Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není problém mít problémy s češtinou. Ale zápasit by s tím člověk měl. Ke slušnosti se ze slušnosti nevyjadřuji.

0 0
možnosti
Foto

Jsme všichni lidé chybující, pane kolego. Jde o to chyby minimalizovat a ne si v nich lebedit (jak tomu velmi často je).

0 0
možnosti
Foto

Chabá čeština vadí, to je nesporné.R^

Na vině je z části školství, kde je český jazyk a matematika jen jakýmsi nástrojem kantora k týrání studentů. 

Druhým faktorem je samozřejmě jazyková úroveň sdělovacích prostředků, ať jež jde o televisi, rozhlas, nebo tištěné a elektronické noviny. Jako by se snad jejich redaktoři a hlasatelé ani češtině neučili.

Obecně klesá počet lidí čtoucích knihy (dívat se na televizi je snazší).

Snad by člověk přimhouřil oko u nějakého diskutujícího, který zřejmě ukončil své vzdělávání v osmé třídě (ostatně sám vydává o své pologramotnosti důkaz svým projevem). Ostatně — jak mu věřit, že něčemu rozumí, když neumí používat několik málo pravidel základů jazyka.

Zcela nepřijatelné je, pokud se takový člověk usnese, že bude sám psát články. Články plné chyb stylistických, gramatických i pravopisných (a po úpravě zdejšího SW i chyb typografických).

Je to zvláštní — když si pozveme řemeslníka, předpokládáme, že řemeslo ovládá. U psaní textů (a ve fotbale a politice) je patrně „odborníkem“ každý, kdo má do prdelky dírku.

0 0
možnosti
JR

J40a46r93a 64R23a61n73k

10. 3. 2015 3:56

Postizena znalosti vice jazyku a nemajic moznost slyset cestinu kazdy den....tyden, bych dnes napsala  "byl's tam";-), ale nevim, jestli jsem napsala spravne "nemajic".....nekde na vrchu hlavy mi vstavaji vlasy, ale fakt nevim,. co s tim prechodnikem, uz je to davno...;-)

0 0
možnosti
ZJ

Buďme NĚKDY trochu nad věcí:-)!Postižen ABSOLUTNÍ neznalostí jakéhokoliv cizího jazyka - bych Vám paní Jaro - ty přechodníky ( a nejenom je) SCHVÁLIL;-)!

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1696x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik