Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P30e55t58r 34Š25t94ě38c47h

3. 5. 2022 20:40

Jak se ukázalo na Ukrajině, mobilizovat můžete akorát do výše počtu zbraní a munice, které máte. Takže Moldavsko reálně může mít tak max. 10.000 mužů ve zbrani, zbytek může dostat maximálně mávátka. A s tím určitě počítá i Rusko

0 0
možnosti
JK

Jenomže jak se na té Ukrajině ukázalo, lze (na rozdíl od Ruska) získat zbraně i jinde. A často i o třídu lepší. S tím zjevně rusáci nepočítali.

2 0
možnosti
JZ

Rusáci jsou nevyzpytatelní. Být Moldavskem, byl bych opatrný. Nicméně nevyprovokovaný útok na další zemi by měl být signálem pro NATO k aktivnímu zapojení do bojů proti Rusku.

10 1
možnosti
VB

Souhlas, ale přece jenom bych být Moldavskem, tak bych mobilizoval.

9 0
možnosti

Na tohle by to chtělo křišťálovou kouli.

Co se Moskvy týče, díval jsem se na nějaké rozbory. Podle rozborů tam měli spoustu kadetů, vypnutý protiraketový/letecký radar a podle postavení bojových systémů se chovali, jako by žádná válka neprobíhala. Jinak by se dost možná ubránila, ale scházely jí obranné systémy v pohotovosti.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti
SB

On by tady byl ještě jeden problém pro Rusko: při bojích na východě Ukrajiny to je na frontu mnohem blíže z Ruska než že zemi NATO. V Moldávii by to bylo naopak: členská země NATO (Rumunsko) je přímým sousedem a hranici s Moldávií má širokou, zatímco Rusko je daleko, hranici s Moldávií nemá žádnou a z moře tam vede jen velmi úzký koridor.

3 0
možnosti
AP

Ani ne. Už jen ta možnost, že by mohli zaútočit by odčerpala část UA armády z Donbasu na západ umožnila lepší výsledky na Donbasu...

0 0
možnosti
JK

Podněsterská moldavská republika není stát, ani satelitní. Pořád je právně součástí Moldavska. Jeho separování podnícené Ruskem rozhodně dost zajímá minimálně Moldavany, Ukrajince a Bulhary, to že se u nás o tom moc nepsalo neznamená, že nejde o velký problém.

Další rozbor a predikce může být pravda, ovšem Putin je v úzkých a využije všech možností jak v oblasti destabilizovat situaci. Také víme, že Putinovi na životech několika tisíc vojáků nesejde.

Mluvil jsem se dvěma Podněstřany, kteří pracovali tady v Česku, potvrdili, že u nich ruská propaganda jede na plné obrátky. Věděli, že si u nás mohou vydělat peníze, ale realita u nás jim vyrazila dech. Čekali pracovní tábory ve kterých se dře na kruté kapitalisty a zatím dřou jen na vlastní bosse, za přivýdělek bokem byli vděční. To bylo před válkou na Ukrajině, dnes už jsou zase zpátky ve své realitě.

18 0
možnosti
JK

Bulhary nebo spíše Rumuny?

0 0
možnosti
Foto

V této válce jde ale ze strany Ruska veškerá logika stranou. Takže bych se neodvažoval předpovídat nic, navíc nejsem odborník. Takže mohu vyjadřovat jen domněnky, případně zbožná přání.

Takže já to vidím tak, že to Rusové udělají. Mají tam přeci jen už pod kontrolou pozemní koridor. Jenže tím pádem se vystaví riziku, že ten koridor Ukrajinci u Oděsy prorazí a tím je odříznou. Pokud navíc dojde k rychlé dohodě Moldavska s Ukrajinou o vzájemné vojenské pomoci, tak je na tomto prostoru asi vymalováno.

14 0
možnosti
Foto

Tak tak. Co se v chorém mozku vylíhne, se nedá předvídat. Podle nějaké dnešní zprávy má být "speciální operace" ukončena 9.5. Jak? Velké Vítězství bude vyhlášen v každém případě, pokud se toho Vožď dožije. Důležité je, aby to proběhlo mediálně. Ukrajina denacifikována na 105%, banderovci zničeni včetně AZOVa, ruské vojsko tam možná zůstane pro kontrolu nad situací, nebo odejde domů. Mariupol si rozstříleli banderovci apod. Obliba Putina stoupne na 90%, i více! Rusko díky restrikcím předešlo státnímu bankrotu a je ještě pevnější!

Oslavy může trochu narušit, jen kdyby nějak spadl most na Krym nebo při oslavě explodoval Vladimír Iljič.

Putin se bojí přijmout papeže, asi má hrůzu z jeho kropenky.

R^

14 2
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik