Nepřijatelná výchova východoevropského "póvlu"

Asymetrické rozhodnutí etické a disciplinární komise UEFA  asi vyvolalo šok nejen u mě. Navíc naprosté pominutí justičního pravidla "in dubio pro reo" (při pochybnosti o skutkové podstatě) ve prospěch obviněného, způsobuje pachuť.

V mnoha našich fanoušcích teď byl jistě vyvolán pocit, že mužstva ze střední a východní Evropy jsou ve vyšších patrech evropských pohárů nevítaná, z hlediska prodeje televizních práv a reklam nezajímavá a je nutné dát jim to pod jakoukoliv záminkou pocítit. Třeba za použití výchovné lekce o boji proti rasismu, ač reálně skutkem nedoloženým. 

Aby lidem z východu bylo jasné, že UEFA v rámci současné pokrytecké anglo-americké módy boj s rasismem myslí vážně, tak za prolomenou lebku brankáře Roofovi zatrhla čtyři zápasy, žalujícímu Kamarovi za zákeřné napadení protihráče po utkání (před jejími zástupci) tři a Kúdelovi za neznámé kratičké zašeptání deset zápasů, včetně reprezentace. Taková je forma zvrácené spravedlnosti a nedostatek respektu k naší zemi. 

Skotský klub Glasgow Rangers nejspíš neumí obecně prohrávat, natož s mužstvem ze střední Evropy. Svou frustraci, která se při nicotném trapném fotbalu projevila nevídanou brutalitou jeho hráčů, nakonec zakryl údajným a neprokázaným rasismem hráče Slavie. Lze jen dodat, že pokud by si rozhodčí počínal standardním způsobem, tak by se inkriminovaný zápas ani nedohrál, protože Rangers by nezbyl dostatek hráčů na hřišti. 

Tím udáním Kamara a klub z Glasgow zřejmě úmyslně obrátili kritiku (nejen ostrovních médií) za fotbalovou nemohoucnost a velký počet kriminálních faulů jiným směrem a vyvolali lavinu falešné solidarity. Výsledek té nekorektní taktiky se bohužel projevil ve výroku UEFA, když se ukázalo, že presumpce neviny někdy nemusí fungovat a "pokus o vraždu brankáře Koláře" a připravené napadení Kúdely po zápase jsou asi daleko menší prohřešky než stále nejasná holá věta hráče Slavie Ondřeje Kúdely. 

Všichni rozumní lidé na světě vidí, že slogan hnutí "Black Lives Matter" lze pojmout i jako čistokrevné rasistické heslo naruby. Prakticky, popř. iluzorně z něj nejspíš vyplývá, že na jiných životech než černých nezáleží! Hloupé nápady západní společnosti, projevující se scestnou hyper korektností v mnoha dalších sférách, a pocházející zejména z bývalých koloniálních mocností, jen svědčí o morálním úpadku a pošlapání tradičních hodnot, což se lidstvu časem vymstí. 

Autor: Miroslav Šabatka | čtvrtek 15.4.2021 3:33 | karma článku: 41,40 | přečteno: 1787x