Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jaroslav Sobotka

1. 5. 2008 18:20
Četli jste ten projekt UPRA Roma

Z evidovaných uchazečů na úřadě práce, vybraných a oslovených  o práci jich přišlo 79. Kolik jich bylo osloveno celkem, se nepíše. Z nich bylo vybráno 10. Z projektu bude těmto 10 lidem hrazeno 75% platu po celý rok. Celý projekt stál skoro 4 milióny korun, většinu z tzv. peněz EU, tedy peněz, které napřed EU posíláme z našich daní.  Plat zaměstnaných je 9300Kč bruto+ prémie. Nezlobte se, ale mně v tom létají v luftě tak 2 melouny. Vsetín navíc měl nejspíše chudší výběr a to je vše. 

0 0
možnosti
ZR

zrysavy

29. 4. 2008 19:40
Odpovědět mohu...

Pro vaše upřesnění většina projektů, které jsou na podporu zaměstnanosti nejsou samozřejmě vázaná na národnost a rozhodně nejsou určeny pouze pro Romy, existuje celá řada projektů a programů pro různé znevýhodněné skupiny na trhu práce, například program Adaptabilita určený pro Prahu (http://www.oppa.cz) a další a další. nemluvil bych zde o pozitivní diskriminaci, spíše o srovnání startovní čáry. J edobré si uvědomit, že každý člověk, který je pomocí takových projektů zaměstnán ušetří státu, potažmo obačanům této země a EU nemalé finační prostředky. Protože začne naopak on do systému ty peníze vrace... Zkuste si to spočítat třeba pro těch zmíněných 10 zaměstnaných, jednak ušetříte na sociálních dávkách, podpoře v nezaměstnanosti atd.. a navíc tyto zaměstnanci odvádí ze své mzdy daně. Takže pokud se takový projekt realizuje dobře (ne jako ve Vsetíně), pak se ty vložené peníze několikrát vrátí.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

29. 4. 2008 19:18
Pane Ryšavý, mohl byste mi odpovědět na několik otázek?

Proč musí být organizovány nejrůznější projekty na podporu zaměstnanosti Romů a přitom chybí podobné projekty na podporu zaměstnanosti Vietnamců, Slováků, Maďarů a jiných menšin? Proč Romové, byť jsou v naší zemi mnohem déle než Vietnamci, se nestihli přizpůsobit. Proč jejich děti nemají zájem o vzdělání, zatímco vietnamské děti obvykle parří mezi premianty tříd, i když vietnamská mentalita je naší určitě mnohem vzdálenější než romská. Proč Romové nemají zájem o práci a okupují sociálky, zatímco Vietnamce na sociálce asi neuvidíte? Skutečně si myslíte, že toto není pozitivní diskriminace jako prase? Odpovíte mi, pane Ryšavý, nebo jste jenom nakydal špínu na vsetínskou radnici a teď budete zbaběle mlčet?

0 0
možnosti
ZR

zrysavy

29. 4. 2008 19:40
Re: Pane Ryšavý, mohl byste mi odpovědět na několik otázek?

Ohledně vašeho srovnání s Vietnamskou komunitou v ČR, kterou slýchávám

tak často. Uvědomil jste si kdo jsou ti vietnamští imigranti. Většinou

ze země jinam odchází ti dravější, nebojácbní, ti s ochotou riskovat

(vzpomeňte si na imigračni vlnu do ameriky a kdo tam odcházel), prostě

ti co rozhodně neseděli ani doma za pecí.

0 0
možnosti
JP

J. Polame

29. 4. 2008 10:00
uspech?

A jake byly naklady tech ruznych pomocnych organizaci na zamestnani tech 10 (slovy deseti) ciganu? Jezisimarja kolik je to procent ze vsetinske ciganske populace? Nebo spis promile?!!!! 

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

29. 4. 2008 22:15
Re: uspech?

V miste kde ziji takovihle

http://zlin.cz/article.php?ID=295412

by nesvedl nic ani sam Pambuh, natozpak nejaka radnice.To jaci jsou uz maji v sobe dane a zlepsit se to neda.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

29. 4. 2008 8:48
Srovnáváte hrušky a jablka

1/ první projekt je pro Technické služby - vzhledem k praxi se bude jednat o pracovní pozice metařů, kterých je opravdu málo (nekvalifikovaná a těžká práce).

2/ druhý projekt je na třídění plastových odpadů, což je trochu něco jiného (práce u pásu, lehčí práce)

Ono tohle porovnávat nejde. Jde o to, že pokud dáte lidem nejen šanci, ale i podmínky, tak to jde. V Chebu jsou u CHETESu zaměstnáni jako metaři také Romové, mají vlastní parťáky a práci odvedou a čisto (semtam) je. Další sekají parky. Je to v přístupu radnice a v přístupu těch lidí.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

29. 4. 2008 13:06
Re: Srovnáváte hrušky a jablka

Napsal jste správně, že je to o přístupu radnice a taky o přístupu těch lidí. Jenomže u nás to leckdy funguje tak, že když se jim nechce dělat, vymluví se na to, že nemají podmínky. Nebo očekávají, že se základním vzděláním budou zaměstnáni jako programátoři a budou mít padesátitisícové platy?

0 0
možnosti
_L

___LuboS___

29. 4. 2008 7:29
Vsetin

hmmm, kdyz uz jste se tak hezky rozepsal o vsetinskych cikanech, tak Vam prihodim posledni "aktualitku" ze Vsetina ...

"Romové kradli v Kauflandu, zkopali ochranku a kradli znovu"

http://zlin.cz/article.php?ID=295412

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

29. 4. 2008 7:37
Re: Vsetin

Kouknul jsem se, je to pěkné. Teď jsem zvědavý, jak to autor vysvětlí.

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

29. 4. 2008 7:05
Umět? Jako stát na nimi s klackem?

Jak je chcete donutit pracovat, když s pěti dětmi na dávkách jsou bez starostí a každý den v baru-herně ? Oni nemají pocit studu, neví, co to je ! Žebříček jejich hodnot je děsivě jinde . Obviňovat radnici za to, že nechtějí ONI dělat, to je od Vás sprosté.

0 0
možnosti
KP

king Paul

29. 4. 2008 7:04
to autor a Vsetín

no, z 12 vydrželo (doposud!!!) 5, to je velký úspěch, to bych neočekával ani v nejoptimističtějším snu. tak jeden, možná, kdovíjestli. ale obávám se, že i těch 5 bude nejméně pětkrát nadnesené.

0 0
možnosti
G

goldaxe

29. 4. 2008 6:24
???

to ze urcita skupina obcanu nevydrzi pracovat je dano neschopnosti radnice?!

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

29. 4. 2008 6:44
Uhodil jste hlavičku na hřebíček.

Přesně tohle se nám autor ve svém  sáhodlouhém příspěvku snažil říct, ale já, trouba jsem to nepochopil.

0 0
možnosti
PŠ(A

petr štursa (velmi arogantní)

29. 4. 2008 2:48
Jenze je potreba

zduraznit, ze ony aktivity radnice jsou zvyhodnovynim jednech pred druhymi na zaklade odlisne barvy pleti. Tedy rasismus.

Slusny cikan si praci uz davno nasel (zadnou romskou nadaci, ani obecni akci k tomu nepotreboval a jeji jediny efekt je ten, ze uzira penize z jeho dani), ma ji a dela, co muze, stejne, jako miliony dalsich lidi.

Nejlepsi metodou, jak nahnat flakace vsech barev do prace je zruseni socialnich davek. A jakmile se nekdo ozve, ze je to rasisticke, tak ho zabasnout, protoze logicky predpoklada, ze mezi "romy" je disproporcni mnozstvi flakacu.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.