Komunisté diskreditují boj proti rasismu a neonacismu

Přesně v den kdy si připomínáme smutné výročí popravy Milady Horákové se hrstka komunistů (nebo snad dokonce komsomolců) sešla ve Světlé nad Sázavou, aby protestovali proti věznění jedné z vražedkyň Milady Horákové.

Kromě toho, že protestovali proti věznění ženy, která se údajně po popravě Horákové ještě smála, drželi mladí bolševici v rukou transparenty proti rasismu a neonacismu. Na demonstraci prý bylo i deset členů jakési romské mládežnické organizace Kamaste Dživel!

Je opravdu směšné když hlasatelé třídní nenávisti protestují proti hlasatelům rasové nenávisti. Podle statistiky Rady Evropy bylo ve 20. století v komunistických diktaturách zabito zhruba 100 milionů nevinných lidí. Mladí komsomolci, tak nějak zapomněli, že i komunisté zavírali a vraždili bojovníky proti nacismu. Vzpomeňme například na anglické letce nebo na osud dětí brigádního generála Josefa Mašína.

Pro mě jsou bratři Ctirad a Radek Mašínové a celá jejich protikomunistická odbojová skupina hrdinové. Pro mě jsou hrdinové i Gabčík s Kubišem. Tito lidé bojovali proti zrůdným režimům, ve jménu kterých byli pro názory nebo původ vražděni a zavíráni lidé.

Komunismus je ve svých důsledcích stejný jako nacismus a komunisté boj proti neonacismu a rasismu jen diskreditují. Bohužel jim na to v sobotu naletělo i pár mladých Romů a to pokládám za velmi nešťastné. Možná by se měli zeptat rodičů co udělali soudruzi Romům v padesátých letech...

Pozn.: Pokud se chcete dozvědět více o příběhu bratří Mašínů, doporučuji knihu Hlavně ne strach od Otakara Rambouska nebo knihu Odkaz, pravdivý příběh bratří Mašínů od Barbary Masin.  A ten kdo chce vědět více o hrdinech protifašistického odboje, ať si přečte knihu Dva proti říši od Jiřího Šulce.

Autor: Zdeněk Ryšavý | neděle 28.6.2009 0:26 | karma článku: 25,18 | přečteno: 5163x