Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

milý pane, domobrana po vzoru Švýcarska je nesmysl, už jen to že běžný Švýcar považuje za čest a povinost o které se nediskutuje že se bude připravovat na případnou obranu svého státu a ten kdo se této povinosti vyhýbá je považovan ze škodlivého společnosti a je jim všeobecně pohrdáno , u nás přesně naopak ten kdo se vyhne je hrdina a ten kdo otevřeně mluví o tom že by šel bránit svou vlast je zesměšňován, za další Švýcaři mají asi nejvyšší historicky danou hustotu střeleckých spolků na světě(kam se hrabou amíci) takže spousta Švýcarů umí perfektně zacházet se zbraní a hlavně je ochotna se podřídi vojenské disciplíně pro spoustu z nich je napřed Švýcarsko pak jeho ego ale to je v Česku nepochopitelné

1 0
možnosti
TJ

Není to pravda. Nejedná se o neochotu bránit svou zemi, ale o ochotu nastoupit výcvik v armádě  specifické kvality.

0 0
možnosti
JR

J41a33r51a 55R41a30n51k

17. 3. 2015 16:47

Slova pana Zemana o Svycarsku? Proc jede do Ruska a ne do Svycarska, jejich uniform neni zelena:-(

0 0
možnosti
Foto

Povinná vojenská služba je k ničemu. Mladí se nemusí bát, pokud  většinově odepřou toto zotročení.

0 5
možnosti
BT

takže obrany vlastníhos státu je třeba se bát?

0 0
možnosti

Chlapi, co jste byli na vojně, nic si z toho nedělejte, až to vypukne, tak nás povolají

do zbraně, protože jsme vojáci v záloze a mladý budou ležet doma na gauči a koukat na telku. Pro stát to bude mít zároveň velké plus, protože se zároveň vyřeší

vysoký počet nastávajících důchodců,kterým by museli platit důchod, takhle  řada z nás padne za vlast a zbytek umře v zákopu na infarkt, nebo na sešlost věkem.

Co by jsme pro ty mladý neudělali, že!;-)

4 0
možnosti
TJ

No jste  superborci, vše závisí jen na vás. Zejména na šesedátiletých   voličích  komunistů s dvouletou poctivou vojnou. To jsou  největší vlastenci.

1 1
možnosti
Foto

Vy jste také dobře zmatený. ;-DA kde a kdy by se ti Vaši "taťkové od rodin" jako asi naučili vůbec základům, vojančiny, které by si pak jednou ročně jezdili oprašovat na cvičení, když ne v základním intenzivním kurzu?...? Já na vojně (asi na rozdíl od Vás...) byl, celé dva roky, takže vím, že minimálně měsíc, raději tři , v jednom kuse, je potřeba, aby si člověk vůbec uvědomil, o co go... Víte Vy, o co go...?:-)

2 0
možnosti
LN

..spíš bych řekl...že máte v kaťatech hnědou....ze starchu abyste náhodou nemusel na tři měsice od maminy do kasáren...a starat se tam sám o sebe...:-/

5 1
možnosti
LN

..díky pane Salajko....souhlas od vás bych nečekal...

0 0
možnosti
TJ

Souhlas, nutit lidi  na vojnu nemá smysl. Drtivá většina z nich odvodní komisi narovinu odsekne "kašlu vám na to". 

Smysl mají dobrovolné aktivní zálohy v síle několika desítek tisíc lidí. Prvotní výcvik a pak průběžná cvičení s možností  okamžitě  zavést nové poznatky. To u absolventů jednorázové vojny nelze. 

Ale také mě zaráží způsob, jakým nám  tato branná opatření  vnucují. Lidí se nikdo neptá, armáda a politici si vše rozhodnou sami a občane makej.

1 1
možnosti
Foto

A jak byste si to představoval? Že se Vás bude stát ptát na každou Vaši povinnost?

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1696x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik