Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V. V. Pyrrhos na tom dnešním videu moc vítězně nevypadá. Asi spadl z medvěda.

4 0
možnosti
Foto

Válku na Ukrajině pokládám za velmi složitou šachovou partii. Skutečný důvod hry je mimo naše chápání. Jsme schopni brát pouze na vědomí jednotlivé tahy. Nechápeme, co jimi hráči a jejich rádci zamýšlí, k čemu se soupeři chystají a jaký šach mat připravují.

0 8
možnosti
Foto

Skutečný záměr byl jasný: slavně tam vjedeme, lid nás s jásotem přivítá jako osvoboditele, posléze zvolí jinou vládu a v referendu odhlasuje připojení k Rusku.

Ale oni to zpackali. Biliony rublů na propagandu prochlastali, speciální operaci zvorali, mále mě z toho klepla pepka. A pořád jen musí hulit a odhazujou sirky a vajgly a ono to pak bouchne.

Ale ten Mariupol jste mi, vy pitomci, neměli rozmlátit, co je to za nápad bombardovat fabriku, kterou budeme potřebovat?

;-D

6 0
možnosti
JZ

Vzhledem k tomu, že původně chtěl Putin do tří dnů dobýt celou Ukrajinu, tak to moc slavné není.

10 0
možnosti
Foto

Obávám se, že Rusové nakonec na Donbasu vojensky zvítězí a celé toto území připojí k Rusku. Budou to vydávat za své velké vítězství a splnění úkolu "speciální vojenské operace na Ukrajině". Dál na západ Ukrajiny si už ale netroufnou, jen se budou snažit ničit infrastrukturu Ukrajiny na dálku raketami. Jen mi není jasné, co si počnou s totálně zničeným Mariupolem a těžce poničeným Donbasem.

Západ by měl samozřejmě i nadále pokračovat se sankcemi proti Rusku a podporou Ukrajiny.

9 0
možnosti
Foto

Na Zemi od samotného počátku je nekvalitnější určeno k zániku a je nahrazeno životaschopnějším. Tyhle mlýny melou pro někoho příliš pomalu, ale není rozumné vývojový proces urychlovat. Rusko, stejně jako Ukrajina, časem najedou na stejnou cestu, po které jsme se vydali po Listopadu i my.

0 2
možnosti
MB

Jakkoliv to zní blbě, válka je kusem řemesla. Připomínám staré Prušácké tradice. Velitelé, jako vzdělanci z vážených rodin. Zhruba odsud prvotní odpor k A. Hitlerovi na Východě. Sdělili mu, že takto se přece válka nevede. Šlo zejména o zavádění genocidy. Cílené pobíjení civilistů. Vše vrcholilo spiknutím, známý případ Valkýra - von Stauffenberg. Další oběti, E. Rommel, aj. Cílem bylo odstranit šílence a Německu zachovat ještě nějakou tvář .

V dnešní době je neuvěřitelné. Válku již vede pouze blb. Za zemi bojuje ekonomika s veškerou vyspělostí. Válka se nevede pro válku, na konci se má dostavit nějaký zisk. Putin s obstarožní technikou vlastně dobývá sídliště a paneláky. Zavádí fašismus - Adolf by se nestačil divit.

Nepřítelem je mu děda na kole, babka s chlebem. Mateřská školka, jaderná elektrárna i ocelárna. Kope masové hroby, zasévá nadgenerační oprávněnou nenávist. Rusko má stále možnost, najít svou ztracenou tvář. Vrátit se do civilizace, normálně obchodovat a začít se starat o vlastní lidi. Chce to ovšem novodobého a hlavně úspěšnějšího šlechtice - von Stauffenberga. Zatím to vypadá, na vládu Vladimiroiviče Čingischána ...

Ta země je předurčena k blahobytu, je bohatá. Přitom chudá duchem. Až zlověastné poznání, že se opět jedná o Rasu vyvolenou. Oni neútočí, nepáší. Zachraňují svět. Kirril to v kostele podporuje. Smáli jsme se Usámovi, Al Kajdě ap. Proboha, jaký je zde rozdíl ? Ten šílený Adolf, byl "Ještě čestný chlap". Zprovodil se ze světa. Žel, žije opět dále ... :-)

6 0
možnosti
LB

Putin vyhlašoval, že chce "speciální operací" denacifikovat Ukrajinu a jeho armáda dneska nejvíc decimuje města, kde má početní převahu rusky mluvící obyvatelstvo. To jsou podle Putina ti obávaní nacisté?

12 0
možnosti
Foto

Další vývoj si netroufám odhadovat. Jistý jsem si jen tím, že způsob vedení války na Ukrajině ani motivace k jejímu zahájení nezůstanou milionům Rusů utajeny. Bude to trpké a bolestné střízlivění. A bude dlouhé, což lze odhadovat i z reakcí části našich občanů, kteří se stále přidržují manter o vyprovokované válce a o zahnání vyděšeného Rusa do kouta. Je to únavné a nedůstojné mletí stejného lejna v obraně před realitou. Tou je skutečnost, že část našich občanů podlehla i těm našim politikům, kteří ruského medvěda přátelsky, někdy až servilně, drbali za ušima, jako svou svalnatou oporu, aniž by domýšleli, že tak autoritářský režim jim může schystat překvapení, které je svou razancí zaskočí a budou pak muset kličkovat mezi odsouzením válečných zločinů a slídením po ukrajinských stínech, aby své dlouholeté postoje nějak obhájil před sebou samými i svými voliči.

4 0
možnosti
Foto

Neidealizujte si Rusy. Půjčte si v knihovně knihu "Doba z druhé ruky" ať pochopíte, jak Rus uvažuje. Idealizujete si i vysokou politiku, ale v tom vám žádná kniha nepomůže.

0 0
možnosti
JD

J98a71n 38D57o52u70š16e76k

22. 4. 2022 7:01

(Ještě za sto let, když kolem vás projde Rus, tak si odplivnete, neb to už navždy budou ti, co zahájili zrůdnost, která v tomto století nemá obdobu.)

Mluvte za sebe, já neplivu ani když kolem mě projde Němec a to ještě není ani sto let. A stejně to tak bude i v případě Ruska.

Já se jen divím Putinovi, že je tak blbej a šel do toho. Určitě přibude vtipů na ruskou stranu. Už nyní je jich plný internet.

1 1
možnosti
JK

Jo s tím se dá souhlasit, pokud Rusové sesadí Putina odsoudí ho jako masového vraha a toho, kdo rozpoutal krvavou genocidu Ukrajinců.

Pak musí být odsouzeni ti co se na vraždění podíleli a nové demokratické vedení Ruska musí jednoznačně putinovu válku odsoudit. Rusové musí uznat, že podlehli brutální putinově propagandě a že se tím stali, převážně nevědomky, spoluviníci vraždění a že toho upřímně litují. To je základ k tomu, aby Rusové nebyli vnímáni jako agresoři a vrazi.

Já věřím, že jsou toho Rusové schopni i když prozření bude pro ně ohromná rána.

8 0
možnosti
MK

No, kdyby to takhle vyšlo, co více si přát. No uvidíme ..

2 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik