Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Tohle stejné znělo ve světě po 1.světové válce. Myslíte že někdo bral Hitlera vážně? Srovnáváte lokální konflikty v posledních letech. Ale nyní jde o světovou velmoc, která se chová dost podobně jako hitlerovské Německo. Pod hlavičkou utlačování národnostní  menšiny v blízkém zahraničí nejprve anektují Krym, později východní Ukrajinu... Co bude následovat? Litva? Ta je členem NATO, při jejím napadení by zákonitě muselo dojít ke globálnímu konfliktu. Srovnávám s Rakouskem, Sudety - Československem a Polskem... Po napadení Polska musela Británie a Francie reagovat a vyhlásila Německu válku. Ty paralely tam jsou, ať si to přiznáte nebo ne. Ano, je jiná doba, ale ta byla v 38. roce také.

0 0
možnosti
Foto

Hitlerově ochraně národnostních menšin předcházel jim jasně akceptovaný plán dlouhodobě Německém preferovaný Drang nach Osten, který byl potvrzen v Mein Kampf.

Putin snad nikdy nevyhlásil programově plán Jdi na Západ mladý ruský muži. Žádné totiž nemá k dispozici. Kolik vojáků připadá na jeden kilometr ruských hranic?

0 0
možnosti
PT

Jo vy jste opravdu velmistr logiky, srovnávat ruské války kde jde jen a jen o to jaké území nebo majetek někomu ukrást, nebo o to někoho si  podmanit a přičlenit do ruské gubernie,  což jsou války typicky ruské a nějakou válkou v Afganistánu,  která jak se pamatuji měla důvod ten,  že v Afganistánu měl výcvikové tábory a základnu jakýsi Usáma Bin Ládin,  který velmi brutálně zaútočil na dva USA mrakodrapy a zavraždil tisíce američanů. Jinak i přes tohle USA v Afganistánu na rozdíl od rusáka nic neukradli, zlikvidovali Talibán,  který terorizoval všechny, uspořádali svobodné volby a léta pomáhají demokraticky zvolené vládě stabilizovat demokracii, cvičit policii a armádu.

Ovšem podle ruské logiky je  toto  totéž,  jako když rusák vyrazí na loupežnou výpravu na Krym a potom ještě navíc vede záludnou agresivní válku proti Ukrajině se svými soldáty "na dovolené" ;-D

2 0
možnosti
KT

Vám vaši bratři jistě nebudou vadit, ale mnozí, kteří zažili 68 by si to neradi zopakovali. Jednou to zcela stačilo.:-(

4 1
možnosti
ZM

Zkuste se zamyslet nad vlastní omezeností. Autor nepíše nic o "bratrech", ani o nějaké náklonnosti k Rusku.

1 3
možnosti
JJ

Řekl bych, že když Rusko vyhrožuje Dánsku jadernými zbraněmi, tak není všechno úplně v pořádku.

Píšete, že útok proti Rusku začal sankcemi. To není pravda, vše začalo anexí Krymu a napadením východní Ukrajiny.

Že USA napadly Afghanistán, to také neodpovídá pravdě. Napadly afghánské teroristy a Irák ani Afghanistán neokupovaly, natož aby je anektovaly.

5 2
možnosti
ZM

Podle vaší logiky potom ani Rusové nenapadli Čečensko, napadli jen čečenské teroristy.

A kolik amerických vojáků musí být podle vás v Afghanistánu a Iráku, aby se dalo mluvit o okupaci?

1 3
možnosti
KV

Víte, že rusofil je člověk, který studuje ruskou kulturu, který zná ruskou historii, který má o Rusku opravdu přehled a hluboké znalosti? A to všechno ještě neznamená, že se vším ruským souhlasí. Pokud to víte, tak jste si vědom, že rusofilem vás nikdo nazvat nemůže. Rv

4 0
možnosti
MK

Já vidím jinou logiku. Rusko začalo napadat okolní země a zabírat jejich území. Čecensko, Gruzie , Krym (za cenu porušení mezinárodních dohod a smluv) a nakonec nyní Ukrajina. Až dosud vůbec neuvažovalo o tom, že by se zastavilo. Pro budoucnost jsou možné dva scénáře:

1) Právě teď se zastaví (a možná se za své chování i omluví)

2) Bude pokračovat dále stejným stylem.

Proč by se však právě nyní mělo zastavit? Druhou možnost považuji za jasného favorita. Stejně tak je jasné, že dříve nebo později přijde na řadu i naše země. Zabránit tomu může pouze síla, stále ústupky jsou cestou do pekel.

6 2
možnosti
Foto

Kde leží Čečensko?

A která armáda vnikla nejprve na které území. A to naprosto otevřeně. Źádná hybridní válka. Ruská či gruzínská?

A vy byste nechránil obyvatele Krymu před násilím Pravého sektoru, když se začali vracet z Kyjeva spálené autobusy?

3 3
možnosti
ZM

Nebuďte takový pesimista, chápe to hodně lidí. Neposuzujte všechny podle smečky, která se sem za chvíli přihrne, aby vám "spravedlivě" a rozhořčeně vylála a pokusila se opravit vaše "chybné" názory.

3 2
možnosti
ZM

No vida, už je tu první vlaštovka.

0 2
možnosti