Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To máte tak.  Když kdokoli dnes vytvoří nějakou hodnotu, objeví se u něj parazit a s máváním listiny základních práv a svobod požaduje svůj podíl.  Jestliže zaměstnanec z osmi hodinové pracovní doby pracuje 6 hodin pro stát, tak je jasné, že zde není něco v pořádku.    Světová produkce se pomocí daní a odvodů vysává od většiny k velmi úzké skupině lidí.   Přitom to ale mělo být  obráceně.  Na počátku byla zajímavá myšlenka, že bohaté trochu ponížíme, abychom mohli chudé povýšit.  Tím, že jsme oloupili bohaté lidi, obrátili jsme jejich pozornost ke státu jako k absolutní moci a dnes jsou to oni, kteří jsou konečnými příjemci obrovského bohatství,  které je získáváno formou daní.

1 1
možnosti
VV

Musíte kupovat housky tam, kde jsou levnější. Snad si neděláte čaj pokaždé z nového sáčku?  Pokud budete chodit do práce z radosti na vykonaném díle a třeba i v neděli, jistě tak pomůžete k nastavení lepší karmy a časem se naučíte žít bez jídla.

Držím palce.

1 0
možnosti
AN

Může nakupovat pečivo z předešlého dne, to bývá zlevněno a máčet si je v tom čaji, protože je už poněkud tvrdší. Taky může zavítat do koutku prošlých potravin,  jsou levnější;-D

1 0
možnosti

Přesně - ač určitě nechtěně - jste odhalil podstatu problému: "za některou mzdu je škoda prošoupávat podrážky". Právě proto je u nás totiž ta práce drahá a proto máme tolik nezaměstnaných - a místo nich dělají Ukrajinci apod. Protože někdo může dlouhodobě přežívat i z podpory... Kdyby ta podpora byla o dost nižší než minimální mzda, tak by nikdo něco takového říct nemohl - protože buď mi musel "prošoupávat podrážky" i za tu nízkou mzdu, nebo by prostě neměl co jíst.

1 3
možnosti
VV

Ještě smysluplnější by bylo zrušit podporu a zaměstnávat cizince za ještě menší mzdu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik