Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

By mě zajímalo, kam na to všichni chodíte. Kde je možné slyšet, jak čecháčci závidí Ukrajincům ? Mně se jedinkrát stalo, že jsem slyšel venku tři báby s čoklama a jedna povídá těm dvěma, že už má plný zuby zpráv, který jsou celý jen o Ukrajincích. To bylo cca před dvěma měsíci.

2 0
možnosti
JK

Jo jo, taky jsem je potkal, hned potom říkali, že nají plný zuby Kauflandu, že ne ně nezbylo máslo ve slevě, taky je nikdo nepustil sednout v tramvaji, v televizi dávají jen akčňáky a dědek zase nic nedělá protože ho chytli záda.

Víc je ale těch aktivních a pozitivních důchodců, co si život užívají a jsou samá sranda, chajdu jim opravili Ukrajinci a pořád jsou v kamarádském kontaktu. Nevidím jediný důvod zahlcovat se negativitou a zbytečně si krátit život.

2 0
možnosti
JZ

Nezávidím uprchlíkům. K smíchu jsou mi Ti, kteří jsou překvapeni, že mají slušné oblečeni a přijely auty. Jasně, to jako měli dojet v roztrhaných hadrech a s koňskými povozy?

6 0
možnosti
Foto

R86o89m19a77n 94K79o29z81e92l

14. 7. 2022 15:31

Jsou firmy, kde fakt upřednostňují cizince, pracuje jich tam spousta a když se zeptá našinec na práci, tak ho nechtějí.

Jestli nejde spíše o rovnost a spravedlnost - náš občan nedostane ani korunu dávek, pokud má úspory, majetek, může vypomoci rodina, u Ukrajinců to nikdo nezkoumá.

3 3
možnosti
SL

Hledat úspory u toho, koho napadne hrdinná Ruská armáda a vybombarduje mu obydlí včetně pozemků je fakt extra citlivé ;-(.

Tam už fakt nehraje roli, jestli mají nějaké úspory v bance.

Trochu mi to připomíná komunistické kastování. Pokud mají holé pozadí - to můžou být naši a zaslouží si naši spolupráci (jsou snadno manipulovatelní). Ostatní kapitalisté a zloduši si soucit nezaslouží (měli úspory). ;-(;-(;-(

1 1
možnosti
JK

Už je to tak, nadpřirozeno funguje, jinak si nelze vysvětlit, že jen někteří lidé se stále na různých místech střetávají se zámožnými agresivními Ukrajinci, kteří zjistili že uprchlík je nadřazená sorta všem Čechům a halasně to dávají najevo, protože jen tak dostanou ještě víc, nejvíc tyhle uprchlíky štve, že před uprchlickým centrem nemůže otočit svoji 12 metrovou limuzínu, musí couvat, a to nejde, protože to už najíždí další. Jen vybraní jedinci (asi Okamurou) pobíhají po parkovištích, supermarketech, nádražích, zlatých a vykřičených uličkách a protože jich spoustu osobně potkají tak ten pravdivý příběh pošlou do éteru, dokud je teplý (příběh).

Rozhlédněte se po Česku, jaká auta tu jezdí a vybírejte, až sem Puťka hodí doutníky, tak prý budou na prodej, budete bez nároku v nich přejet hranice do Německa, pouštět se budou jen prorezlé křápy před rozpadem. Taky argumentace, jak noha. Jo pravda, bude tu dost lidí co závidí Ukrajinci lepší auto a zahrát jim na tuhle strunu je snadné. Kolik osobních aut nad 4 mega potkáte v provozu za den, týden, rok celkem? Vidíte a někteří to mají stále pokaždé jiné a vždy s UK značkou, šťastlivci.

Tihle "dobrodinci" národovci mají uspokojení v šíření a vymýšlení historek, skutečná pozitivní reakce způsobí u nich extázi a rozjedou se ještě víc. Je to trochu divné, ale není potřeba je odsuzovat, berte to normální poruchu chování, nedá se to vymýtit, ale je možné to ignorovat a ono to zajde na úbytě. ;-)

Drtivá většina Ukrajinců u nás v klidu žije pracuje a jsou vděční za pomoc. Jejich vděčnost má mezinárodní dosah a bude neocenitelná při poválečné obnově Ukrajiny, půjdou za tím komu věří a to jsou také Češi. Zaplať pámbu, že se také drží hesla "pitomce ignorovat".

6 1
možnosti
JV

K vašemu slovnímu průjmu nemá cenu nic dodávat, nicméně ten poslední odstavec se vám povedl. Tady jste mě vyloženě rozesmál ;-DR^

4 2
možnosti
HV

H68o70n23z36a 98V35r49á97n23a

14. 7. 2022 10:39

Ptáte se hned na začátku ́závidí jim snad?’. Já vám odpovím-nezávidí. Opravdu nezávidí. Jen jich má většina už dost.

4 2
možnosti
PS

Děje se přesně to co se dělo při Africké migraci ti zdatnější dokáží rozlišit uprchlíka co potřebuje pomoci a ekonomického migranta co jde za lepším.

