Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Ne skutečně nejsme stát kde se vyplatí nepracovat a NE skutečně NENÍ náš sociální systém štědrý,naopak,důkazem je totiž to že ekonomičtí uprchlíci mají jiné destinace,sociálnější je defacto vše na západ a jih od nás....

Dávky stanovené co životní minimum vám zcela jistě nezajistí pohodový život a komfort,pokud někdo tvrdí že ano,vědomě lže,případně netuší o čem mluví.

Modelová situace 1 dítě do 6 let,2 do 15, 2 dospělí

Životní minimum je 12 000Kč

Tolik dostanete od sociálky,doplatek na bydlení pro nájemní byt s náklady cca 9000kč činí 6k

tzn na jídlo a vše ostaní máte na měsíc 9tisíc

Pokud si někdo myslí že se jedná o pohodlný a přepychový život,doporučuji vyzkoušet.

Samozřejmě že pokud to někdo kombinuje s šedou ekonomikou,může se dostat na zajímavý peníz,nicméně výše dávek jako taková je v porovnání s evropou spíše podprůměrná

Doporučuji na toto téma více fakt,méně klišé a demagogie,a komu se zdá život na dávkách ráj, může se dobrovolně práce vzdát...

0 0
možnosti
AK

V dnešní společnosti patří mezi naprostou prioritu úspora pracovní síly. Když jde o firmu, říkáme, že zvyšuje svoji konkurenceschopnost, když jsou to politici, šetří peníze daňových poplatníků.

Zároveň ale nikdo neví, co s pracovní silou, kterou nám takto moudře firmy a politici ušetřili...

0 0
možnosti
AK

Práce je kolem nás dost, ať už v péči o životní prostředí, nebo o dlouhodobě nemocné apod. Problém je v tom, že se sem investoři nehrnou, protože se tu negenerují zisky. A tak můžete začít pracovat hned zítra, ale za své. Z čeho pak ale zaplatíte činži?

To, čeho není dost, je placené zaměstnání tak, aby pracovník mohl za to důstojně žit a být v očích svých i okolí užitečný.

Deset i více kolegů z každé stovky ekonomicky aktivních dnes v EU kouká z okna, nebo si krátí svou nezaměstnanost trochu duchaplnějším způsobem. Na skutečnost, že se nedostává práce, s níž je svázána sociální užitečnost a veřejné uznání, lze reagovat v zásadě několika způsoby. Dnes je prosazován ten nejbarbarštější z nich. Podporuje se boj o místa vedený jakýmikoliv prostředky a jako na méněcenné se pohlíží na ty, kdo jsou v tomto boji neúspěšní.

0 0
možnosti
Foto

R12o75m28a96n 68K76o65z45e89l

29. 3. 2015 19:08

Představte si, že je to dokonce  v reálu přísnější, než ty vaše návrhy - podpora v nezaměstnanosti se vyplácí většinou 5 měsíců, u lidí nad 50 let je to 8 měsíců a u lidí nad 55 let je to 11 měsíců. A ani ta podpora není pro každého, např.. absolventi, pokud při škole nemají odpracován alespoň rok na brigádách, tak nemají nárok na nic. Po vypršení podpory si můžete zažádat o sociální dávky, ale to musíte oběhat a doložit tolik věcí a stejně to je s minimální šancí, že to každého normálního člověka odradí. Tedy se musíte spolehnout na rodinu, vybrat úspory, prodat něco...a i dnes platí, že pokud odmítnete vhodnou práci nabízenou ÚP, tak můžete být vyřazen z evidence, tedy žádné dávky a ještě si platit sám zdravotní pojištění. Tím neříkám, že nejsou lidé, co systém zneužívají, ale co s tím? Najmout více úřednic, aby dělaly více kontrol?

2 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik