Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Otázka měla správně znít "vy se ještě díváte na ČT, potažmo OVM?". V době kabelovek a satelitů, kde je možnost sledovat desítky programů a vybrat si dle svého vkusu, mi připadá pláč nad OVM zbytečný. Jiný problém je, že za ČT se platí výpalné...

2 0
možnosti
DB

Kvalita programů na česky hovořících televizních kanálech je skutečně vynikající téma. Pokud někdo může porovnávat kvalitu TV programů několika jazykových oblastí, uvidí zvláštní podobnosti a velmi zvláštní jinakosti. Tak tedy české TV postrádají naprosto všechny parametry kvality, krom vydělávání peněz nesmyslnou reklamou. Asi jako primitivní kanály v UK a USA. podíváte-li se ale na programy v NJ zjistíte, že jejich kvalita je obrovská - i když by mohla být ještě lepší.

České TV hlavně vysílají rádoby zábavní pořady jejichž kvalita spočívá v naprosté tuposti, sprostotě a prostotě. Asi si výrobci těchto pořadů - jako Partička - skutečně myslí, že se na jejich výtvory dívají jen chovanci Bohnic a podobných zařízení.

Rádoby kvalitní programy jako OVM ve skutečnosti svou kvalitu jen předstírají slovními souboji. Jak ubohé. 

Ale co, platíme si za to, že jsme ohlupování jak opice v ZOO. Dobrá práce zákonodárců, televizní komise a dalších orgánů.

Řešení tato situace má, jenž většina dnešních TV hvězd by byla nezaměstnaných, asi včetně některých ředitelů a projektových manažerů, včetně rádoby skvělých moderátorek či žurnalistů.

Televize je dnes  u nás nástroj ohlupování mas, které si nemohou pustit kvalitní informace, protože nezvládají cizí jazyky a nemají tedy možnost porovnání a jsou levným objektem manipulace.

Základní tři funkce TV jsou INFORMOVAT, UČIT A BAVIT. V tomto pořadí a v nejvyšší možné kvalitě. Proč můžeme mít vynikající hokejisty a nevyprodukujeme kvalitní informačně-vzdělávací program?

Protože to nechce naše vládnoucí třída, která potřebuje, aby lidé byli jen tupé ovce, ty se lépe manipulují.

1 0
možnosti
Foto

Platit výpalné tzv. ČT,  je opravdu už neopodstatněný přežitek a to i tehdy by byl, kdyby tato televize byla korektní a sloužila by lidem tím, že bude pravdivě informovat, že nebude zvát stále stejné a podjaté rádoby experty a rádoby odborníky na vše...Ráda budu informovaná v tom smyslu, aby mi bylo velmi podrobně a kompetentně sděleno, z jakého důvodu se vůbec nějaké televizi platí. Nenašla jsem žádný opodstatněný zákon, ani vysvětlení tohoto již přežitého nesmyslu. Pokud někdo víte víc, budu ráda za sdělení této informace, kde vzniklo povinné placení občany a z jakého důvodu. Běžní zaměstnanci od nikoho nedostávají takovýto milodar na svůj účet, proč tedy jej má dostávat pravidelně ČT a její zaměstnanci? 

http://milenapolakova.blog.idnes.cz/ pár článků k ČT mám na svém blogu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik