Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 4. 2012 8:54
No jasně

Tady je vidět ten základní omyl. Protože jakékoliv osobní údaje nejsou "tajné ", či "utajované" - to by totiž musely být jednotlivci i státem chráněny zcela jinak

Nicméně, zákon o ochraně osobních údajů hovoří pouze o tom, že "Správce (tj. ten kdo provádí nějakou evidenci" může evidovat pouze ty osobní údaje, "které potřebuje ke svému účelu" (tedy legitimnímu účelu). Navíc,obvykle si musí vyžádat souhlas každého účastníka k evidenci jeho údajů. Přičemž, ale tento souhlas může být nahražen zvláštním zákonem, čili se stejně evidencí státních úřadů vůbec netýká. Má zde existovat určitý stupeň zabezpečení proti "neoprávněnému nebo nahodilému přístupu", ovšem jinam může být evidence používána "v souladu s dalšími zákony". Tudíž, zveřejnění údajů ze živnostenského zákona (a pod.) na internetu je legální, a nelze se mu bránit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 808x
Moje cesta se rozjela v listopadu 1989. Životem jsem šlapal se vší silou, přesto jsem sem tam uklouzl. Na něco jsem hrdý, jiné mi přináší stud. Nedá se to změnit, už se to prostě stalo. Občas jsem se ztratil, občas byl naivní, ale stále jsem zůstal sám sebou...:))))