Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ukrajina má politickou reprezentaci, která je zaměřena na integraci do EU a NATO. scénář dobrovolného připojení se k SNS je velmi nepravděpodobný

0 0
možnosti
MS

Dokonale vyzbrojenou silou???? Tak to ani náhodou!!!

0 0
možnosti
JS

J79a78n 26S74t47e46h23l53i47k

14. 2. 2022 20:32

To je nesmysl . Ukrajina už vystoupila z celní unie SNS a má stejné cla jako západ k SNS . A naopak má se západem nulové cla . V principu tedy pro západ je ukrajina otevřený trh a SNS musela zavést k ukrajině tyto cla , aby se ukrajina nestala tranzitem zboží . Navíc západ touží po levné pracovní síle z ukrajiny (cca 50 milionu pracovitých obyvatel) . Je to něco jako po revoluci , když se otevřela východní evropa pro západ a stala se tak montovnou zboží pro západní firmy . A to stejné čeká teď ukrajinu . Předpokládám spíše tedy nějaké diplomatické řešení a zustane současný stav . Rusku bude garantováno že ukrajina zustane jakoby neutrální a tedy mimo NATO , ale současně ukrajina bude ekonomicky pod vlivem západu . Rusku zustane na krku militarizovaný východ ukrajiny , který bude muset financovat.

1 0
možnosti
Foto

J37a84n 64C64i14b66u36l80k65a

14. 2. 2022 12:51

Vážně si někdo myslí, že jde o blaho Ukrajiny? ...Američanům!?

VŽDY šlo především o to, oslabovat Rusko. I na úkor Evropy.

8 5
možnosti
PJ

a Rusům jde o blaho Ukrajiny?

9 0
možnosti
Foto

Ukrajině už nezbylo nic, pokud nepočítám jeden a půl letounu Mrija, který stejně financoval Rus.

1 1
možnosti

Po některých jeho kritických výrocích na adresu USA mám z ukrajinského prezidenta Zelenského poněkud smíšené pocity. Když od někoho očekávám pomoc, tak ho nekritizuji. Ukrajina je zakládajícím státem SNS, ale po anexi Krymu a angažování Ruska u jejích východních hranic, se dnes za jeho člena údajně nepovažuje. Ale kdo ví, jak to všechno je a hlavně, jak to všechno bude. Každopádně by byl případný návrat Ukrajiny do náruče SNS vůči Západu pěkný podraz a znamenal by pro ni definitivní stopku v případných přístupových jednáních o vstupu do EU, či NATO, a zastavení vojenské i hospodářské pomoci. Což by pochopitelně byla voda na mlýn Ruska. Osobně si myslím, že k tomu nedojde.

7 0
možnosti

Také si myslím. S armádou na hranicích by to znamenalo obrovské pokoření Ukrajinců. Tipl bych si, že i velké části těch rusky mluvících

4 0
možnosti
AN

A55l61e86š 37N73o96v14á95k

14. 2. 2022 9:35

Ukrajina má dnes nadstandardní ekonomické vztahy s Ruskem. Pokud by se přiklonila na stranu EU, přišla by o výhody. proto koneckonců byl odstraněn president Janukovič.

bývalý president Porošenko se vrátil z exilu, dá se to brát jako náznak jeho další politické kariéry?

1 6
možnosti
JL

"Odstranen prezident Janukovic"? Proc lzete pane Novaku? Janukovic odstranen nebyl, pote kdy byl na TV ukazan palac ktery si Janukovic za statni penize postavil, Janukovic prchl do Ruska za asistence ruske tajne sluzby. Prchl, aby se vyhnul soudnimu vysetrovani za rozkradani staniho majetku. Neni tedy zadny politicky uprchlik, je jen sprosty zlodej, sice velkeho formatu, ale nic nez zlodej. Putin mu udelil "politicky" azyl, zrovna tak jako prislusnikm ukrajinske tajne policie Berkut kteri povrazdili pri majdanskych demonstracich vic nez sto demonstrujicich studentu.

2 0
možnosti
Foto

Dalo by se klidně napsat, kam vkročí noha zahraničního vojáka, tam začíná "demokratizace".

10 9
možnosti

Domníváte se, že ta část Evropy, která byla osvobozena západními spojeneckými vojsky nezůstala po roce 1945 demokratická? Na rozdíl od té části, kterou "osvobodil" SSSR?:-P

13 2
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik