Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"My tady takové nechceme..." Přesně rétorika, kterou se v 50 letech vyhazovali lidi ze škol, fabrik a úřadů... Pan Doubrava je podle někoho kolaborat, krysa, nežádoucí osoba (UK)... ale je to jen jedinec (se svým, třebas pomýleným názorem). Podstatné ale je, že byl někde zvolen a to většinou... to už není jedinec, ale spousta lidí... Kupodivu, je zvolen už druhé volební období - ta síla lidí kteří za ním stáli neprozřela... Pan Doubrava má nějaké názory. Je možné, že jsou totálně mimo, ale místo toho, aby se někdo pokusil s těmito názory polemizovat, ukazoval provdu, tak uráží... Naše vláda, místo aby v současné krizové době (válka v Evropě) zavedla "ministerstvo informací" které by mělo za úkol co nejoběktovněji informovat, tak naprosto hloupě zakáže... Ti lidé jsou tak hloupí, že neví, že se přeci vždycky víc věřilo zakázanému protože v podvědomí lidí je, že mocní se vždy bojí pravdy(Hlas Ameriky, Svobodná Evropa...)

Do dnes jsem o panu Doubravovi vlastně pořádně nevěděl, tak jsem si přečetl wikipedii. A zjistil jsem: "V roce 2014 se jako volební pozorovatel zúčastnil nezákonných voleb na separatistickém východě Ukrajiny, konkrétně v Luhansku (tzv. Luhanské lidové republice).[10] Za to byl posléze ukrajinskou vládou označen za nežádoucí osobu.[11]" Proč všechny strany států EU neposlaly své pozorovatele? Jak to, že někdo označí volby za nezákonné? Proč místo toho, aby tito pozorovatelé mohli co nejoběktivněji informovat o tom, jak jsou tato volby zmanipulované, sesbírat důkazy, jak jen někdo mohl jít k volbám, jak lidem bylo vyhrožováno, tak se raději mlčí a mlží... A nebo je to vlastně podobné jako v Katalánsku? Kdy demokratická rána obuškem vysvětlí voličům, že volit se smí, ale jen pokud už má demokratické vláda všechno demokraticky předpřipravené?

"Senátor Doubrava a jemu podobní, by měli být nekompromisně souzeni za vlastizradu... Není rok 48"

Zdroj: https://sabo.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790278

Ano, není rok 48. Ale rétorika tohoto článku ho silně připomíná.

0 4
možnosti

Většina českých kolaborantů s Němci byla po druhé světové válce po zásluze potrestána a s rokem 1948 to nemá žádnou souvislost. Jestliže dnes stojíme na jedné straně barikády společně se Západem proti ruské agresi na Ukrajině a Rusko konkrétně náš stát vnímá jako n e p ř í t e l e, je chování senátora Doubravy nutno brát jako k o l a b o r a c i s nepřítelem. Takže nějaké řeči o urážkách senátora Doubravy si laskavě odpusťte, vůbec nevíte, která bije.:-/

4 0
možnosti
Foto

Ano, charakterní je lézt do zadku straně a vládě, držet krok s mainstreamem a volat po trestech (smrti) pro každého, kdo by i jen myšlenkou, co teprv slovem tento jednotný krok zpochybňoval.

3 4
možnosti
Foto

Vy jste ale hodně mimo :-/

7 0
možnosti

"Zahubí nás lhostejnost nebo vlažnost sedmdesáti procent lidí," presne receno, pane Benesi. Nejen vuci dnesnimu politickemu nesvaru pana Doubravy, ale hlavne nase liknavost udelat tu organizaci CR tak, jak ma ta nase republika byt.

Nas politicky system nepomaha teto skutecnosti. Jaky muze mit dnesni vlada program, kdyz je slozena z peti rozdilnych programu? Kazde rozhodnuti toho hlavniho musi byt konzultovano s temi ctyrmi zbyvajicimi.

Ta veta pana Benese je v podstate ukaz nasich pomeru v republice. Sila rozhodovani je vzdy prenasena na obcany a jejich mysleni. Proto i ten nadpis tohoto clanku je pravdivy.

1 0
možnosti

Kdyby ze své cesty napsal nějaký blog, ve kterém by popsal půvab života v krajině bez bruselského diktátu (nejlépe nějakým žertovným dialektem) a přidal pár fotografií místní haute cuisine, mohl by se zde stát vysoce ceněným autorem.

1 0
možnosti

Podstatně větší škodu než otevření kolaboranti typu pana Doubravy způsobují lidé lhostejní, kterým je to jedno.

Skutečných fanoušků Putina a Ruska je pár procent. Ty v pohodě přehlasujeme ve volbách.

Mnohem větší nebezpečí vidím v těch, kteří sice na to mají správný názor, ale natolik vlažný, že klidně budou volit podle tradičních třiceti korun u lékaře než podle sktuečného nebezpečí, které kouká z Ruska (a také z migrace z Afriky, ale o tom článek není, nicméně tato dvě nebezpečí jsou srovnatelná).

Zahubí nás lhostejnost nebo vlažnost sedmdesáti procent lidí, nikoli kolaborantství sedmi procent.

13 0
možnosti
Foto

Bude se volit ledničkou, křikloune.

0 0
možnosti

Senátor Doubrava je taková tragikomická postava, která brzy skončí v zapomnění.

5 0
možnosti
Foto

Ale je nástupce s. Šarapatky, který prohlásil referendum n Krymu za legitimní. :-)

1 0
možnosti
Foto

Zatímco kolaboranti v Bulharsku dostávají od Rusů 2000 euro měsíčně a nemusejí z Bulharska ani vytáhnou paty, náš pan Doubrava rozbil prasátko a vyrazil naplňovat zájmy našich občanů nespokojených s pomalým postupem "denacifikační" armády vyzbrojované mnoho let i Českou republikou. Ostatně ta denacifikace nějak vázne i u nás (dle výroků A. Babiše). Jediným úspěchem bylo odhalení Milošem Zemanem a českou justicí, když to spočítala bývalému vězni koncentačních táborů F. Peroutkovi. Věřím, že v Rusku to bylo oceněno.

6 0
možnosti
Foto

A to bylo 30 let furt ňákýho lamentováního nad zvacím dopisem a zrádci. Dneska jich jsou tři věrtele a naši demokrati čučí, jak si Vyvadil umí s tou naší policíí poradit. A říká si, jak je to fajn, že pomáhá a chrání.

5 0
možnosti
Foto

Překvapuje mne, že někdo jako Jaroslav Doubrava mohl být zvolen do senátu. To neměl žádného rozumného dobrého protikandidáta? Asi ne.

Vygoogloval jsem si o něm článek na Wikipedii, který o něm hodně vypovídá. Je to tragikomická figura:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_Doubrava

9 0
možnosti
Foto

I takový najde voliče k obrazu svému.

2 0
možnosti

Článek je anglicky a zamčenej.:-/

Když už, tak sem prosím hoďte česky jeho hlavní myšlenku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik