Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jiří, musíte si ujasnit, jestli jste pro trest smrti či nikoli. Pakliže nejste, jak píšete, pak ani pro Breivika jej nemůžete žádat /Váš návrh na výjimky by se zvrhnul, věřte mi/. Nebo jste pro trest smrti a musíte risknout, že tu a tam je popraven nevinný.

U Breivika je jeden problém, on půjde časem z basy, protože může být - mám dojem - po 20 letech propuštěn. Teprve poté nastane dilema.

Tragédie společnosti je v tom, že trest /nemyslím Breivika, ale obecně/ přichází až po dlouhé době od provinění. To má za následek, že viník už má pocit, že to co provedl, je jaksi dávno, promlčeno. Společnost na jeho čin dávno zapomněla a dávat po tak dlouhé době drakonický trest působí nepatřičně.

Opilý Janoušek téměř přizabije ženu, které předtím nabořil auto a ujel, pak zdrhal policajtům. V jiném státě by byl dávno mrtvý, protože by jej odstřelil policista, u nás se teď u soudu spekuluje, jestli ji opravdu srazil, jestli byl opravdu opilý a časem se asi dovíme, jestli to opravdu byl onen Janoušek.

V tom je jádro pudla.

0 1
možnosti
JF

J15a61n 79F27r17o37l81í29k

6. 8. 2013 10:49

Je zde ovšem určitý rozdíl. Vražda pro majetek nebo moc je zločin obecného charakteru a lze se dočkat i recidivy. Breivik vraždil mladé socialisty (pobírače dávek a dotací a vnucovače zelených ídejí) a jakkoliv je to čin hnusný on to bral jako politický protest. Asi jako když křesťané vraždili bezvěrce, Turci Armény atd. Do jisté míry ho chápu a docela bych fandil tomu, kdo by tady třeba povraždil všechny, kteří způsobili fotovoltaickou loupež. Protože se zde Janoušci cítí beztrestní a to asi není dobře.

0 1
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 808x
Moje cesta se rozjela v listopadu 1989. Životem jsem šlapal se vší silou, přesto jsem sem tam uklouzl. Na něco jsem hrdý, jiné mi přináší stud. Nedá se to změnit, už se to prostě stalo. Občas jsem se ztratil, občas byl naivní, ale stále jsem zůstal sám sebou...:))))