou stále USA. A světového policajta Rusko nemůže dělat, protože se jedná o nedemokratický polototalitní stát.To je prosté jak facka.

3 0
možnosti
Foto

Ono nebýt USA, reálně by hrozila situace domluvy RF - BDR8-o Což není žádoucí, že;-)

0 1
možnosti
GK

dva se perou treti se smeje viz - De-Dollarisierung im Trend. USA verspielen Kredit http://www.teleboerse.de/devisen/USA-verspielen-Kredit-article14771491.html 

nebo

Brasilien und Österreich machen mit. Chinas Entwicklungsbank zieht an -

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Entwicklungsbank-zieht-an-article14798241.html 

Rusko to zrejme jeste poradne nedoslo a v USA uz bijou na poplach.

Jenom za leden 2015 se Cina zbavyla US dluhopisu v hodnote 5,2 miliard US$ a v podrezavani dolarove zidle pokracuje. Pred deseti lety byl US$ jeste ze 70% rezervni menou. Dnes to je zu jenom 60%. Trend sestupny.

De-dolarizace by mohla výrazně urychlit v nadcházejících letech. To bude také záviset na tom, na kolik bude dluh Američanů nadále stoupat. Nedávno  se vyšplhal na 18.15 bilionu dolarů a  cesta ven z bídy je v nedohlednu.

1 1
možnosti
JR

J10a24r75a 38R27a49n63k

29. 3. 2015 3:24

Ja zasnu, jak malo vite o Cine, jako malo se o ni v CR pise, diky Karoline Slaninove a jejimu clanku zde z 4.2. "Kenya levne? No problem. - se muzete podivat, jak se Cina chova v Africe....a doma jeste hur, ke svym vlastnim lidem:

"

Politická situace v zemi je žalostná. Prezident Uhuru Kenyatta dbá především na své vlastní zájmy. Jeho rodina se systematicky obohacuje, zatímco celá země upadá. Velkým problémem a nebezpečím pro celou Afriku jsou Číňané. Uzavřou kontrakty se zkorumpovanými vládami a čerpají přírodní bohatství. Je sice pravda, že se významně podílí na rozvoji infrastruktury v zaostalých státech. Cena za to je však příliš vysoká. Při plánování i stavbách samotných nedbají na jedinečnou přírodu kolem a svým počínáním ničí celé ekosystémy. Nejenže znemožňují migraci zvěře či jinak narušují jejich přirozené chování, dochází zde dokonce k vybíjení slonů, nosorožců i dalších. Místní tvrdí, že kde Číňané postaví silnici, nenenajdete nic živého. Co nás ale doslova šokovalo, je fakt, že Čína do Afriky transportuje své vězně. Na vlastní oči jsme viděli čínská vězení. Trestanci jsou pak využíváni jako dělníci. Hovořili jsme s Keňany žijícími nedaleko

takovéto věznice. Vězni údajně nějaký čas pracují. Nikdy se ale zpět do Číny nevrátí. Jsou totiž vypuštěni na svobodu v Africe! Lidé jsou z toho zoufalí, ale nic nezmůžou. Opět jsme si uvědomili, jak málo toho víme o skutečné situaci ve světě.

0 0
možnosti
Foto

Rusko bylo vždy imperiální zemi a to ať se jednalo SSSR anebo carské  Rusko. Když jeden zjistí, kolik válek v rímci podpory osvobozeneckému boji vyvolalo SSSR. Kolik válečných konfliktů vyvolalo v současné době Rusko. Tak pro osobu, která nemá v hlavě piliny je volba jednoznačná. Je to USA. Protože právě díky USA,  může každý i duševně nemocný člověk se  vyjádřit:-).

5 1
možnosti
Foto

Mluvíme zde pouze o tom, čím je dragounská jízda.

2 0
možnosti
MS

Naprostý souhlas. Škoda jen, že budete fanatiky-kolaboranty z obou táborů spíže perzekuován než chválen.R^

3 1
možnosti
Foto

Je to úplně jednoduché, jde o to postavit se na tu stranu, která dodržuje závazek nepoužit svých ozbrojených sil na území jiných států, což se ale právě v případě dragounské jízdy chápané jako demonstrace síly a ukazování zubů a svalů děje. V obecnější rovině je tento závazek zakotven v Chartě OSN jako zdržení se použití síly v mezinárodních vztazích a zdržení se hrozby použití síly v těchto vztazích. A tento závazek by měla především dodržovat supervelmoc, na jejíž podnět byl tento závazek přijat. A nedělat si z lidí legraci.

2 2
možnosti
DV

D83a28v18i70d 58V44l85k

28. 3. 2015 20:37

Pane řezník to je strašný žvást co jste napsal. V případě přejezdu konvoje se nejedná o použití zbraní ve smyslu charty OSN. Uboze zde překrucujete a lžete!!!

2 0
možnosti
Foto

Když oni ti usmrkanci mají obranné klacky. Ovšem i s jádrem8-o;-€;-)

0 2
možnosti
Foto

EXTRA PRO PANA kINDLA :

,,Dva usmrkanci na pískovišti, rvou se o jeden kyblík a každý si zastává svoji pravdu. Konfliktní vztah USA a Ruska. Tradičně jako vždy se přetahují o to, kdo má pravdu a kdo má právo býti „světovým policajtem.“"

Má reakce byla na toto konstatování autora. A Vy zas už jede jak ta ,,kanada". Podle jména a ve vašem ,,široké zorném poli".Rv;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik