Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JE

jo.hanna

17. 9. 2008 11:04
Není to tak dávno,

co bylo celkem trendem prodávat léky v drogeriích a na benzínkách... proti tomu může být lékárna s lékárníkem, který pacienta zná, protože si do lékárny chodí deset let  pro to samé, docela terno... může mu totiž říct ... pane XY, tohle vám neprodám, protože se to tluče s těma lékama, který si tu vyzvedáváte. A že takového lékárníka neznáte?  Mám štěstí, já jo  :-)

0 0
možnosti
PP

ippokorny

17. 9. 2008 8:14
Běžný lék Paralen

Mám doma lék, který není na předpis, Paralen. Asi jednou za čtvrt roku sním 1-4 pilulky, když mě něco bolí, třeba zub. Byl jsem lékařem upozorněn, že viděl játra poškozená již od 6 paralenů. Mohu vás ujistit, že nikde jsem se o tomto riziku nedočetl. Každý lék je riziko a volnější prodej může mít své výhody, ale bude tu jisté procento lidí, které si naopka nevědomky poškodí zdraví, či se zabije. P.P.

0 0
možnosti
BB

Bigbadaboom

11. 9. 2008 10:31
drobna pripominka

Drobna pripominka: pokud jsem spravne pochopil nen navrh: MZd nebude nikoho nutit aby NECHODIL k lekari nechat si predepsat anopyrin, ale naopak nabidne moznost si ho koupit  v lekarne. Pokud by mel pacient pochybnost, jestli je to dobre nebo ne, tak bude mit prece vzdycky moznost k tomu lekari jit, ne? Takze vsichni vy, co tu tak rvete a nadavate na Julinka - chodte k lekari porad, nikdo vas nenuti tam nechodit!!! Ja osobne budu rad, kdyz budu mit v pripade nouze moznost si chronickou medikaci vyzvednout v lekarne na obcanku.

0 0
možnosti
ZO

Zdeněk Oulehla

11. 9. 2008 11:08
Re: drobna pripominka

R^

0 0
možnosti
HV

Nedobrotka

11. 9. 2008 10:27
mám jiný názor

Beru léky na vysoký tlak. Samozřejmě, že na to provtně přijde lékař. Ne každý lék každému sedne, tak se po nějakém čase najde vhodný lék, který mi tlak sníží. Ten lék beru dlouhodobě. No a stane se, že dochází, nemohu k lékaři zajít, jedu na služební cestu, zapomenu ho doma a tak dále. Tak půjdu do lékárny a na občanku si ho koupím. Teď mám smůlu, lék mi nikde neprodají. Snad lidi nejsou takoví tupci, aby šli do lékárny a baštili lék na tlak jako bonbony. Většinou ani nevědí , že tlak mají vysoký. A jestliže tupci jsou, tak dobře jim tak. Myslím, že je to myšleno dobře, nemusím čekat u lékaře jen kvůli receptu, stejně je na ty léky doplatek dost vysoký. Jenže lidi nadávaj na všechno, aniž by přemýšleli, jak to může být myšleno.

0 0
možnosti
ZO

Zdeněk Oulehla

11. 9. 2008 11:11
Re: mám jiný názor

R^ Jsem teď v podobné situaci. Doberu léky dřív, než půjdu na pravidelnou prohlídku, využili jsme i opakovaný recept. Taky bych si ho šel raději koupit, než chodit k lékaři, kam stejně půjdu za měsíc znovu.

0 0
možnosti
PM

DedecekHribecek

11. 9. 2008 9:50
Ano pan doktor

Ano to je klasická písnička o tom jak nám nikdo nerozumí lépe než pan doktor. Vždyť ani my pacienti si nerozumíne a nechápeme jak by potom měli roumět lékárníci. Jenom mi uniká  proč právě doktor je ten co mi nejlépe rozumí?

Dívám se na celou problematiku z hlediska peněz. Jestliže pacient nepříjde k doktorovi tak pan doktor nemůže vykázat body. Proto je třeba bojovat proti lékatrnickému neřádu protože by se onen šílený doktorký aparát jinak neužilil. Plaťte daňoví polatníci. Že páni koktoři?

Zrušit ministerstvo zdravotnictví? Ano i tak se dá zabránit tomu any byla přijata opatření aby se s každým prdem nemuselo k doktorovi. To by bylo ideální k zajištění příjmů našich údržbářů.

0 0
možnosti
S

slosovatel

11. 9. 2008 9:56
Re: Ano pan doktor

Prosimte muzes nam chudym duchem sdelit, o cem vlastne pises? NEzanedbal jsi neco z hlediska lekarske pece? Souhlasis s autorem, nebo jsi proti?

0 0
možnosti
S

SuiVanOrton

11. 9. 2008 9:00
ODS je ZLO

Stačí sledovat třeba tv reportáže o zdraví a nemocech, každá druhá (nebo možná každá) končí upozorněním lékaře že je třeba tu nemoc zachytit brzy. Že kdyby pacient přišel před rokem, mohl by žít, ale takhle ... smůla. A teďka nás vlastně ministerstvo nabádá abychom se vyšetřili sami a sami si naordinovali nějaké ty volně prodejné léky. Omlouvám se ale nemůžu ODS přijít na jméno, snad všechno co zatím udělali bylo pro jejich kapsu dobré a pro lidi špatné. ODS je ZLO !

0 0
možnosti
JV

Olaf Elvis

11. 9. 2008 9:23
Re: ODS je ZLO

Tys bys s tím vyšetřením vážně váhat neměl nebo ti brzy seberou občanku ;-D

0 0
možnosti
DS

Ig-n-or

11. 9. 2008 8:48
humanismus

"...a kdopak za to všechno vlastně může?  Čím dál víc lidí potřebuje k důstojnému životu čím dál více farmak... dokud nebyl na vrcholu solidární přístup a společnost si nešlechtila svoje postižené a nemocné, neprodlužovala život nemocným a chronicky nemocné děti se nedožívali stavu dalšího plození dalších nemocných, tak byla statisticky populace jaksi mnohem  zdravější i bez doktorů. Teď se skoro nenajdě nikdo kdo by něčím netrpěl, polovina civilizovaných obyvatel je neplodná, zato se dožívá krásného - ale neproduktivního věku...  nu což, jsme všichni solidární a vesměs humanisté.  Uvidíme jestli se to někdy zlomí (jednou přijde doba kdy to bude neudržitelné) a bude zase každý kopat jen za vlastní rodinu a vlády poznají že šlechtit vlastní degeneraci obyvatelstva nepřinese světlé zítřky ....  "  - úryvek z jiného blogu s kterým lze v zásadních myšlenká souhlasit, ač se to zdá být amorální. Co naplat, my se opravdu bez doktorů nebejdem dokud se něco nezmění ;-)

0 0
možnosti
S

slosovatel

11. 9. 2008 10:13
Re: humanismus

Mily ignore. Mate v rodine nejakou vaznou chorobu, treba rakovinu? Ubezpecuju te, ze v takovych pripadech nastava situace, kdy se za rodinu bijes jako ten nejvetsi hrdina, ovsem za prachy vsech a diky solidarnimu systemu.

0 0
možnosti
MU

MIR80

11. 9. 2008 7:35
Navrh

Lekar umi stanovit diagnozu, farmaceut patricnou farmakoterapii. Bohuzel v CR to zatim funguje tak, ze MUDr. rozumi telu (coz skutecne rekneme rozumi) a i lekum(coz je dle meho mytus) a Mgr. ci PharmDr. je pak pouhy vysokoskolsky vzdelany prodavac toho, co napise MUDr.

0 0
možnosti
S

slosovatel

11. 9. 2008 10:00
Re: Navrh

Lekar lekum rozumet musi, protoze je predepisuje. Kazdy clovek je ale jiny a stejny lek na stejnou chorobu muze na kazdeho fungovat jinak, proto jsou tu alternativy. Lekarnik ale nejen prodava leky, ale je schopen rici jejich ucinek a ucinek vedlejsi. NAvic Lekari predepisuji i veci, ktere nejsou prodejne v krabicce, ale museji se namichat, coz neumi jen tak nekdo.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

10. 9. 2008 23:59
přirovnání

jak tu tak čtu různé kraviny, co tu někteří píší, napadlo mě jedno přirování, pro ty méně chápavé, jako je pan autor.

Když mi něco je, dojdu si k doktorovi. Pokud se Vám na autě podělaj brzdy, vy zajdete do prodejny náhradních dílů, koupíte nějaký náhradní díl, jedno jaký a k čemu a nějak jej tam přišroubujete, asi taky Vám ten život dlouho nevydrží.

Na druhou stranu ale zodpovědný jedinec ví, že kvůli výměně žárovky nemusí do servisu, stačí si ji koupit a vyměnit doma sám. Ale pokud chce, může do toho servisu samozřejmě zajít, ne?

 

Nebo i toto je na Vás moc složité?

0 0
možnosti
S

simsII

11. 9. 2008 6:35
Re: přirovnání

Vy asi budete nějaký automechanik či elektrikář, že?

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

10. 9. 2008 23:47
to je zase blábol

Autor zjevne nad clankem prilis neuvazoval, jen chtel potreboval napsat nejaky blabol. Fascinuje  mne, ze z zmen v legislative tady obvinuje mluvciho vlady a to dokonce jeste bez znalosti co ty zmeny obnaseji.  Bohuzel takovychto lidi, co pisi blaboly, aniz by si zjistovali informace je stale dost a take dost takovych, co tomuto blabolu budou verit :(

0 0
možnosti
MKI

Milan Kolář

11. 9. 2008 0:22
Re: to je zase blábol

Ono v české kotlině bylo vždy snazší se uživit pomlouváním druhých a šířením "blbé nálady", než skutečnou prací. A když má někdo možnost se živit a uživit šířením blábolů a ono to funguje, pak se mu vůbec nedivím.

0 0
možnosti