Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti
LJ

V Rusku je běžné nedodržovat bezpečnostní předpisy, možná ani žádné nemají. Jezdil jsem do Ižorského závodu v souvislosti s pracemi na našich jaderných elektrárnách. Stáli jsme v montážní hale a dvalí se, jak ruský svařeč přivařuje něco na tlakovou nádobu reaktoru. Pracoval ve výšce 6 metrů a stál na jednom prkně bez zábradlí. Musíme si uvědomit, že při svařování obloukem má před tváří ochranný štít a v ruce má kleště na elektrodu, od nichž vede kabel ke zdroji někde na zemi. U nás by při takové práci musel mít pořádnou plošinu s betelným zábradlím.

Jiný případ: Jdeme večer po Petrohradě (tenkrát ještě Leningradě) a na jednou je před námi výkop. Bez zábradlí, bez osvětlení. Díval jsem se do té zející díry, kolik je tam napadaných Rusů. Žádného jsem naštěstí neviděl.

5 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by se Ukrajinci měli bát dráždit Rusy kvůli obavě z jaderných taktických zbraní. Pokud se Rusové rozhodnou je použít, tak je prostě použijí a jenom budou hledat záminku. To vidíme např. u raket v Kaliningradu, které tam prý umístí jen když u nás bude v Brdech radar.

Proto si myslím, že cíle na ruském území jsou z hlediska Ukrajiny naprosto legitimní a nevidím důvod se tomu vyhýbat.

Nejlepším kouskem by po potopení křižníku Moskva byla likvidace toho mostu na Krym.

9 0
možnosti
Foto

Je otázka, jestli mají čím ten most trefit, je to daleko přes okupované území. Protože by tím odřízli Krym a tím i zásobování jižní části invazní armády, asi by to už udělali, kdyby mohli.

0 0
možnosti
Foto

Ještě, jako příčinu, bych přidal zakrývání rozkrádačky. Když odpovědní vidí, co se stalo generálům odpovědným za uložené tanky (kterým chyběl třeba i celý motor), tak takový šikovný požár nebo výbuch zničí důkazy. Rozkradli palivo pro armádu v Brjansku? Teď už se nedá zjistit, že polovina chyběla.

Nakonec, v Osvětimanech to vědí taky.

5 0
možnosti
Foto

To je zajímavý důvod a v Rusku i pravděpodobný. Ale zase by to nevysvětlovalo např. ten požár ve výzkumáku.

3 0
možnosti
JK

Souhlasím, koukat na Putinovo Rusko optikou naší morálky je nesmysl. Naší normální logiku se snaží využít putinova propaganda, třeba nás přesvědčovali, že Putin není šílenec, ani agresor a na Ukrajinu nezaútočí. Uvěřili i politici a spousta dalších co mají lepší informace jak my. Takže pokud se vám něco zdá jako šílenost, tak v putinově diktatuře je možné vše.

7 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik