Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mishule

10. 2. 2008 1:00
RE: tak by tady romská ghetta musela existovat již od pradáv

Ale ona ta ghetta odpradávna existovala - to byly ty koňské povozy a na nich rodinné klany, které jezdily po celé Evropě, dokud jim to napřed Hitler a pak hlavně komunisti nezakázali a nepřestěhovali je do bytů, ve kterých neuměli a něktečí dodnes neumějí žít. Zkuste si o tom něco přečíst, než budete toho nešťastného Čunka kritizovat.

0 0
možnosti
MH

Helena1

21. 1. 2008 21:47
Pane Ryšavý místo nadávek pomozte panu Čunkovi

Čunek se snaží něco dělat !!! možná ne úplně dobře, ale snaží se něco dělat!!! Chápete to???

0 0
možnosti

Zdeněk

21. 1. 2008 22:50
Re: Pane Ryšavý místo nadávek pomozte panu Čunkovi

Nějak nemůžu najít, kde jsem panu Čunkovi nadával...

0 0
možnosti
PJ

Shumway

21. 1. 2008 5:50
jestli jich je tady 200, nebo 400 tisíc je jedno pane Ryšavý

podstatné je to, že prakticky nikdo z nich nedělá .  jak to, že si u nás dokáže práci najít  stejný počet Ukrajinců a to v oborech, ve kterých kromě vůle pracovat, jinou kvalifikaci nepotřebujete ?

0 0
možnosti

Simona

20. 1. 2008 22:36
Stoleté tradice?

Bydlel jsem 14 let pod romskou rodinou. Bydlení vedle nich, resp. pod nimi má spoustu "výhod": 1. velmi často zažijete zemětřesení (díky jejich oslavám vám praskají skleničky na policích), . nemusíte používat budík, spolehlivě vás velmi podroužený onen soused v půl čtvrté vzbudí i s celým panelákem, protože si zapomene kíče, vy za to můžete a on spustí diskotéku, napomenutí řeší rvačkou, ještě na vás zavolá policii a nechce pochopit, že přestože ji na vás zavolal on, je policie na vaší straně, 3. při úklidu společných prostor máte pocit, že vám je pomohou leštit, když na umytou chodbu plivou, ale klůckem ten plivanec nevyleští a spousta jiných "skvělých" laskomin. Tohle je tradice? Pokud ano, tak tedy díky.

0 0
možnosti

Pepan A2

20. 1. 2008 21:09
Zase jeden proromský teoretik

Všechno je podle Vás špatně, ale nenavrhl jste řešení. Zapomněl jste na pár detailů. Co s jedinci a nebo rodinami, kteří neplatí nájem a obtěžují okolí,  proč je mezi tímto etnikem až osmdesátiprocentní nezaměstnanost, proč by ostatní měli trpět jejich nesnášenlivostí a arogancí? Odpovíte mi?

0 0
možnosti
N

Zdeněk Ryšavý

20. 1. 2008 21:14
Re: Zase jeden proromský teoretik

80% nezaměstnanost a možná i větší je u těch 80 tisíc v "ghettech".

V ČR žije 250 tisíc Romů.... atd atd. pořád dokola.

0 0
možnosti

white rider

20. 1. 2008 21:05
ano i ne

Zásluha Jiřího Čunka je v tom, že se nebojí pojmenovávat věci pravými jmény. Špína, vřed společnosti a podobně. Ostatně to dnes bylo vidět v hlasování na Primě, kdy získal 94% hlasů občanů. Ale nesouhlasím s ním v tom rozstrkání jich za každou cenu mezi slušné lidi. Lepší je nechat gheta, líp je hlídat a omezit sociální dávky, aby se nemohli tak množit ti, kteří na to nemají. A nebrat malé do dětských domovů, už teď je jich tam 80%. Nechat jim je, ať pomřou na infekční nemoci a zůstane přirozený výběr. Kdo se z toho gheta bude chtít vymanit, pro ně připravit různé programy, ale musí sami dokázat, že něco chtějí dělat. Cokoliv jiného je jenom vyhazování peněz. Pak by si začali příležitostí vážit.

0 0
možnosti

white rider

20. 1. 2008 21:34
Re: ano i ne

Pokud se to někomu zdá kruté, úplně stejný model používají USA, výspa demokracie.

0 0
možnosti

dupro

20. 1. 2008 20:58
mladý Ryšavý příteli,

v roce 1978 jsem projel východ Slovenska, a mohu vás ubezpečit, že již tehdy před každou vesničkou bylo cikánské ghetto. Z dob ještě starších si pamatuji několik uliček v České Lípě, obývaných cikány, kudy projít bylo za trest. To nebyla ghetta v pravém slova smyslu, ale výraz "životního" stylu tohoto nepřizpůsobivého etnika. Smrad, špína a odpadky, a k tomu všudypřítomná a neodbytná cikáňata.

0 0
možnosti
N

Zdeněk Ryšavý

20. 1. 2008 21:03
Re: mladý Ryšavý příteli,

Na Slovensku byla a je situace trochu jiná. Tam jsou a byli romské osady v pravém slova smyslu. Já jsem psal o České republice.... V ČR žije přibližně 250 tisíc Romů, v ghjettech, které z 80% vznikly po roce 1989, jich žije 80 tisíc. Většina Romů tedy žije mimo tyto ghetta a vy když je potkáte tak možná ani nevíte, že jste potkal Romy. Bohužel právě tito Romové nyní z ČR odcházejí a zůstávají ti méně schopní...

0 0
možnosti

maria

20. 1. 2008 20:17
a co tak najednou?

Proč kolega Lavička neřekl něco o demotivaci sociálních dávek už v době předčunkovské?

0 0
možnosti

Standa

20. 1. 2008 21:23
Re: a co tak najednou?

ale říkal to, jenže to se holt nechtělo slyšet.

0 0
možnosti

maria

20. 1. 2008 20:14
upřesnění

Nikdy jsem se Viktora Sekyta neptala, jestli je Rom. Trochu na to vypadal. čim se lišil od ostatních pracovníků Úřadu vlády  se lišil tím, že jezdil do terénu za Romy. Nedělal si onich iluze. Jsem si dokonce jista, že by s řešením pana Čunka souhlasil. To neznamená, že je neměl rád. Naopak. Někdy ale hlazení vadí a nepřístojně rozmazluje. Dále: sice Čunek sestěhoval Romy do kontejnrů - jinak je to velice slušné a moderní bydlení, ale asi nevíš, že už některé rodiny dostaly opět byt ve Vsetíně. Docela by mě zajímalo vaše řešení situace.

0 0
možnosti
N

neilneil

20. 1. 2008 20:25
Re: upřesnění

Nikdy bych si nedovolil tvrdit, že by Viktor Sekyt s panem čunkem buď souhlasil nebo nesouhlasil. Já jsem pouze napsal, že na to již nemůže bohužel reagovat.

Ad Vsetín: Kontejnery na Poschle by byly na dlouho debatu a osobně si myslím, že je to lepší bydlení než polorozpadlý pavlačák. V článku jsem jen upozornil na rozpor v tom co čunek dělal na Vsetíně a co chce dělat nyní. Nic víc nic méně.

Ad naše řešení: vzdělávání, individuální pomoc těm co o ní mají zájem, změna sociálního systému (opět je to na dlouhou debatu, u složitého problému neexistuje jednoduché řešení)

0 0
možnosti
N

Zdeněk Ryšavý

20. 1. 2008 20:09
Ale ano

Vážený pane, ale o tom článek není. je npochybné, ž e část Romů si za svou situaci může sama. Kolega Vojta Lavička neustále pořád všude opakuje, že je nutné změnit demotivující systém sociálních dávek, to je prostě fakt... To tedy netvrdí jen pan Čunek...

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3446x
ředitel ROMEA, o.p.s., podnikatel v IT.