TV Barrandov do správního řízení kvůli Zemanovi

TV Barrandov J. Soukupa před volbami prý opakovaně zvýhodnila prezidentského kandidáta M. Zemana. Uvedla Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která s provozovatelem televize zahájila správní řízení pro možné porušení zákona.

Po prvním kole prezidentské volby 16.1.2018 vysílala tato televize diskusní politický pořad Aréna, ve kterém podle rady prezentovala pouze názory podporující prezidenta Zemana, přičemž nějaké argumenty pro dalšího finálového kandidáta údajně nezazněly. Provozovatel se tak mohl dopustit porušení pravidel o vyváženosti a objektivitě. Jestli podle nich pan Soukup doslova neplnil roli kvalifikovaného oponenta i v prezidentském speciálu 22.1.2018, aby diváci nezískali mylné informace o názorech pana Drahoše, vlastně nevím, jelikož novinářská interpretace vyjádření rady jako obvykle nemusí být úplně přesná.

Já osobně jsem rád, že toho zpupného a samolibého Jaromíra Soukupa, který se z naprosto neznámých důvodů považuje za hvězdu publicistiky, konečně někdo klepne přes prsty.

Lehce opotřebován podobnými pořady v ČT jsem loni také na chvíli podlehl zvědavosti a zkoušel sledovat ty "slavné a nejlepší" pořady ředitele TV Barrandov. Nicméně záhy jsem zjistil, že to s publicistikou nemá moc společného a navíc se tam dokola vyskytují zejména ty pochybné postavy naší politiky jako je nerudný česko-japonský křikloun, agresivní obviněný podvodník, lhář a agent StB ze Slovenska a další nedůvěryhodné osoby, a navíc trapní političtí pokušitelé jako profesor chemie nebo bývalý vekslák a černý bookmaker z Chuchle. K tomu servilní moderátor Soukup, který si je chlácholí, aby mu tam vůbec chodili. 

Takže zlatý Daniel Stach, Marek Wollner, Jakub Železný, Václav Moravec, Barbora Šámalová, Nora Fridrichová, Tomáš Drahoňovský, Robert Záruba a další profesionálové z ČT. Na Barrandově se už dívám jen na pravidelné hovory s prezidentem (kvůli němu), neboť názory Miloše Zemana na naši společnost a mezinárodní souvislosti  jsou mi blízké, stejně jako u jeho předchůdce Václava Klause. Ostatní páně Soukupovy pořady považuji za hloupý bulvár, naivně a mnohdy opravdu jednostranně zaměřený. Zhusta podobně trapné jako byl duel prezidenta Zemana s profesorem Drahošem v TV Prima.

Předpokládám, že ona zatím vychloubaná sledovanost tzv. publicistiky v TV Barrandov bude aritmeticky klesat, protože valná část  posluchačů stejně jako já pochopí, že je to plytká zábava ne nepodobná tomu co kdysi trestuhodně exportoval do hlav diváků pan Železný starší.

Autor: Miroslav Šabatka | sobota 10.2.2018 1:59 | karma článku: 15,31 | přečteno: 1356x