Web Národní strany: Ukázkový příklad manipulace s fakty

Web Národní strany mě zase jednou pobavil. V dnešní reakci na prohlášení ministra vnitra Ivana Langera, že existuje možnost zrušení této krajně pravicové strany, se na něm objevil opravdu zajímavý článek.

Ukazuje přesně to, jakým způsobem Národní strana pracuje s různými informacemi, jak účelově zkresluje fakta.

Zpravodajské servery zveřejnily prohlášení ministra vnitra a server iDNES.cz a Novinky.cz nechal čtenáře hlasovat o tom, zda Národní stranu zrušit, či ne.

Ankety dopadly pro Národní stranu nelichotivě. Na serveru iDNES.cz bylo v 18:17 pro zákaz Národní strany 1642 čtenářů, proti 971 čtenářů. V anketě na serveru Novinky.cz bylo pro rozpuštění Národní strany 72,7 % čtenářů a proti bylo 27,3 % z celkového počtu 5 715 hlasujících.

- Anketa na serveru Novinky.cz - Anketa na serveru iDNES.cz

Není těžké takové výsledky interpretovat jednoduchým konstatováním: Většina čtenářů hlasujících v anketě je pro zákaz nebo pro rozpuštění Národní strany.

Národní strana si však myslí úplně něco jiné a na svém webu uvádí: „Děkujeme zároveň čtenářům za obrovskou podporu, které se nám od dnešního poledne dostává a za hlasy v anketách na idnes a novinkách, která dávají Národní straně třiceti, respektive padesátiprocentní šanci na volební úspěch!“ (článek na webu Národní strany)

Ještě někdo věříte Národní straně? Ještě někdo věříte tomu, že k Národní gardě, kterou Národní strana zřídila, se hlásí dva tisíce členů? Ještě někdo věříte tomu, že Národní garda bude pomáhat při živelných katastrofách?

Navíc minulý týden Českou republiku postihla silná bouře. Dva tisíce gardistů však nehnulo ani prstem. Je přece mediálně zajímavější hlídat karlovarskou školu před „cikány“ a nadávat gayům…

Opravdu ještě někdo věříte Národní straně?

PETICE ZA ZRUŠENÍ NÁRODNÍ GARDY

Autor: Zdeněk Ryšavý | neděle 29.6.2008 18:50 | karma článku: 18,55 | přečteno: 2398x