Jak to asi dopadne s jazykem českým?

Poměrně si zakládám na znalosti rodného jazyka, i při jeho mnoha zvláštnostech či pro spoustu nevzdělaných lidí dokonce záludnostech, ale v současné době různých scestných korektností si nejsem jistý jak se vyvine v budoucnosti. 

Začínám se trochu bát, zda bude v češtině nadále rod mužský, ženský a střední. Stanou se snad bílý heterosexuální muž a žena v očích některých šílených sociologů a pomatených rádoby mravokárců jen hříčkou přírody, respektive jedním z mnoha nepochopitelných druhů smyšlených pohlaví? Budeme moci někdy v budoucnosti nazývat správně lidská stvoření ženou či mužem podle vzezření nebo genitálií? 

Začal jsem krásným a složitým českým jazykem, který by na tyto hloupé nápady asi musel také reagovat, jenže tento dekadentní, požitkářský, morálně zkažený a pokrytecký vývoj, přicházející z Ameriky a postupně přejímaný západní Evropou, připomíná svými typickými znaky upadání Říše římské, která pak nezadržitelně dospěla k zániku. 

Tak snad bude v našich zákonech, v Evropě, Americe i jinde ve světě nakonec dostatek rozumu, aby se ani nám ten rodný jazyk nemusel gramaticky měnit. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Šabatka | sobota 22.5.2021 5:24 | karma článku: 23,32 | přečteno: 509x