Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P57a81v47e18l 34P49o84n74e65c

30. 7. 2022 18:17

„Pravidla jsou jednoduchá: lžou nám. My víme, že lžou. Oni vědí, že to víme, ale lžou dál. A my dál předstíráme, že jim věříme.“ Jelena Gorochovová o ruské politické kultuře ve své knize Hora drobků (2010).

https://www.lidovky.cz/svet/fenomen-vranjo-lhani-historicky-zakoreneny-rys-kultura-rusko.A220430_165400_ln_zahranici_lros

0 0
možnosti
JK

Kdo přečetl pár knih o Rusku, tím myslím odbornou literaturu, cestopisy, ale i povídky, pochopí ruskou mentalitu a ničemu se nemůže divit. Oni jsou prostě víc Asiaté a u těch slovo dané moc neplatí. A jak napsal cestovatel markýz de Custine v první polovině 18 století, „v Rusku je lež státotvorným prvkem“.

1 1
možnosti
PP

RuSSká slova mají váhu nehmotné elementární částice

[UA][UA][UA]

4 0
možnosti
MK

Co se asi tak očekávat od země, která dělá říjnovou revoluci v listopadu.

12 0
možnosti
VB

Autore, máte pravdu, ale zapomněl jste zmínit lži spojené s útokem na Oděsu. Rusáci napřed řekli, že oni to nebyli, takže všichní rusáčtí kolabonti jeli linii zpochybňování útoku ze strany Rusácka.

No a další den se k tomu Rusáci přiznali. Prý vojenská loď se zbraněmi a protilodní rakety. No kdo by v Oděse, který je ostřelovaný a hrozí útok, uskladnil zbraně někde na molu? Tohle muže tvrdit jen blbec a Rusák.

15 0
možnosti
MO

Zde je jiný pohled. Zřejmě o plivanec nejde...Nejde věřit ani Rusovi ani blogerovi, z jehož příspěvků svědčí, že je kovaný rusofob. Bohužel se stále ukazuje, že chybí objektivní informace z obou válčicích stran.

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/skandalni-tvrzeni-z-osn-rusko-pry-mozna-dohodu-o-neutoceni-na-pristavy-technicky-neporusilo-40403822#utm_content=freshnews&utm_term=osn%20-rusko%20v%20od%C4%9Bse&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

1 13
možnosti
Foto

Informace z obou válčících stran? To jste opravdu napsal a to si myslíte8-o?

Rusáci přece neválčí, to jste nečetl? A Ukrajinci se brání před útokem zločinců. To nevíte? Tak jaké vám chybí informace od ruských vrahů?

12 2
možnosti
AP

Ruské slovo je jako duše. Ani ne tak čisté, jako spíš, že nic neváží ...

10 0
možnosti

Rusům se nedá věřit ani dobrý den. Bylo to tak za dob SSSR a zůstalo to tak i v dnešním Rusku. Mlžili vždycky o všem, počínaje jejich případnými neúspěchy v dobývání kosmu a konče havárii v černobylské JE. Tam dokonce dlouho držel bobříka mlčení i "glasný" Gorbačov. Současná věrchuška, reprezentovaná Putinem a Lavrovem, trhá ve lhaní a mlžení rekordy. Vědí, že jim civilizovaný svět nevěří, ale zcela to ignorují a stačí jim, že oblbují vlastní národ.:-/

14 0
možnosti