Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen pro pořádek bych dodal, že stáří z blbce moudrého neudělá.

1 0
možnosti
Foto

R^ vidím, že jste mne s vyjádřením k blogu toho druhého předběhl:-). Váš blog ohledně stáří je velice hezký, čistý a zkušenostmi nezatížený. A já vám děkuji, že mne donutil se zamyslet a sepsat svou vlastní úvahu. Možná byla chyba, uvést ho jako reakci na váš blog( přišlo mi poctivé uvést mou inspiraci), ale třeba to neplánovaně trochu pomohlo i vám:-).Toť celé. Zároveň jste se asi trefil svým pojetím  do představ citlivého syna a vnuka, a já vám přeji, ať vám váš entuziasmus a přístup vydrží ...

3 0
možnosti
JR

R^Ač nerad se se vyjádřím k blogu paní 

J79o83h34a21n56y 15U40l98r10i26c19h34o96v82é

Můj článek, nebyl vůbec zaměřen na všeobecné stáří, byl zaměřen, k lidem, kteří nám pomáhají, většinou příbuzné...Váš článek je o lidech pro Vás "cizích", proto se mi zdá trochu mimo. Lidé jsou dobří i špatní, nic mezitím asi není. Je jedno jestli je člověk mladý, ve středních letech nebo "starý".  Jen lidé, kteří vychovaly děti, milovali je, často zůstanou opuštění a důvodem není jejich povaha, ale povaha dětí.

V svém článku uvádíte,že jste se chtěl vyjádřit v diskuzi, ale nebylo zde více prostoru pro toto téma? Kde je více prostoru než v diskuzi ke článku o daném tématu?

Posléze ukazuje až moc negativních zážitků a budete se divit, taky jich mám dost, článek vlastně není vůbec zromantizovaný (ve vaší diskuzi píšete,že jste se na tohle téma nemohla dívat romanticky). Je realistický, je o lidech, kteří se starali a o ně se nepostará nikdo, v tom nevidím nic romantického.

Píšu na svou diskuzi, protože nemám dukáty a nebudu zde zakládat reakční články. Nemám k tomu důvod. Přeji hezké psaní s úctou J.R.

1 0
možnosti
JR

* paní Johanky Ulrichové

0 0
možnosti
IM

I92v78o 93M18i32l61d60a

21. 11. 2013 16:01

milý mladý příteli, prožil jste patrně šťastné dětství v bezkonfliktním světě a z toho také pramení poněkud idealistický pohled na život. přál bych vám, aby vám zůstal i pote, kdy vstoupíte do skutečného světa, kde senioři nadávají na všechno a na všechny, ztrpčují život prodavačkám a jiným pracujícím, co mají mnohem menší příjmy než oni, chodí do pekáren, obchodů a autobusů zásadně v době, kdy pracijící spěchají do práce a študáci do školy, skupují slevněné zboží již za rozbřesku, aby je po několika měsících vyhodili, kdy zjistíte, že se jejich intelekt smrsknul na úroveň ŠLÁGRU a přesto mají volební právo a s nadšením volí stále stejné  zloděje a vrahy, vymetají předváděčky a vynucují si řízek zadara a tak bych mohl pokračovat do nekonečna.

taky si vážím stáří a starých lidí, těch pár moudrých starých lidí co znám, a to i přesto, že starý nikdy asi nebudu. já se totiž toho ctihodného stáří totiž asi - stejně jako značná část mých vrstevníků - nedožiju, protože nám to tak zařídili a stále zařizují dnešní "staří"...

1 4
možnosti
JR

Můžu Vás ujistit, že jsem šťastné dětství neměl, že nejsem z bezkonfliktního světa a že v reálném životě jsem dávno. 

Článek hovoří jak by to mělo být, né jak to je ve skutečnosti....o tom  je taky úvaha, má položit otázky a donutit lidi hledat odpověď

1 0
možnosti
Foto

Uz vam nekdo rekl, ze na te fotce jste podobny Ashtonu Kutcherovi?

0 0
možnosti
JR

opravdu ne:-D:-D

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za krásné čtení.Máte silnou vnímavost.to se dnes málokdy vidí.I já měl babičku.A poslední dobou na ní často vzpomínám.Stáří není naobtíž pokud jsou kolem blízcí lidé.

5 0
možnosti
AF

Že si vážíte stáří? No, možná je vás v Čechách takových 5

0 0
možnosti
JH

Jste vzácný člověk chlapče. Kéž by bylo víc takových ve vašem věku. Bohužel dnes platí: člověk člověku vlkem. Ale Vás si moc vážím.R^

2 0
možnosti
Foto

Na rozdíl od kolegyně, která reagovala novým článkem, použiji jinou paralelu: "STÁŘÍ NENÍ NEMOC." Je milé zjistit, že mladý člověk rozproudil debatu na dnes tak aktuální téma. Díky.R^ Znám tři aktivní dámy přes devadesát a píši o nich na mém blogu. Moje zkušenosti jsou pozitivní:-)

4 0
možnosti
ZT

Děkuji, empatický hochu, doufám, že tak jako Vy smýšlejí i mí vnuci a pravnuciVJá se je tak snažím vychovat

5 0
možnosti