No jo "uprchlíci". Z Afriky se také hovořilo že jsou to uprchlíci slunička chtěli vítat lidé s IQ nad 90 měli trochu jiný názor kdo měl pravdu? Ano není uprchlík jako uprchlík jsem prakticky v centru dění. Každý den vidím Ukrajinské autobusy a vystupující matky v jedné ruce taška v druhé děcko. Myslíte že někdo bude této ženě nadávat a posílat jí zpět? No a pak zde pod okny mám vymezené podnikové parkoviště kde staví auta v hodnotě deseti průměrných ročních platů v ČR. Vystoupí pán a začne se s obsluhou protějšího parkoviště hádat že on tady stát může protože on je "uprchlík". A nebojte chápu že když někdo prchá tak si samozřejmě vezme auto stejně tak chápu že někdo prchá i z oblastí kde válka není protože to se samozřejmě může změnit. V čem je tedy rozdíl mezi mnou a sluníčkovým redaktorem? No když redaktor vidí Ukrajinského uprchlíka v autě za 4 miliony tak mi tvrdí že no jasně to bude asi lékař nebo úspěšný právník. No a já tvrdím že to pravděpodobněji bude někdo kdo se uměl v totálně zkorumpované Ukrajině dost dobře ohánět.

10 2
možnosti
SL

Vy asi netušíte, co dovede s lidma udělat závist ! ;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JV

Jestli ono je to o závisti, víte? Jestli ono to není spíše o nespravedlnosti, o zneužívání pomoci, o rozhazování našich daní, o preferování skupiny lidí, o "pozitivní diskriminaci". Jestli to není o tom, že ti, co pomoc opravdu potřebují jsou daleko méně vidět než ti, kteří nejen že pomoc nepotřebují ale navíc ji naprosto suverénně zneužívají a naše státní orgány jim jdou na ruku. Jestli to není spíše o tom, že lidé z jiné země mají větší práva a výhody a menší povinnosti než ti, kteří se tu narodili a celý život platí daně. Jestli to není o tom, že vy máte úplně pokroucený pohled na realitu stejně, jako ti z opačného kraje názorového spektra.

13 6
možnosti
SL

Poslední spravedliví u nás byli komunisti ! A jak dopadli ? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
EH

Jak jsem se bavila s lidmi, problém asi bude v představě uprchlíka. Lidé si ho spojují s chudobou, protože nárok na sociální pomoc měl vždy nemajetný občan.

Jenže nyní potkáváme spoustu drahých aut s poznávací značkou UA, takže to vypadá, že nás obsadili Ukrajinci, kteří pomoc nepotřebují.

Kritici Ukrajinců si pak udělají zkratku, že lidé v mercedesech žijí z našich daní.

Další problém je, že co dříve nešlo, pro uprchlíky jde bez složité úřední mašinérie. Vyvolává to závist.

Samozřejmě vždycky se najde procento lidí, kteří si přišli polepšit. Ti chudí zůstali na Ukrajině, protože se oni nebo jejich blízcí zdravotně necítí na cestování.

Uprchlík je zde s nataženou dlaní, tak dostane vše dostupné. Ale domorodec v UA je ten, kdo potřebuje větší pomoc.

3 1
možnosti
Foto

Měli připlout na gumových člunech. Ti bohatí Ukrajinci přijeli nám a aby mohli dostat finanční pomoc spí na ubytovnách v tělocvičnách. Ti chudí spí hezky doma. To je fakt dobrý názor. Zatím jsem viděl dvě auta s ukrajinskou značkou. Pokud vím, že i Češi na západ utíkali s auty a i s auty z Tuzexu. Řešil to někdo na západě.

10 3
možnosti
ZD

Váš blog je přesně to samé co píše vysmívaný mainstream. Pláčete a snažíte pojmenovat své spoluobčany za blbce hezky, ale na špatném hrobě. Nejdřív se zkuste někoho kdo od nás utíkal zeptat za jakých podmínek utekl a jak se k němu za hranicemi chovali, než se mohl uchytit. Za druhé se zkuste zeptat - mimo mikrofon - na úřadech práce a dozvíte se co denně zažívají. V neposlední řadě stoupá netolerance kvůli naprosté nečinnosti naší vlády. Takže váš text považuji za slátaninu populárních vět bez jakéhokoliv významu.

18 6
možnosti
Foto

Od nás opravdu nikdo neutíkal proto, že by jeho město bylo srovnáno se zemí nebo proto, že by jeho příbuzní zůstali pod troskami. Opravdu nesrovnatelné podmínky. Ti, kdo ten rozdíl nevnímají, třeba nejsou úplní blbci, ale ani žádní lumeni.

3 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 37,98
  • Průměrná čtenost 1692x
Občas si připadám jako jednooký král mezi slepci. Nepochopený, leč stále nad vodou, neb jde přeci jen o tu jízdu, co nazývá se život.

Seznam rubrik