Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

deviv

24. 11. 2010 16:20
tak jsem zase vedle

když jsem poslouchala z jakých důvodů musím koupit novou lekárničku, přestože té staronové je dva a půl roku, tak mimo nůžek jsem zaslechla i zmínku, že právě ona definice exiprace zmizí. Takže do budoucna nebude třeba jí hlídat a vyměňovat obvazový materiál. Což bylo velké pozitivum oproti tomu negativu, že musíme mít přesně předepsaný nový typ "oranžové" lékárničky všichni, ale už nafurt. Takže si teď připadám tak trochu mimo.;-€

0 0
možnosti
K

Kitten

24. 11. 2010 16:07
Pozor, nezapomeňte, že jde i o body !

Můžete přijít nejen o dva tisíce, když si policista vzpomene, že lékárnička má prošlou expiraci. Může se také rozhodnout, že bez uznatelné lékárničky vozidlo nesplňuje podmínky pro uvedení do silničního provozu - to řidiče stojí pokutu vyšší a taky pět bodů. Navíc technický stav vozidla, kam lékárnička patří, může kontrolovat a trestat kde kdo, například městská policie a zejména celní správa. Nekecám, stává se. Nějaká páka se přece musí najít na každého občana řidiče, té svobody je příliš... A stádo to unese, do voleb se s programem na ochranu občana proti státu nikdo nechystá. 

0 0
možnosti
KSD

krokodýlův smrdutý dech

24. 11. 2010 16:31
Re: Pozor, nezapomeňte, že jde i o body !

Technický stav vozidla, pokud je mi známo, může podle § 36 zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, kontrolovat pouze Policie ČR, nikoli obecní policie či celní správa. Takže si své tvrzení ještě ověřte.

0 0
možnosti
JT

killy

24. 11. 2010 12:54
Je to pouze byznys a nahrávání výrobcům.

Nic víc. Ostatně všechno už jste tu popsali dole pode mnou. Zdravím !

Jo, a dejchání z úst do úst není už lékařsky "in" !

http://www.lidovky.cz/dychani-z-ust-do-ust-k-zachrane-zivota-uz-nepatri-lidi-odrazovalo-od-prvni-pomoci-g15-/ln_domov.asp?c=A101114_190831_ln_domov_tsh

0 0
možnosti
SN

kuča

24. 11. 2010 11:31
Máte plnou pravdu !

:-) Je to jen zase vylobbovaná záležitost pro chytráky,. kteří se na tom budou balit.Mám ujeto přes 2 mil.km a nikdy se mi nepodařilo být přímo u nějaké nehody. Než najdu druhé brýle a přečtu si návod jak si počínat, tak může klidně postižený vykrvácet.

Jak správně píšete, když z něj stříká krev, tak určitě nebudu zkoumat jestli je obvaz sterilní a nemohu mu vlastně ani jakýmkoliv hadrem ublížit, jenom prospět. Všechno dění kolem lékárniček, návodů a nerezových nůžek, pokládám jen za bohapustou buzeraci a důvod k vybírání mastných pokut!!! ;-O;-O;-O

0 0
možnosti
AA

Saša

24. 11. 2010 10:29
Máte i nemáte pravdu.

Návod je vhodný. Každý technik ví, že když po vyzkoušení všech možností zařízení stále ještě nefunguje, je vhodné si přečíst návod. S tou první pomocí je to podobné. Sanitka stále nejede a vy nevíte kudy kam a před očima máte zraněného, co z něho cáká krev - tak abyste na něho nemuseli koukat, stáhnete se stranou a čtete návod.

Co se týká expirace - ta je nezajímavá. Zákon o tom nic neříká, jen prováděcí vyhláška NAD RÁMEC ZÁKONNÉHO ZMOCNĚNÍ  tvrdí, že doba použitelnosti je na jednotlivých věcech v lékárničce vyznačena. Z toho nevyplývá nikomu žádná povinnost. A navíc, zda je obvaz sterilní, to nezjistím podle nějakého data na jeho obalu, ale jedině laboratorním rozborem. Takže když policisté tvrdí, že obinadlo není sterilní a lékárnička proto nevyhovuje zákonným požadavkům, nechť to dokáží. Dokázat to mohou jedině znaleckým posudkem. Vy rozhodně žádnou pokutu za to neplaťte a suďte se o to do roztrhání těla, neboť to nemůžete prohrát.

0 0
možnosti
D

Draggo

24. 11. 2010 10:13
ta kontrola expirace je nesmysl!

je pravda, ze peroxid vyprcha, ale ten se da pouzit jen na odreniny. jestli je obvaz sterilni nebo ne je uplne jedno. ty rany pri nehode jsou hluboke a silne znecistene.  clovek v terenu nema sanci je vycistit a ani na to neni cas. takze nejaka sterilita obvazu na povrchu je uplne vedlejsi. obvaz ma zabranit jen ztrate krve nebo pro zafixovani.

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 11. 2010 10:11
tak jestli ono není problém už v těch lékárnách

On málokdo si běží do lékárny aktuálně když si ufikne prst. Většinou kupuje i do domácí lékárničky až se někdy něco stane. takže kupovat lékařský materiál co už má půlku životnosti za sebou je dost problematický. Tak jedině si to zkontrolovat a přes pult hodit zpátky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik