Schwarzenberg proti Čunkovi, slušnost proti neslušnosti

Tak jsem si přečetl pár spekulací jak dopadl audit financí Jiřího Čunka a nestačím se divit. Podle posledních zpráv budeme spekulovat určitě ještě celý víkend, ale i tato informace může být spekulace.

Jak dlouho?www.romea.cz Co mě na všech těch spekulacích zaráží asi nejvíc je fakt, že jako nejméně pravděpodobná varianta v případě, že audit dopadl pro Jiřího Čunka špatně, se jeví varianta odchodu samotného Jiřího Čunka z vlády. Navíc se v některých komentářích tou zápornou postavou stává paradoxně sám Schwarzenberg.

Například David Klimeš se v deníku E15 zamýšlí nad tím proč Schwarzenbergovi zveřejnění auditu trvá tak dlouho: "Nabízí se jednoduché vysvětlení – do auditu se už podíval a buď to vypadá na rezignaci, či na sáhodlouhou licitaci o vládní kariéru." Takže o kariéru vlastně nejde Čunkovi, ale proradnému knížeti z Orlíku.

Hospodářské noviny v článku s názvem "Čunkův audit dopadl špatně, tvrdí politici" spekulují nad auditem následovně: "Na jeho stole přitom leží už od začátku července, a pokud v něm budou závažná zjištění, Schwarzenberg by měl podle svého slibu rezignovat (...) Výsledek auditu Čunkova majetku rozhodne, jestli ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (nominovaný Stranou zelených) z vlády odejde." Chápete to? Já teda ne! Přece by se snad mělo rozhodovat spíše o tom, zda odejde bratr Čunek, ne?

A mohl bych pokračovat dále. V podobném duchu se nesl článek v Právu atd. atd. Je tady opravdu něco špatně, když má z vlády odejít ten, který odmítá sedět za jedním stolem s podvodníkem a ten podvodník tam má zůstat.

Takže poslední citace. "Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatím co těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše." Václav Havel.

Autor: Zdeněk Ryšavý | sobota 12.7.2008 10:01 | karma článku: 24,10 | přečteno: 2693x