Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Technická - to ve své naivitě predikujete pouhou variantu zbláznění zločinného veleskřeta, Führera et Vožďa Rudého Mordoru? Naivní blázínkové jste Vy... :-/

1 0
možnosti
Foto

Putin se asi opravdu zbláznil. Chce se nejspíše stát velikánem, který obnoví velikost Ruska blížící se k hranicím Sovětského svazu. Domníval se nejspíše, že Ukrajinci složí zbraně a vzdají se. Ale v tom se asi zmýlil. Místo očekávaného blitzkriegu se nejspíše dočká vleklého konfliktu, jehož výsledek může být všelijaký. V tom případě by Rusové měli Putina svrhnout.

3 0
možnosti
Foto

Moudřejší by měl ustoupit. Ale kvůli ješitnosti politiků na obou stranách fronty, to zatím vypadá na pořádný průšvih.

0 5
možnosti
Foto

USA a EU neudelali dost pro to,avy blazna zastavilo. I za cenu ustupku. Nebrali jsme ho vazne. Ve hre jsou zivoty 40 mil.civilistu a konec planety.

1 4
možnosti
MS

Vážně? Nenapsala jste náhodou minule, že jedním z možných viníků je USA, NATO, EU? Já vás odcituju:

"Zde to vypadá, jako by se USA a část Evropy na válku těšily. Reportéři svorně ohlašují, že válka bude v úterý či sobotu či v několika příštích dnech. Mají jasno, jednotky NATO jsou rozmísťovány po Evropě. Tedy se dá říci, že se spolu s Putinem podílejí na hrocení situace, a to i přes prosby Ukrajinského prezidenta, který upřednostňuje jednání s Ruskem a uvalení sankcí jako překážky pro rozpoutání války. Přístup „Víme, že Putin za dva dny zaútočí, ale sankce uvalíme až po zahájení války“ Ukrajinu irituje. Stejně tak jí vadí ekonomická stránka věci, kdy nad územím jsou pod sankcemi zakázány přelety, ambasády i bohatší obyvatelé zemi opouští a několik tisíc tam přemístěných novinářů soutěží, kdo bude první informovat o ztrátách na životech. Opravdu věříme, že USA jde o práva obyvatel jedné chudé země, nebo jde (tak, jako vždy) o sféru vlivu ve studené válce? Každopádně česká politická garnitura opisuje poslušně propagandu jedné strany bez bližších rozborů, zodpovědně posílá válečný materiál a bojechtivý vojáček Lipavský se přes dioptrické brýle mračí ve vojenské uniformě, aniž by byl ochoten v ní zůstat do vypuknutí konfliktu, zatímco veřejnost se dohaduje, zda má opravdu tu modrou knížku.

Zdroj: https://kristofikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783753";

A teď napíšete, že USA a EU neudělali dost pro to, aby blázna zastavilo i za cenu ústupku?!!!

Takže tím kdo se na válku skutečně těšil byl Putin a jaké ústupky asi tak USA a EU mělo dle vás udělat? Sankce měly být před válkou, aby se Ukrajina necítila iritována? A co tedy - dle vás měla dělat USA a EU, aby to ve vašich očích nevypadalo, jako že se na válku těší?

2 1
možnosti
Foto

Podíváte-li se Putinovi do očí, má je hadí a Ukrajina dráždila hada bosou nohou.

0 1
možnosti
PJ

A? Jaké je poučení z vašeho příspěvku? Setnout hadovi hlavu? Podle vašich příspěvků asi ne.

6 0
možnosti

Jakkoliv nechci podceňovat Ukrajinskou armádu, tak k její schopnosti situaci ustát jsem skeptický. Není to bohužel pouze o osobní odvaze a připravenosti, je to i o tom, že když na jedné straně je pěšák který má za sebou letectvo, plejádu dělostřeleckých systémů a tanky, a na druhé straně pěšak kterému na hlavu padají granáty a bomby v naprostém nepoměru k tomu co padá na pěšáka na druhé straně, tak bohužel ten pěšak nemá valné naděje na vítězství, hranice je příliš dlouhá, Ukrajina příliš rozáhlá(a bez vzdušné převahy nebo alespoň rovnováhy rozsáhlejší přesuny sil prakticky nemožné), a i ta pěchotní výzbroj a výstroj je na Ruské straně bohužel lepší. Moderní protitankové zbraně mohou vybrat svou daň, ale nejsou samospásné.

Rád bych se pletl, ale celkově se obávám že se to bude podobat Iráku 2003 - ne že by snad Ukrajina nebyla kompetentnější, ovšem Rusko a Bělorusko nasadilo 3-4x tolik sil ve srovnání s USA proti Iráku 2003.

Co by Rusko neustálo, by byl vpád do boku jeho vojsk, protože patrně prakticky všechny síly nasadilo proti Ukrajině.

2 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik