Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Porážku by ruská duše neunesla. To by raději do pekla vzala sebou všechny ostatní.

2 2
možnosti
Foto

Porážku zvenku ne. Ale co když budou ty největší problémy naopak uvnitř ruSSácka? Vím, oni každou svou neschopnost svádějí na "vnějšího nepřítele", ale i tak...

2 1
možnosti
RC

Velmi rád bych sdílel váš optimismus ohledně raket.systémů HIMARS, ale je otázkou, kolik jich Ukrajinci skutečně dostanou a ještě více důležitější, jaké rakety jim s těmito systémy USA a VB pošlou.

Jinak je to bezesporu špičková zbraň.

3 0
možnosti
JR

J75a30n 15R74á55ž

3. 6. 2022 13:54

Ona bude hodně zajímavá cesta, jak ty raketomety Amíci dopraví na frontu. Nejkratší je to z Rumunska ..... uvidíme!

0 0
možnosti
Foto

Černá komedie Stanleyho Kubricka pojednává o skupině paranoidních generálů fascinovaných válkou, kterým se “nešťastnou náhodou” podaří rozpoutat jadernou apokalypsu.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787513:-) p.s.: V onom blogu lze nalézt i cosi ( na druhé videu tamtéž) i o některých z vodcazdejších bogovědiškuzních stratégů, i bijců ;-)

1 0
možnosti
Foto

Pár věcí:

1. Použití taktických jaderných zbraní by situaci ve válce moc neovlivnilo, jejich dosah je ve stovkách metrů, maximálně v jednotkách kilometrů. Důsledky jsou spíše psychologické. Nehledě na to, že v NATO už mají jistě zpracované, jak by reagovali, aniž by sami použili atomové zbraně.

2. ruSSáci by to nemohli použít kdykoli a kdekoli. Kdyby foukalo k nim, sami by si zanesli na své území radioaktivní spad. Množství by záleželo na tom, jestli by šlo o výbuch pozemní nebo ve vzduchu a na ráži.

3. Pokud by se radioaktivní spad, třeba i v nikoli nebezpečných, ale detekovatelných dávkách, dostal nad území jiných států, mohou se tyto státy cítit (právem) ohroženynebo nepřímo napadeny ruSSáckem. Jejich sympatie k ruSSácku by tím rozhodně nestouply.

4. Drží se částečně psané, částečně nepsané pravidlo - nepoužít jaderné zbraně jako první. Pokud by to ruSSáci porušili, budou za naprosté barbary a vyrhele.

5. ruSSácko vyhrožovalo, že třeba když bude bezletová zóna, oni tvrdě zareagují. Asi jadernými zbraněmi. Teď by se to ale otočilo, byli by to oni, kdo vypustil džina z láhve a NATO by tu bezletovou zónu klidně mohlo vyhlásit.

Suma sumárum - vojensky by to nic moc nezměnilo, reputačně by na to ruSSácko těžce doplatilo (pokud to ještě jde).

4 1
možnosti
Foto

Nepoužít jako první atomové zbraně? Rusáci by byli schopni odpálit jednu doma, aby měli záminku. Ale na co záminku, copak oni dodržují nějaká pravidla?

1 1
možnosti
FS

Autora je tu škoda. Je to " vynikající stratég", už aby tam radil generálům.

2 6
možnosti
Foto

Vás je tu vysloveně škoda.

0 1
možnosti
GG

Je potřeba toho raněného medvěda dobít. Aby zbytečně netrpěl. A taky aby nemohl už nikoho pokousat!

9 1
možnosti
Foto

Medvědi nevědí, že tůristi nemaj zbraně;-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik